Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 ev koruli gyerekedet inkabb...

2 ev koruli gyerekedet inkabb bolcsibe adnad vagy inkabb keresnel melle dadust?

Figyelt kérdés
2010. szept. 30. 00:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
70%

Mi nagyon meg vagyunk elégedve a bölcsivel. A dadust inkább abból a megfontolásból választanám, hogy az rugalmasabb, mint a bölcsi. Mert ugye a bölcsinek van egy meghatározott rendje, pl. nálunk úgy van, hogy reggel vagy beviszem a gyereket fél nyolcra, vagy utána csak fél 9-re vihetem be, a reggeli miatt. És mivel nekem össze-vissza van, hogy reggel mikor kell elindulni, mindig figyelni kell arra, hogy a bölcsibe mikor lehet megérkezni. Viszont olyan is van, hogy nem tudok odaérni 4-re, ilyenkor mindig ugrasztani kell valakit a családból, hogy menjen érte, és 1 órát vigyázzon rá. Amúgy nem is értem, ha valaki dolgozik mondjuk 8-tól 4-ig, az hogy tud odaérni 4-re? Jó, nálam nem így van, de mint mondtam, össze-vissza van sokszor, hogy mikor kell mennem, mikor végzek. Ilyen szempontból jobb a dadus, mert vele meg lehet beszélni, hogy mikor jöjjön, mikor érek haza, stb.

Viszont minden más szempontból jobb szerintem a bölcsi. Pl. az én fiamnak nagyon jót tett, hogy van ez a meghatározott rendszer, vannak szabályok, amiket be kell tartani. Nem mintha itthon nem lennének, de egészen más, amikor a szabályok csak rá vonatkoznak, és más, amikor az összes többi gyerekre is, és mindenkinek be kell őket tartani. Meg az is jót szokott tenni, hogy látja, hogy a többi gyerek ezt vagy azt csinálja. Pl. a fiam borzalmasan rossz evő volt, néha napokig csak tejet ivott és virslit evett, de abból is minimális mennyiséget. A bölcsiben bezzeg látja, hogy a többi gyerek is eszik, így nem lehet olyat elé tenni, amit ne enne meg. Múltkor amikor mentem érte, mondták, hogy ma valószínűleg nem volt valami finom az étel, mert a fiacskám csak kétszer repetázott, nem háromszor :D Egy olyan gyereknél, akinek nincs testvére, pláne nagyon fontosnak tartom a bölcsit, mert így megszokja, hogy nem csak az ő érdekei fontosak. Mert most tényleg, itthon min kéne megosztoznia, ha nincs rajta kívül másik gyerek? A bölcsiben viszont nagyon jól megtanulta, hogy nem minden csak az övé, nem kaphat mindenből ő elsőnek, stb.

Míg ha dadus vigyáz rá, akkor ugyan úgy ő marad az egy szem gyerek, csak éppen más valaki vigyáz rá.

2010. szept. 30. 09:47
 12/32 anonim ***** válasza:
75%
Én is a bölcsit választanám,vagyis választom is,mert oda fog járni januártól. Az meg nem igaz,hogy egy 2 éves nem igényli a gyerektársaságot, nem játszik másokkal,az enyém még csak másfél éves, de már hónapok óta nagyon szeret más gyerekekkel játszani, együtt szaladgálnak,motoroznak, hintáznak,homokoznak, nagyon keresi más gyerekek társaságát.
2010. szept. 30. 10:30
 13/32 anonim ***** válasza:
70%

Inkább bölcsibe adnám. Még ha nem is igénylik kifejezetten a gyerektársaságot 2 évesen, azért nagyon jól elvannak egymás mellett, egymással az 2 év körüli gyerekek.

Amúgy határozottan emlékszem, hogy most nyár közepén, olyan 2 év 2 hónaposan vettem észre rajta, hogy elkezdett tényleg EGYÜTT játszani a szomszéd kislánnyal, nem csak úgy MELLETTE.

2010. szept. 30. 10:59
 14/32 anonim ***** válasza:
79%
Böcsire szavazok. Én be is adtam 2 év 2 hósan egy magán bölcsibe, amit imádott. Persze az első hetek nehezek voltak, de utána minden rendbe jött. Imádott a kisfiam járni, annyira , hogy a Bölcsist haza is akarta hozni.
2010. szept. 30. 12:19
 15/32 anonim ***** válasza:
58%
Látom némelyek nagyon fájlalták, hogy próbáltam kielégítő választ adni a kérdésre, és mindkét megoldásról leírtam a véleményemet, előnyökkel, hátrányokkal együtt. Nem tudom, hogy kik ezek a pontozómesterek, de csodálom, hogy szülőnek tartják magukat, amikor ennyire képtelenek az objektív véleményt elfogadni. Ja persze, hiszen ahhoz kéne egy bizonyos érettebb gondolkodás, amivel egyesek nem rendelkeznek. Csak fura, hogy pont az ilyen emberek nevelnek gyereket.
2010. szept. 30. 12:28
 16/32 anonim ***** válasza:
Jah, ne aggódj, erre járt egy-két pontozó-automata, akiknek ez a hobbijuk. Ha sokat vagy itt, már fel se veszed az ilyet...
2010. szept. 30. 13:03
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van :) Tulajdonképp már elég régóta vagyok itt, csak néha rosszul esik, amikor próbálom több szempontból körüljárni a témát, igyekszem olyan választ adni, amiben nincs semmi sértő a más véleményen lévőkre nézve, aztán jön valaki, akinek még az is piszkálja a csőrét, ha nem a saját véleményét látja viszont valakitől. De jogos, tényleg nem kéne ezen problémáznom :)
2010. szept. 30. 13:55
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Szia sajnos nálunk az a helyzet hogy az apja a közölte nem akar kistesót ,hát nem is lett ,ugy hogy muszály visszamennem dolgozni ,de hála istennek anyukám vigyázz rá majd 1 évig persze a gyest megkapja anyukám!!
2010. szept. 30. 15:52
 19/32 anonim ***** válasza:
49%

Ha visszamegyek dolgozni, bölcsi.

Dadust nem. Félnék a vele való szorosabb kötődés kialakulásától és szerintem ezt a féltékenységet rosszul is kezelném.

A bölcsibe meg társaságban van, azt meg szereti (15 hós), jól ellenne ott is.

Ha addig jön a tesó, akkor marad itthon az oviig, hacsak nem leszek megint veszélyeztetett.

2010. szept. 30. 21:28
 20/32 anonim ***** válasza:
22%

Vitatkoznék, hogy egy 1,5-2 éves gyerek játszik-e együtt más gyerekkel. NEM JÁTSZIK!!!!!!!!!!!

Kisfiam idén decemberben lesz 3 éves és most kezd játszani más gyerekkel. 2 évesen még csak figyelte őket. Sógornőmék kislánya 1,5 éves és még ő sem játszik együtt a gyerekkel, hanem csak mellettük. A bölcsi (szerintem) csak annak a gyereknek "kell", akinek a szülei nem tehetik meg, hogy 1 fizetésből éljenek és nem tudják másra bízni a gyereket. 3 éves korig a gyereknek a családban a helye!!!

Le lehet pontozni!

2010. okt. 1. 08:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!