Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Amikor becsapják a gyereket,...

Amikor becsapják a gyereket, abbol egy gyerek mit tanul? Nem káros?pl ígéret be nem tartása

Figyelt kérdés

Pl vki megígéri neki hogy kapni fog vmit ajándékba.

De aztán nem kap. Újabb ígéret. Megint nem kap.

Aztán harmadjára azt mondják nem vettek semmit, nincs pénz, de aztán meg előhúzzák, hogy csak viccelt, megvette, itt van.

A gyerek azt felelte "akkor is becsaptál mikor ígerted és becsaptál most is."

Ilyen mit okozhat egy gyerek lelki világában? Vagy nem káros? Tanulja hogy milyenek az emberek?

2022. nov. 9. 20:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nekem mar volt olyan,hogy beigertem egy olyan 1500ftos barbis ujsagot. De vasarnap volt, es elfelejtettem,hogy olyankor nincsenek nyitva az aluljaros ujsagosok. Aztan masnap meg nem talaltam olyat. Aztan meglattam a boltban, de akkor meg nem volt nálam elég pénz erre a bevásárlás mellé. Aztán a gyerek is elfelejtette.
2022. nov. 10. 00:31
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem direkt nem szabad becsapni, viszont véletlen kifejezett hasznos is. Pl utolsónál, na ezeket a külső körülményeket nagyon meg kell beszélni a gyerekkel, tudnia kell, hogy az ígéret nem szent, az emberek hibáznak és külső körülményekre nem tudnak gondolni. Pl nálunk az volt, hogy összedugjuk a playstationt. HDMI kábelt nem vettem hozzá, nem volt, nem sikerült összedugni. Én nem hazudtam, megpróbáltam, de nem ment. Vagy ha megígéred, hogy elviszed focizni, de jégeső van. Nyilván nem mentek, pedig megígérted. Egyszerűen a körülmények befolyásolják a dolgokat. Direkt szivatni mint a kérdésben nagyon csúnya dolog, de rád nézve nincs hatás, a gyerek csak megtanulja, hogy van, aki szivatja. Én nem is hazugságnak nevezném az ilyet, gondolom az elején emberi mulasztás volt, a fejünk nem határtalan, utána meg szivatták. De ja, végülis hazugsággal..
2022. nov. 10. 05:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!