Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Amikor becsapják a gyereket,...

Amikor becsapják a gyereket, abbol egy gyerek mit tanul? Nem káros?pl ígéret be nem tartása

Figyelt kérdés

Pl vki megígéri neki hogy kapni fog vmit ajándékba.

De aztán nem kap. Újabb ígéret. Megint nem kap.

Aztán harmadjára azt mondják nem vettek semmit, nincs pénz, de aztán meg előhúzzák, hogy csak viccelt, megvette, itt van.

A gyerek azt felelte "akkor is becsaptál mikor ígerted és becsaptál most is."

Ilyen mit okozhat egy gyerek lelki világában? Vagy nem káros? Tanulja hogy milyenek az emberek?

2022. nov. 9. 20:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Hát...olyat nem ígérek meg,amit nem tudok,vagy nem akarok betartani.Persze hogy káros.Elveszti a bizalmát feléd.Én még orvosnál sem mondtam soha olyat ami nem igaz,pl,hogy nem fáj a vérvétel,vagy szuri.Azt mondtam,hogy kellemetlen lesz,de gyorsan végzünk,és muszáj megcsinálni.Én felnőttként is utálnám ha becsapnának.
2022. nov. 9. 20:31
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Ebből lesz az a bizonyos "mindent és most". Tudja, hogy csak akkor biztos hogy megkap valamit, ha egyből meg is kapja.
2022. nov. 9. 20:35
 3/12 A kérdező kommentje:
De en nem szabályozhatok más embereket.
2022. nov. 9. 20:36
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet 2.

Jöhetnek még, miket okozhat

2022. nov. 9. 20:37
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk egy kislány emiatt lopta el más gyerekektől, amit neki mégsem vettek meg. Mindig csak az ígérgetés volt.
2022. nov. 9. 20:41
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
Amelyik gyereknek mindig hazudnak abból sumák lesz, amelyiknek mindig igazat mondanak abból cinikus.
2022. nov. 9. 20:57
 7/12 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem káros.

Hazudni nem szabad a gyereknek, mert megtöri a bizalmat. És ha a saját szüleiben nem bízhat meg akkor hogy bízna idegenekben?

Emlékszem volt hogy kaptam cukorkát a szüleimtől és nagyon örültem mert amúgy ritkán kaphattam, és kiderült hogy nagyon savanyú cukor és direkt várták a reakciómat és jól kiröhögtek...mai napig emlékszem mekkora csalódás volt.

2022. nov. 9. 21:08
 8/12 Metionin ***** válasza:
96%
Megtanulja a gyerek, hogy senkiben nem bízhat, a dolog majd akkor lesz igaz, ha ott lesz láthatóan, kézzelfoghatóan. Nálunk is ez volt, egy idő után már semmit sem hittem el, hiába ígérgették.
2022. nov. 9. 21:20
 9/12 anonim ***** válasza:
97%
Velem 15 éves koromban kezdték el ezt játszani a “szüleim” amikor rájuk szakadt az otp, anyám+nevelőapám (nem ők neveltek) isten tudja miért. Foglaltak maguknak nyaralást Mauritiusra, majd photoshoppal csináltak nekem is repülőjegyet és belerakták a mikulás zsákba és tök nagy örömmel mondták, hogy megyek velük én is. Kb elsírtam magam. Hát még amikor kinevettek, hogy csak vicc volt. Most 30 vagyok, az évek alatt még megcsinálták egy pár dologgal, nem tréfaként csak be nem váltott ígéretként, most ott tartunk, hogy már egy tábla csoki se kell tőlük. A legutóbb amikor meglengették, hogy adjuk el a kisautónkat és kipótolva vesznek nekünk egy sokkal jobbat közöltük, hogy üljenek bele.
2022. nov. 9. 21:29
 10/12 anonim ***** válasza:
80%

Nekem apám ígért karácsonyra annak idején hifi tornyot. Akkoriban mindenkinek volt, én is szerettem volna.

Nem kaptam meg, sőt, le is tagadta, hogy megígérte. Ez így 20 év után is emlékezetes volt. Nagyon csalódott voltam.

Megtanultam, hogy nem kell bízni a szüleim szavában. Anyám gyakrabban hazudott, de addig apámnál azért nem tapasztaltam ilyet. Zsugori volt mindig, de mivel megígérte, elhittem, hogy megkapom.

2022. nov. 9. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!