Megbűnteted a gyerekedet, ha összekoszolja magát?
Családi házban lakunk,kisfiamat nyáron a szünetben naponta többször fürdettem le,öltöztettem át,mégis ha a szomszéd kislány átjött megdöbbenve szaladt hozzám,hogy milyen koszos a kisfiam aki éppen a homokozónkban játszott,mondtam neki a probléma nem itt kezdődik :-) .
Természetesen evés előtt ,wc használat előtt és után kezet mos,minden nap zuhanyozik.
Dehogyis büntetem meg!Azért gyerek, hogy játsszon! Ha mindig arra kell figyelni egy gyereknek, hogy nehogy piszkos legyen, akkor igazán bele sem mer merülni egy játékba! Ha piszkos lesz a ruha, ki lehet mosni (gondolom, víz, mosószer és aki kimossa, nálatok is van) :D
Én épp attól voltam mindig rosszul, mikor hozzánk az oviba kiöltöztetve, a legtrendibb ruhában hozták a gyereket és a lelkére kötötték, hogy vigyázzon rá.. szegények szinte egész délelőtt ültek, be ne koszolják magukat, ne is beszéljünk az udvari játékidőről...
Én annak a híve vagyok, hogy játékhoz olyan ruhát adok a gyerekeimre, amit aztán nem sajnálok, ha bepiszkolódik, esetleg kiszakad.. Sőt! Ha nagyon belemerültek netán a játékba és nyakig maszatosak, sárosak lettek, hát beállítottam őket a zuhany alá akár nappal is és gyorsan rendbe hoztuk a dolgot.. ettől a világ nem dől össze és legalább élvezhetik a játékot :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!