Mennyit tanultok az óvodás gyereketekkel otthon ovi után ?
Például rajzolni, számolni stbstb.
Középső csoportos
Jatek kozben, jatekosan kiterunk a szamokra stb, de nem eroltetjuk..
Meg az a dolga h jatszon, suliban majd tanulhat eleget.
Óvodással...??? Tanulni...???
#1: beadandó - jessz! :-DDDDD
Sokat tanulunk heverészni, kipihenni a napot vagy szabadon játszani kint és bent.
Amúgy iskolás korig tudtommal ellenjavallt a rajzolni tanítas (kèpzőn végzett festőművész és tanár barátnőm így mondta).
Mi sajnos fejlesztésre hordjuk a gyereket. Van,ahol házi is van. Azt megcsináljuk,amit kérnek,azt gyakoroljuk.
Néha ovis foglalkoztatót tölt ki velem vagy az apjával, HA van kedve. És ez a lényeg.
Én tanítom zenélni,a zene alapjaira. En zenéltem gyerekkoromban, szolfézsból nagyon jó voltam. A lányom úgy látszik, örökölte a zenei vénámat.
Ezen kívül angolra jár az oviban. Az ott kapott fénymásolt lapot szoktuk megbeszélni. Szerencsére van egy komplex középfokúm,úgyhogy valamennyire konyítok hozzá.
Ez lehet, hogy leírva soknak tűnik. De a fejlesztés az ő érdeke. A többi meg csak hobbi szint (zene,angol). Mert szereti. Ő választotta, van érzéke hozzá.
6.5 éves extra okos Asperger szindrómás kislány.
Szoktunk, bármilyen furi is. Mondjuk nem tanulunk konkrétan, hanem leülünk egy órára valamit csinálni. Kézműveskedünk, rajzolunk, színezünk, mesét olvasunk, tornázunk, feladatlapozunk, gyerekújságozunk. Suli után is ez lesz szeptembertől, jobb, ha most szokja meg, - szerintem.
A gyerek amúgy nem sérül, együtt csináljuk, jól érzi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!