Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinál a 4 éves gyereketek...

Mit csinál a 4 éves gyereketek otthon, ha épp nem mehet oviba, mert "beteg"?

Figyelt kérdés
Azért idézőjel, mert csak az orra folyik, de teljesen jól érzi magát. A lányom annyira várta az ovit, ő nagyon szereti és ilyenkor olyan látványosan unatkozik... van egy halom játéka, de közli, hogy az "oviban jobb", van játszótere, de velem nem jó (semmi, pedig nagyon igyekszem), sír, hisztizik hogy miért nem megyünk a nagy játszóra, ott vannak gyerekek is, nem tudom megértetni vele, hogy nem mehetünk ha beteg, mert elkapja más is. A tv nem érdekes, én sem vagyok érdekes.. egyedül a mobil lenne érdekes, de azt meg nem adok a kezébe. Próbáltam bevonni az otthoni dolgokba ha már otthon kell lennünk, de csak duzzog, meg nem nem nem. Egy hete csak nyafog hogy de a Sári is megy, de a Zoé, meg a Hanna, meg az Emma így úgy amúgy.
2022. szept. 23. 21:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Nekem fiam van,szintén 4 éves.

Nekem is itthon volt a héten, mert hétfőn folyott az orra, azóta semmi.

Én simán kiviszem a játszóra, ez nem betegség

Egyébként feltalálja magát, és még telefont is nézhet...

Mi nem tudhatjuk, a te gyereked hogy nem unná halálra magát

2022. szept. 23. 21:18
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Van egy 2,5 éves öccse, tök jól eljátszanak, feltalálják magukat. Néha nyávognak egymás miatt, akkor én teszek rendet köztük.
2022. szept. 23. 21:44
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Dolgozol közben? Ha nem mi lenne ha elmennétek kirándulni egyet vagy hasonlók?
2022. szept. 23. 21:55
 4/11 Derjaderja ***** válasza:
53%

Ezen a héten az én lányom is otthon volt. Neki is van öccse, akivel marjàk/ölelik/ölik/kergetik egymást, de már van együttjátszás pl építenek vagy a kiskonyhából megetetik a plüssökket.

De ő amúgy is jól eljátszik, nagy fantáziája van, pl ma vmi óceánon mentünk, és villámlott vagy anyukának játssza magát. Néha elég fárasztó, hogy üvöltve játszik és ilyen minimàl mondatokra percenkent 10x behív pl.

- Anyaaa, mit csinál a Poroszka?

-Mit csinál?

- kificamodott a kereke!

- ó te jó ég

-áúú (sikít) - így fàj neki.

- ó szegény

(Érdemi kommentet nem tehetek, amikor fél napig ez megy az durva, de nem unatkozás).

Amúgy úgy elmegy egy nap a sima napirenddel, de példák hogy mit csinálunk ha csak pont annyira beteg hogy nem mehet szoros kontaktos közösségbe:

- séta, kirándulás, biciklizés

- ha már abszolút a vége, akkor játszótér

- otthoni ötletek: diavetítés, kreatívkodás (gesztenye figura, gyurma, süti, festés). Most szoktam ilyen relaxidőt, hogy leülünk színezni, rajzolni, beteszek vmi klasszikust pl Vivaldit szeretik, mert van egy ilyen könyvünk, gyújtok mécsest hozzá. Én mindig odaülök ezekre, mert én is imádom.

- társasjáték, ilyen foglalkoztató v matricafüzet

- könyvek, beszélgetés, családi fotóalbum (imád minden sztorit a baba korából pl).

- amikor covidosak voltunk, akkor vadabb dolgokat is kitaláltam, pl fakanállal kellett egy vizeslavórból random tárgyakat kihalászni, csináltunk bunkert, sorba raktuk az összes gyertyát, mécsest és meggyújtottuk, teraszkoncerteztünk (zene, tánc).

Àltalában én inkább azt a stratégiát követem, hogy csinálunk vmit tökre együtt, pl én is színezek, beleélem magam, vagy megsétáltatjuk a kutyát, aztán hagyom őket elszivárogni vagy konkrétan megkerem hogy menjenek játszani. Mesenézést is sajnks imádják. A teendőkbe a lányom nem bevonható, mert full elvarázsolt típus (a kisfiam meg a kezemből is kiveszi annyira szeret pl söpörni).

Amúgy nyáron gondolom otthon volt a Te gyereked is, akkor mi kötötte le?

2022. szept. 23. 22:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
3,5 a kisebb, teljesen jól elvan itthon. A héten három napot voltam vele itthon: nem mentünk ki, mert viharos szél volt és ahhoz nem volt elég jól, de legóztunk, olvastam neki, kártyáztunk (uno), grabolóztunk, kirakóztunk, rajzoltunk, ragasztottunk. Gyorsan eltelt. Emlegette ugyan az ovit, de abszolút élvezte itthon is.
2022. szept. 23. 22:25
 6/11 anonim ***** válasza:
85%
Ha semmi nem jó neki, akkor hagyd unatkozni amíg neked dolgod van, mert meg kell tanulnia feltalálnia magát.
2022. szept. 23. 22:47
 7/11 anonim ***** válasza:
24%
Ha a lányom 4 évesen beteg volt,és otthon volt, akkor annyira ki volt nyúlva, hogy vagy feküdt,vagy könyvet nézegetett.
2022. szept. 24. 05:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugynaazt, mint a nyàriszünetben..

Játszóteret kihagyjuk, de kertezünk, tarsasozunk, olvasunk nézhet kis mesét is.

Kirándulunk.. biciklizünk.

2022. szept. 24. 08:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Vidd "felfedezőútra". Sétálni vhova, ahol nincsenek emberek, gyűjtögethettek is közben, szép kavicsot, gesztenyét, diót, falevelet, ami érdekli.
2022. szept. 24. 08:26
 10/11 anonim ***** válasza:
17%
Nálunk múlt héten volt "beteg" a fiam, a férjem gyorsan vett három jegyet Nápolyba és ott voltunk. Nagyon élveztük mindhárman.
2022. szept. 24. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!