Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezt hogy kell kezelni?

Ezt hogy kell kezelni?

Figyelt kérdés

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy akármit megvehetünk a gyerekünknek.Még kicsi, szóval a 10.000 meg a 25000 Ft játék is inkább csak az 1 db kategória neki.Ma épp egy nagy plüss unikornis volt ami szembe jött 8000.Megvettük.Valahol meg azt érzem xar vagyok,mert bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe hogy nem tehetjük meg és akkor nem fogja megérteni hogy miért nem.

Nem mindent veszünk meg amúgy, van amire nem van mondva,de az apja kevésbé következetes.Nem szeretném ha egy követelőző volna,ha nem értékelné azt amit kap.

Hogy lehet jól csinálni?

#kisgyerek #4-5ev
2022. nov. 13. 19:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy időszak, amikor én is mindent megvettem neki, ami tetszett. Most a többsége gyakorlatilag süllyesztőben van, ennyire érdekelte. Több lomra nincs szükségünk. És azért anyagilag sem vagyunk annyira eleresztve, hogy minden héten új játékot kapjon. Úgyhogy nemet mondok neki, max akkor veszem meg, ha egy hasznos, fejlesztő játék. De nem akarom kerülgetni a nyolcvanadik plüssöt. És azt sem szeretném, ha egy elkényeztetett liba legyen, aki mindent megkap, amit akar, nem fogja tudni értékelni a dolgokat, egy elcseszett felnőtt lesz belőle. Csak azért, mert nem tudok nemet mondani. Ha hisztizik, majd abbahagyja, legközelebb nem fog, mert megtanulja, hogy nem mindig hullik minden az ölünkbe.
2022. nov. 13. 21:14
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
A pénzügyi kultúra kialakítása miatt is meg kell nézni, mit kapjon meg és mikor. Ha válogatás nélkül mindig mindent megkap, eszébe se fog jutni, hogy ez penzbe kerül, nem csak ugy levesszük a polcról. Nem lesztek mindig mellette, eljön az idő, hogy neki kell majd felügyelni a saját pénzügyeit, es azt mist kell megalapozni. Nem azt mondom, hogy szarragónak kell lenni, csak megfontoltnak és felelősségteljesnek.
2022. nov. 13. 21:52
 13/21 A kérdező kommentje:

9

Az, hogy megkap dolgokat még nem jelenti azt, hogy egy drogos lesz. Magadból indulsz ki,hogy ezt így leírod? Mesélj? Mindent megkaptál és most intravénásan tolod vagy mi? Komolyan érdekel miből merítve írod:)

2022. nov. 13. 22:04
 14/21 A kérdező kommentje:

4 ,12

Igen. Valahol ez van, hogy szeretném ha tudná van értéke annak amit kap.Nyilván egy 4-5 éves gyerek még nem tudja pénzre átfordítva mérlegelni,hogy mi szülők ezért mennyit dolgozunk, de az a cél hogy tudja.

Viszont ja.Ma megengedtem.Tudtam ha az apjára hagyom megveszi, de számtalanszor van nem mondva mindenféle kacatra ami épp úgy megtetszik neki.Ennek ellenére az utóbbi időben rosszul érzem magam, mert tudom hogy sokan meg nem engedhetnek meg ilyen dolgokat.

2022. nov. 13. 22:09
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel nincs gond. Az enyém pl mindent megkap, ő szokta mondani kb 5 éves kora óta, hogy ne. Úgy néz ki, hogy megyünk pl a vásárban, tukmálom a dolgokat, amik nekem tetszenek, vagy neki tetszenének(még nincs), és mondja, hogy nem kell, nem tetszik, sok dolga van, nem kell ez is. Képzeld kiviszem valami ünnepre, ott az állatos világítós lufit tukmálják, én megkérdezem mennyi, ő meg elhúz onnan, hogy nem kell, menjünk már.

Típusfüggő, az enyém gyüjtögetős, amit nem akar elkölteni. Nem számít milyen sok pénze van, többet akar, nem szereti tárgyakba, élményekbe fektetni. Fogalmam sincs, hogy alakult ki nála, mindig futotta mindenre, ő ilyen(és kicsit irigylem). Kb 70 plüsse van, hatalmas kupac holmijai, amire vágyik is megkapja mindig a lehető legközelebbi ünnepre, vagy ha ilyen nincs, csak úgy. Iszonyú ritkán vágyik valamire.

Én eladom, amivel nem játszik már, kinőtte, csak a minőségi darabokat tartom meg, vagy ami kedvenc. 1m-1,5 méteres plüssökből kb 5 darab volt eddig élete során, csak a két cukit hagytam meg. Néha kikérem a véleményét, de máskor nem. Óriásplüssben pl ő mondta mi mehet ki. Plusz én jó ár-érték arányban vásárolok, így ami 3000 volt újonnan(pepcós óriásláma pl), gyakran elkel ugyanennyiért használtan 2 évvel később. De tanulókutyust én is megvettem 9-ért, pedig drága volt, most meg még drágább már, és a régi elment 6ért, pedig bőven megcsócsálta a gyerek:)

2022. nov. 14. 05:17
 16/21 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, a legtöbb drogos bármit megkapott gyerek és fiatal korában, ezáltal nem volt öröm, új inger az életében, ezért nyúlt drogokhoz. Nézd meg a gyereksztárokat. majdnem az összes függő lett.

Akiket én ismerek és elkényeztették őket, majdnem mind cuccozik, ha máskor nem a hétvégi buli alkalmával.

