Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit lehet "lepasszolva"...

Mennyit lehet "lepasszolva" egy 3 éves a nagyinak, miközben épp pár napos-hetes kistesója van?

Figyelt kérdés

Sógornőmnek van egy kislánya 3 éves múlt májusban.Már a terhessége alatt is nagyon gyakran bízta a nagymamára a lányát. Oviba nem adja, mondván hogy az rossz a gyereknek és csak ha muszáj akkor adná be.(Mondja ezt nekem, akinek a kisfia 2 és fél évesen már bölcsis volt mert dolgozni mentem vissza). Érzékelteti is,hogy milyen "gáz" vagyok hogy nem ültem otthon a gyermekkel még évekig.

A nagyobb gyerek egész nyáron "mamázott" egy hetet otthon volt, majd 2-t a mamánál. Most megszületett a kicsi lány, és megint elküldték a mamához. Persze a kislány tudja mit szeretnének hallani a szülei, ezért azt mondja szeretne menni a mamához. Főleg az apja erőlteti hogy dehát milyen jó a mamánál, igaz? Ettől nem érezheti úgy a gyerek hogy őt elküldik mert már van a kicsi baba? Én ahányszor csak látom a kislányt, olyan kis szomorú, úgy meglapul, "bocs hogy élek" stílusban. Nem rosszalkodik, nem agresszív, így a felszínen nincs vele baj, de úgy megül, szomorkodik, székrekedéses...stb.

Én dimenzionálom túl? Nem baj az ha kvázi már a mama neveli? Ti mennyit küldenétek a gyereket a nagymamához? Van valami maximum? Akkor is ha szereti a mamát és jóban vannak, van azért egy határ nem??

2010. szept. 30. 15:19
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is sok, amit a kislány a mamájánál van, de lehet, hogy van valamilyen ok a háttérben. Amikor én terhes voltam a második gyerekemmel nekem is sokat volt a nagyobb a mamánál, mert kórházba kerültem, amikor meg kiengedtek nem szabadott felkelnem. Amikor a nagyobb (aki akkor volt 2 és fél éves) otthon volt velem, mindent egyedül kellett csinálnia. Nem vehettem fel, nem tudott rendesen hozzámbújni... Amikor a pici megszületett sajnos még többet kellett a mamánál lennie, mert a kisebb nagyon beteg volt. A mai napig is sokat van kórházban, és sajnos a nagyobb fiamat olyankor sokszor 1-2 hétig csak napi pár percet látom.

2010. szept. 30. 16:10
 2/10 anonim ***** válasza:

Hát, ha az én anyámat veszem alapul, akkor semennyit nem lehet lepasszolni hozzá a 3 évesem.

Azt hogyan érzékelteti veled a sógornőd, hogy te gáz vagy, amiért nem ültél otthon évekig? Nem lehet, hogy belemagyarázod azért, mert ő megteheti, hogy otthon üljön, neked meg a körülmények miatt vissza kellett menni dolgozni? Bár végül is mindegy is...

Ha a nagyobbik ahhoz van szokva, hogy többet van a nagyinál, mint otthon, akkor tulajdonképpen mindegy, van-e kistesó, vagy sincs, sőt, ha otthon van, akkor inkább tesózás folyik, szóval jobban szeret lenni a nagyinál egy idő után, mert ott nem oszlik meg a figyelem, csak ő van.

Nem tudom, milyen sűrűn jártok össze, de az én lányom is meglapul, ha olyan családtaggal/baráttal találkozunk, akivel nincs napi személyes kapcsolat. Ez nem feltétlenül jelenti, hogy szomorú, vagy félénk lenne.

És hogy mi a határ a nagyinál, azt nekik kell eldönteni. Ha nagyi bevállalja akár hetekre, akkor mi a gond? Végül is felnevelt már becsülettel egyet biztosan, ha nem többet.

2010. szept. 30. 17:46
 3/10 anonim ***** válasza:

Van. És pont most nem kéne küldeni, hogy van a kicsi. Tudom, ez a legkönnyebb, lepasszolni, de nagyon megsínyli az a kislány.

