Elcsesztem teljesen?
Van egy 3 és egy egy éves gyerekem.
Külföldön élünk, nulla segítséggel.
Szeretnénk majd költözni, de jelenleg még nem tudunk mozogni.
A lényeg, hogy sokat van képernyő előtt a nagy.
És nem tudom őket mindig lefoglalni sem. Van amikor türelmem sincs.
Nem akarom magam mentegetni, de nem tudnék megcsinálni dolgokat, az eszköz nélkül.
Amíg csak a nagy volt még be lehetett vonni dolgokba, most a pici már megy és ugye mindenbe belenyúl.
A nagy csak délelőtt van oviba, de kb 40 perc az út amíg elviszem haza, meg 40 perc amikor érte megyek, így kb 1 órat vagyok itthon, az sokszor semmire nem elég.
A nagy már nem nagyon alszik délután, így az is kilőve.
Tudom csináljam meg a dolgokat, amikor este lefekszenek, de legtöbbször hulla vagyok, hogy még 2-3 órákat fent legyek. Így is 11 körül jutok ágyba, aztán az éjjelek sem telnek nyugodtan.
A párom rengeteget dolgozik, segít amiben tud. Ez tartja bennem a lelket.
Úgy érzem annyira rossz döntést hoztunk. Imádtam ebben az országban élni, amíg meg nem születtek a gyerekek. Vidékre költöztünk, semmi ismerős. A gyerekeket is próbálom vinni programokra, de az nem olyan, mint amikor a rokonokkal van. Senki nem nyitja ránk az ajtót.
Nagyszülők imádják őket, de ők sem tudnak mindig jönni, na meg nem 2 óra átugrani.
Annyira szrnak tartom magam. Minek maradtam itt? Sekélyes az életük, ahelyett, hogy otthon a sok nagyszülő, rokon, unokatestvér szeretete venné körül őket. Itt be vannak zárva. Próbaljuk vinni őket, ahova csak lehet, de ez nem olyan. Megint jön egy karácsony, egy szilveszter. Egy rokon, egy barát nélkül. Én gondolom azt, hogy az amúgy értelmes gyerekeim fejlődése teljesen visszafejlődik? Nem ezt az életet érdemelnék.
Hol éltek, hogy ennyire zárkózottak az emberek? Mi is külföldön, de itt minden korosztálynak vannak programok. (látom a lakóhelyi Facebook csoportban). Játszótér, babakocsis séta, jóga a parkban stb. Itt a magyar közösség is nagyon jó. Mondjuk nagyváros, nem vidék, több a program.
Halkan kérdezem: biztosan kell naponta 2x főzni?
23as olyanrol mar hallottal, hogy diakhitel?
Meg milyen 5 evről beszélsz?
Tudod mennyibe kerül az ovi? Azt olvastad, hogy tavasszal kapunk segítséget?
Ha már másnak a pénztarcájaban turkálsz, akkkor esetleg előtte kérdezd meg azt is, hogy mire mennyi a kiadas, meg mi mennyibe kerül. Lehet, ti felélitek az összes pénzt, mi félrerakni is szoktunk.
Ossze vissza irsz mindent.
3 felet fozol napkozben, de aztan egesz este is fozol ? Ettermetek van, vagy mi ? En kisgyerekeke mellett heti 3 szor foztem, pedig etelerzekeny is van a csaladban.
Kulfoldon elek en is , mi is videkre koltztunk magyvarosbol szules utan, de feltalaltam magam a gyerekekkel, mentunk mindehova BUSSZAL mert nem vezetek.
26-os én írok össze-vissza? Hol írtam, hogy autóval járok?
A főzés az esetleg délelőtt, de esténként főzöm.
Azért jó tudni, hogy pár embernek mennyire el tud szaladni a fantáziája, hogy igazolja saját magát.
Az ilyenekre ez volt az utolsó, hogy reagáltam, írhattok, amit akartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!