10 éves gyerekkel bent maradhatok a kórházban?
9,10!
Sajnos anyukád NEM AKART ott maradni. 84-ben voltam kórházban, ott volt velem az anyám.
Tökmindegy, hogy harminc vagy negyven vagy akárhány éve hogy volt. A kérdező szempontjából az aktuális tapasztalat a fontos és mérvadó. Lehet besertődni, de ez tény.
Kérdező, a mostani jogszabályok alapján jogod van bent maradni. De vannak olyan kórházak, amiknek nincsen családbarát szobája, így lehet, hogy ágy helyett csak egy széket tudnak biztosítani, az ennivalót pedig magadnak kell intézni. Vannak kórházak, ahol valamennyi összegért lehet külön szobát igényelni, de ez ritka. Érdemes a kórházban utána kérdezni mielőtt bementek, hogy egy kicsit fel tudj készülni előre.
15. igen, mondjuk akkor nem volt covid. most meg van, ugye az is tudja árnyalni a helyzetet.
pl. súlyosan demens hozzátartozómmal idén (nem az első hullámok idején) az sbo-ra sem
mehetett be senki, nemhogy az osztályra, pedig azt sem tudja ő kicsoda, hol van, miért van ott, mi történt vele, és egyáltalán melyik évet írunk? neki is joga lett volna kísérőhöz, mert gyakorlatilag olyan szinten van mint egy csecsemő… ehhez képest egy 10 éves már el tud lenni egyedül is.
Sajnálom, hogy így történt, de a tapasztalatod nem releváns a kérdező szempontjából. Nem mindegy, hogy egy sürgősségi ellátásra megy be egy felnőtt (függetlenül attól, hogy milyen szellemi állapotban van), vagy egy gyerek fekszik be egy kórházi osztályra. Előbbi tud önrendelkezni, meg van hozzá a joga akkor is, ha demens, míg utóbbi esetében csak a szülő hozhat következményekkel járó döntést.
Egyébként sajnos nálatok valószínűleg a kórház nagyon nagyot hibázott, mert igenis be kellett volna engedni legalább 1 felnőtt kísérőt. Hasonlót amúgy nem is hallottam még, csak szülészetekkel kapcsolatban, ahol a vajúdó nő mellé nem engedték be az apát a covidra hivatkozva.
2016-ban nem maradhattam bent a Debreceni Klinikán az akkor 5 hónapossal.
Hazudtoljatok meg.
Intenzív osztályon nem lehet senki a mai napig a gyerekkel.
Látogathatod, de megadott időben, tetőtől talpig beöltözve, fertőtlenítve.
Sima osztályon már lehet szülő.
De 1989-ben nem lehetett bent anyukám a sima osztályon sem, és senki másnak sem.
Egy nagy hodály kórteremben feküdtem rácsos ágyban (4 évesen) és összesen vagy 15+ gyerek volt egy kórteremben. Délutánonként lehetett látogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!