Nekem is kettő van, nagylányom 28 hós, a kicsi 7 hós, és felváltva vannak a mamánál, de csak ha ők akarnak menni, -vagyis a kicsi még nem nyilatkozik:-) de minden nap megy ő is a mamához kb egy órát. (mamával egy udvarban, de külön lakásban lakunk)

Sajnálom azt a kislányt, inkább adnák oviba, jobb lenne neki!!

2010. szept. 30. 18:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem félrebeszélsz utolsó.... Nem most kezdene a nagyinál a nagy. Ha így lenne, akkor megérteném a hozzászólásod, de nem így van.
2010. szept. 30. 19:41
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hsz.eket! Most kezdte a terhesség alatt a mamához járást addig hónapokig nem ment hozzájuk, csak ők jöttek x havonta egy egy napra.

Nincs semmiféle betegsége sógornőmnek se, meg a babának se szerencsére. A terhessége alatt is eljárt ide oda, nem kellett kímélnie magát, szóval nem veszélyeztetett vagy ilyesmi.

3 házzal lakunk arrébb szóval sokat látom a kislányt. Korábban nem volt ilyen csöndes.

2010. szept. 30. 19:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Én nem passzoltam le lányomat sehova amikor megszületett a fiam akkor kis apró feladatokat adtam neki (pl:kérlek hozz a kicsinek egy pelust,vagy ma te hintöporozhatod be a popsiját)És ettől tényleg fontosnak érezte magát és büszke volt hogy ő a nagytesó.21 hónapos volt a lányom amikor megszületett a kicsi.
2010. szept. 30. 19:47
 7/10 A kérdező kommentje:

Ja és hogy hogy érzékelteti? Lesajnáló tekintettel megjegyzi hogy hát amikor gyereket vállalunk akkor anyagilag úgy kell készülni, hogy 3 évig legalább ne kelljen az anyának dolgozni.

És hogy ők így terveztek, ergo ők az okosok és előrelátók :)

Nem engem szól le így közvetve hanem végülis a férjemet, hogy miért nem keres több százezret hogy én otthon ülhessek.:) De ez a része nem érdekel mert tudom hogy ő mindent megtesz és nem halok bele ha dolgozok, sőt.

És hogy ő olvasta hogy miylen sérüléseket okoz a gyereknek ha bölcsibe kell járjon...stb.

2010. szept. 30. 19:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk valóban előrelátók, mert biztosabb anyagiakra alapítottak családot, nem úgy, mint sokan közülünk. Egyébként én melópárti vagyok, és szívesen mennek a srácok bölcsibe/oviba, szóval nem tudom, milyen káros hatásai lennének egy ilyen intézménynek azon kívül, hogy ha együtt vagyunk a srácokkal, akkor imádjuk egymást, nincs balhé, veszekedés, feszültség. Mert pl én sem unom hülyére otthon magam, illetve nem gyepesedek bele a nagy gyereknevelésbe.
2010. okt. 1. 00:06
 9/10 A kérdező kommentje:

Szerinte a gyereknek 3 éves koráig az anyja mellett a helye, sőt még tovább is és nem véletlen hogy az óvodából csak az utolsó év kötelező. Mondjuk én is hallottam-olvastam-ismerem ezt, egyes pszichológusok álláspontja szerint 3 évig az anyja mellett van a gyerek helye. Aztán ezzel lehet egyetérteni vagy egyet nem érteni.

És persze jó ez az anyagi tervezés, csak azt felejti el közben hogy az ő anyja ezer szinten támogatja őket anyagilag, minket meg senki. Nem sírásból írom :)) csak hogy más szakállára én nem üldögélnék otthon :) De ez már mindegy is. Engem csak a nagyobb gyerek szempontjából érdekelt a véleménye másoknak is.

2010. okt. 1. 08:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Értem, mondjuk így kerek a történet.:)

Én nem küldeném át a gyerekem, akármi van, nem is küldtem, igaz, az én anyám nem egy nagymama típus, ráadásul még dolgozik.

Az, hogy néha besegít, az oké, de ilyen formában nem értek egyet a lepasszolással.

2010. okt. 1. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!