2 ev koruli gyerekedet inkabb bolcsibe adnad vagy inkabb keresnel melle dadust?
Bocs, de másfél éves gyerekeim bujócskáznak egymással, közösen kreativ játékokkal játszanak, ha az egyik elkezd rendet rakni, akkor a másik segit neki, folyamatosan figyelnek egymásra, ha az egyik sir, akkor a másik megsimogatja és puszit ad neki és kedvesen gügyög neki, stb, stb.
Tök nagy tapasztalatod lehet, tényleg...
Előző vagyok!
Azt még elfelejtettem írni és nem akarok senkit megbántani, sokan vannak akik nem dolgoznak (csak éppen lusták otthon foglalkozni a gyerekkel), és hamis munkáltatói igazolással beadják a bölcsibe a gyereket. Akinek pedig valóban szüksége lenne rá, annak a gyereke már nem mehet, mert nincs hely. Tudom, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de ezt kénytelen voltam leírni.
Elnézést azoktól akiket ez a téma kényesen érint.
Hát ez hihetetlen, azért mert az egy szem gyereked, meg a sogornődé nem játszik mással, így nem létezik olyan akik közösséget alkotva játszanak????? csúcs.......
Gondolod a te 3 évesed és az én 3 évesem egyforma dolgokat tud már, egyformán beszélnek,kirakóznak,énekelnek, mondókáznak????????? Ha járnál a gyerekkel közösségbe ki sem írnál ilyen zagyvaságot, mert látnád a hasonkorú gyerekek közötti különbséget! Nem bírom az ilyen okosakat, az én lányom 18 hós kora óta igényli, és játszanak is konkrétan együtt!
Nem olvastam minden kommentet, de látom, parázs vita alakult ki, hogy ki kivel játszik együtt vagy sem. :o)
Ha anyagilag jól el vagytok eresztve, és találsz megbízható dadust/babyszittert, akkor nyugodtan bízd rá, hiszen ő biztos viszi majd jásztótérre, esetleg gyerekprogramra ott lesznek más gyerekek is. Sok előnye van, hiszen kizárólagos figyelmet kap, és nem kell két hetente betegségekkel küzdeni, ami az intézményekben azért gyakori (persze van kivételes gyerek, aki szintes semmit nem kap el).
Ha ez nem megoldható, akkor marad a bölcsi. Szerintem mind az óvoda, mind a bölcsőde, sőt még az általános iskola alsó tagozata is a gondozó/nevelő személytől függ, ami lehet jó akkor is, ha pl. az intézmény híre nem olyan jó, és fordítva is, egy jó hírű intézményben is ki lehet fogni egy kevéssé ügyes gondozót, aki miatt aztán nem érzi jól magát a kicsi.
Szóval az adott személyek felől kell érdeklődni, akihez majd kötődik a gyereked, és ha benne megbízol,akkor lényegében mindegy, hova adod be.
Nagyobbik lányom most kezdte az ovit (3 éves), a kicsi egy éves, két évesen ő is bölcsibe fog menni, ahova a nagynak nem kellett, mert itthon voltam amúgy is, de a GYES nekünk már nem lesz elég, így dolgozni fogok.
A nagylányom már elmúlt 3 éves mire oviba került, de már kínszenvedés volt kivárni a szeptembert, mert kb 2-2,5 éves korától szabályosan üldözte a gyerekeket, a kortársakat kereste mindenhol. És hívta őket játszani. Lehet, hogy a 2 éves szülinapján még nem, de utána pár hónappal már nagyon igényelte a gyerektársaságot. Nem is volt gondja az oviba beszokatásal. De ismerek olyan gyereket, aki 4 évesen kezdte az ovit, de még ekkor sem játszott másokkal.
A kisebbik gyerekem már valószínű bölcsis lesz, mert bár nagyon szeretnék itthon lenni vele, de a GYES semmire sem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!