Mit csinál a 4 éves gyereketek otthon, ha épp nem mehet oviba, mert "beteg"?
Nekem fiam van,szintén 4 éves.
Nekem is itthon volt a héten, mert hétfőn folyott az orra, azóta semmi.
Én simán kiviszem a játszóra, ez nem betegség
Egyébként feltalálja magát, és még telefont is nézhet...
Mi nem tudhatjuk, a te gyereked hogy nem unná halálra magát
Ezen a héten az én lányom is otthon volt. Neki is van öccse, akivel marjàk/ölelik/ölik/kergetik egymást, de már van együttjátszás pl építenek vagy a kiskonyhából megetetik a plüssökket.
De ő amúgy is jól eljátszik, nagy fantáziája van, pl ma vmi óceánon mentünk, és villámlott vagy anyukának játssza magát. Néha elég fárasztó, hogy üvöltve játszik és ilyen minimàl mondatokra percenkent 10x behív pl.
- Anyaaa, mit csinál a Poroszka?
-Mit csinál?
- kificamodott a kereke!
- ó te jó ég
-áúú (sikít) - így fàj neki.
- ó szegény
(Érdemi kommentet nem tehetek, amikor fél napig ez megy az durva, de nem unatkozás).
Amúgy úgy elmegy egy nap a sima napirenddel, de példák hogy mit csinálunk ha csak pont annyira beteg hogy nem mehet szoros kontaktos közösségbe:
- séta, kirándulás, biciklizés
- ha már abszolút a vége, akkor játszótér
- otthoni ötletek: diavetítés, kreatívkodás (gesztenye figura, gyurma, süti, festés). Most szoktam ilyen relaxidőt, hogy leülünk színezni, rajzolni, beteszek vmi klasszikust pl Vivaldit szeretik, mert van egy ilyen könyvünk, gyújtok mécsest hozzá. Én mindig odaülök ezekre, mert én is imádom.
- társasjáték, ilyen foglalkoztató v matricafüzet
- könyvek, beszélgetés, családi fotóalbum (imád minden sztorit a baba korából pl).
- amikor covidosak voltunk, akkor vadabb dolgokat is kitaláltam, pl fakanállal kellett egy vizeslavórból random tárgyakat kihalászni, csináltunk bunkert, sorba raktuk az összes gyertyát, mécsest és meggyújtottuk, teraszkoncerteztünk (zene, tánc).
Àltalában én inkább azt a stratégiát követem, hogy csinálunk vmit tökre együtt, pl én is színezek, beleélem magam, vagy megsétáltatjuk a kutyát, aztán hagyom őket elszivárogni vagy konkrétan megkerem hogy menjenek játszani. Mesenézést is sajnks imádják. A teendőkbe a lányom nem bevonható, mert full elvarázsolt típus (a kisfiam meg a kezemből is kiveszi annyira szeret pl söpörni).
Amúgy nyáron gondolom otthon volt a Te gyereked is, akkor mi kötötte le?
Ugynaazt, mint a nyàriszünetben..
Játszóteret kihagyjuk, de kertezünk, tarsasozunk, olvasunk nézhet kis mesét is.
Kirándulunk.. biciklizünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!