2022. nov. 14. 05:59
 17/21 anonim ***** válasza:
A férjemmel mindketten szegény családból származunk, mára viszont egy kiemelkedően jó anyagi helyzetet teremtettünk magunknak. Ennek ellenére magunknak sem veszünk meg mindent, amire csak egyszer is rágondoltunk. Ha szükség van rá, akkor persze más, de nem gondolom, hogy mindenféle kacatra, 100. ruhára meg cipőre szükség van a lakásban. Ezt tartjuk a gyereknél is. Ha valamit nagyon szeretne, megkapja ünnepre. Ünnepekre viszont - ésszerű keretek között persze - bármit amire vágyik. Ritkán kap csak úgy ajándékot. Tökéletesen elégedett vele. Ezen felül a fejlődéséhez szükséges fejlesztőket, játékokat bármikor megveszem neki, nem spórolunk rajta, de úgy gondolom, hogy sokkal jobban örül, és sokkal jobban megbecsüli, ha megkapja pl. Karácsonykor, amit ő kiválasztott, és várt rá 2 hónapot, mintha mindent megvennék neki, amire ránézett.
2022. nov. 14. 06:08
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

16os valami szülőhibáztató lehet, a személyiségzavara miatt drogozhatott és azért hibáztatja a szüleit is, mert nincs ép látásmódja:D Nem volt öröm? Az enyémnek remek gyerekkora van, barátaival folyton viháncol, naponta sokat nevet, könyveken kacarászik, babázik, rajzol, alkot, kísérletezik, rendezgeti a szobáját, zenél az ukulelén, szintetizátoron, fúr, farag, kalapál, főzőcskézik, smartgamesezik, társasozunk, imád nyerni monopolyban, boldog gyerek, sok élménnyel, nem szokott "unatkozni". Új inger? Te minek nevezed, ha megkap valami újat? Az bizony egy új inger, tapasztalat. Ha elviszed helyekre, mindegyik egy új élmény, új inger, ha még nem volt ott. Tanfolyamok, különórák, sportok, zene, mind mind, amit eddig nem próbált, ami eddig nem volt neki az új inger:)

Ahogy nő, egyre több új éri, barátok, közös programok, nagyobb lesz pedig egyre több új dolgot kaphat, új helyre vihetem, új élményeket, tapasztalatokat szerezhet. Szabadulószobák pl még csak most jönnek képbe, mert sikerült elérni az alsó korhatárt. Vannak még kütyük, amik nem voltak neki, korhatáros játékok, filmek, könyvek, segway, elektromos roller, gördeszka, bringatúra, most jön be az életébe a jégkori, utazások, természetjárás, kempingezni sem volt még soha, horgászat, lovaglás, állattartás-tanítás, normális főzés, normális alkotómunka, amiket csinálhat, normális nyelvtanfolyam, jogsi motorra majd jogsi autóra, bármilyen hangszer, külföld, tengerpart, barátos kirándulások másik városba egy-egy napra, fesztiválok, koncertek, műzeumokat is most kezdett látogatni, taxizás, étterem, diákmunka, szociális munka, gyűjtögetés valami nagyra, saját ruhák vétele.. 9 éves gyerekem van, ezek még mind előtte állnak, mellé meg az alapok, randizás, higiéné, illatválasztás, frizuraválasztás, szőrtelenítés, sminkelés, anyának pasi bemutatása, kertészkedés meg biztos van, ami nem jut eszembe.. az internetről nem is beszélve, fórumok, animék, ilyen többszereplős online játékok, saját krétájába belépni, ottalvós táborba menni, tudományos szakkörökön részt venni, könyvklub, önismeret, saját ruhák kreálása, varrás/kötés megtanulása, csúszdaparkok, vidámparkok, ahova eddig nem érte el a 130 centit, 16-17 évesen cserediáknak menni külföldre, vagy ilyesmi. Annyi új élményre van még lehetősége, annyi új ismeretet tud megszerezni, hogy felsorolni nem tudom, pedig én tényleg "elkényeztetem" és mindene megvan, mindenhol volt, sokmindent kipróbált, de a lehetőségeket így is végtelennek látom.

16os, kezdj valamit a személyiségzavaroddal, nem az a problémád, hogy a szüleid megismertettek a világgal gyerekként. Birtokolni sem lehet mindent, lábgumi, ami valami ősi játék elvileg csak most 30asként találkoztam vele életemben először, pedig azt hittem mindent beszereztem a gyerekemnek vagy mindent láttam már. Biztos van olyan, amit nem ismerek, pedig úgy érzem tényleg mindene megvan/megvolt már.

2022. nov. 14. 06:22
 19/21 anonim ***** válasza:
34%
18as majd mikor a gyerekedet 16 évesen először viszik haza a rendőrök bedrogozva, térjünk erre vissza.
2022. nov. 14. 06:25
 20/21 A kérdező kommentje:

16

Akikről én tudom, hogy ilyen problémájuk van valahol lelkileg sérültek és emellé nem kaptak a szülőktől nekik megfelelő törődést és szeretetet vagy sokat bántották őket és ahogy írtam mi csórók voltunk, az én ilyen ismerőseim pld nem kaptak meg mindent mégis rászoktak, ők arra hivatkoznak mert nekik nagyon nehéz volt.

Nem gondolom, hogy ha valaki jólétben él, születik, nevelkedik akkor mindenképpen drogos lesz felnőtt korára. Rengeteg egész értelmes és jól szituált ember is megvan drog nélkül.

Nyilván nevelés kérdése is. Nem kompenzálásból kap dolgokat, nem azért mert amúgy egész héten be van zárva a szobájába és foglalja le magát ahogy tudja és néha elővesszük, hogy megnézzük megvan e. Foglalkozva van vele, szeretve van, beszélgetünk vele, játszunk és a többi.Szerintem ezek a dolgok számítanak.

2022. nov. 14. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!