2 ev koruli gyerekedet inkabb bolcsibe adnad vagy inkabb keresnel melle dadust?
Mi nagyon meg vagyunk elégedve a bölcsivel. A dadust inkább abból a megfontolásból választanám, hogy az rugalmasabb, mint a bölcsi. Mert ugye a bölcsinek van egy meghatározott rendje, pl. nálunk úgy van, hogy reggel vagy beviszem a gyereket fél nyolcra, vagy utána csak fél 9-re vihetem be, a reggeli miatt. És mivel nekem össze-vissza van, hogy reggel mikor kell elindulni, mindig figyelni kell arra, hogy a bölcsibe mikor lehet megérkezni. Viszont olyan is van, hogy nem tudok odaérni 4-re, ilyenkor mindig ugrasztani kell valakit a családból, hogy menjen érte, és 1 órát vigyázzon rá. Amúgy nem is értem, ha valaki dolgozik mondjuk 8-tól 4-ig, az hogy tud odaérni 4-re? Jó, nálam nem így van, de mint mondtam, össze-vissza van sokszor, hogy mikor kell mennem, mikor végzek. Ilyen szempontból jobb a dadus, mert vele meg lehet beszélni, hogy mikor jöjjön, mikor érek haza, stb.
Viszont minden más szempontból jobb szerintem a bölcsi. Pl. az én fiamnak nagyon jót tett, hogy van ez a meghatározott rendszer, vannak szabályok, amiket be kell tartani. Nem mintha itthon nem lennének, de egészen más, amikor a szabályok csak rá vonatkoznak, és más, amikor az összes többi gyerekre is, és mindenkinek be kell őket tartani. Meg az is jót szokott tenni, hogy látja, hogy a többi gyerek ezt vagy azt csinálja. Pl. a fiam borzalmasan rossz evő volt, néha napokig csak tejet ivott és virslit evett, de abból is minimális mennyiséget. A bölcsiben bezzeg látja, hogy a többi gyerek is eszik, így nem lehet olyat elé tenni, amit ne enne meg. Múltkor amikor mentem érte, mondták, hogy ma valószínűleg nem volt valami finom az étel, mert a fiacskám csak kétszer repetázott, nem háromszor :D Egy olyan gyereknél, akinek nincs testvére, pláne nagyon fontosnak tartom a bölcsit, mert így megszokja, hogy nem csak az ő érdekei fontosak. Mert most tényleg, itthon min kéne megosztoznia, ha nincs rajta kívül másik gyerek? A bölcsiben viszont nagyon jól megtanulta, hogy nem minden csak az övé, nem kaphat mindenből ő elsőnek, stb.
Míg ha dadus vigyáz rá, akkor ugyan úgy ő marad az egy szem gyerek, csak éppen más valaki vigyáz rá.
Inkább bölcsibe adnám. Még ha nem is igénylik kifejezetten a gyerektársaságot 2 évesen, azért nagyon jól elvannak egymás mellett, egymással az 2 év körüli gyerekek.
Amúgy határozottan emlékszem, hogy most nyár közepén, olyan 2 év 2 hónaposan vettem észre rajta, hogy elkezdett tényleg EGYÜTT játszani a szomszéd kislánnyal, nem csak úgy MELLETTE.
Ha visszamegyek dolgozni, bölcsi.
Dadust nem. Félnék a vele való szorosabb kötődés kialakulásától és szerintem ezt a féltékenységet rosszul is kezelném.
A bölcsibe meg társaságban van, azt meg szereti (15 hós), jól ellenne ott is.
Ha addig jön a tesó, akkor marad itthon az oviig, hacsak nem leszek megint veszélyeztetett.
Vitatkoznék, hogy egy 1,5-2 éves gyerek játszik-e együtt más gyerekkel. NEM JÁTSZIK!!!!!!!!!!!
Kisfiam idén decemberben lesz 3 éves és most kezd játszani más gyerekkel. 2 évesen még csak figyelte őket. Sógornőmék kislánya 1,5 éves és még ő sem játszik együtt a gyerekkel, hanem csak mellettük. A bölcsi (szerintem) csak annak a gyereknek "kell", akinek a szülei nem tehetik meg, hogy 1 fizetésből éljenek és nem tudják másra bízni a gyereket. 3 éves korig a gyereknek a családban a helye!!!
Le lehet pontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!