Ezt hogy kell kezelni?
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy akármit megvehetünk a gyerekünknek.Még kicsi, szóval a 10.000 meg a 25000 Ft játék is inkább csak az 1 db kategória neki.Ma épp egy nagy plüss unikornis volt ami szembe jött 8000.Megvettük.Valahol meg azt érzem xar vagyok,mert bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe hogy nem tehetjük meg és akkor nem fogja megérteni hogy miért nem.
Nem mindent veszünk meg amúgy, van amire nem van mondva,de az apja kevésbé következetes.Nem szeretném ha egy követelőző volna,ha nem értékelné azt amit kap.
Hogy lehet jól csinálni?
Úgy, hogy felhagysz az impulzusvásárlásokkal. Tervezetten, átgondolva.
Ha nem tanítod meg várakozni, vágyakozni, kiég már gyerekként.
Ne azert ne vegyel meg neki mindent, mert mi lesz ha kesobb ehezni fogtok..hanem azert, hogy ne legyen belole egy kis akaratos, elkenyeztetett kolyok.
Majd ha 16 evesen 20 millas kocsit akar es azt pont veletlenul nem fogod tudni megvenni neki; nem fogja erteni, hogy miert, hiszen mindig mindent megkapott.
Ebben a temaban amugy nekunk is sokat kellett tanulnunk a ferjemmel, hoszen magunknak is mindent megveszunk, amit akarunk es belefer, igy nyilvan a gyereknek is a legjobbat akarjuk, de ra kellett jonnunk, hogy ez igy nem jo.
Szokott kapni csak ugy kisebb jatekot vagy konyvet, de max havi egyszer, de ezen kivul leginkabb unnepekre vasarolunk. Ha meglatok valamit es megtetszik, megveszem es berakom a szekrenybe, majd megkapja valamire.
5
Igen, valóban szorongok,mert a legjobbat szeretném kihozni a gyerekből, nem akarok belőle egy követelőző kis ,, szörnyeteget " nevelni.Szeretném ha értené milyen kivételes helyzetben van.
De emellett örülök az örömének.
Én csóró családból vagyok, párom mindig jómódú volt.Nehéz összeegyeztetni a kétfajta tapasztalatot.
Miért gondolod kivételes helyzetnek?
A szorongással nagyon jól lehet dolgozni egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!