Elcsesztem teljesen?
Van egy 3 és egy egy éves gyerekem.
Külföldön élünk, nulla segítséggel.
Szeretnénk majd költözni, de jelenleg még nem tudunk mozogni.
A lényeg, hogy sokat van képernyő előtt a nagy.
És nem tudom őket mindig lefoglalni sem. Van amikor türelmem sincs.
Nem akarom magam mentegetni, de nem tudnék megcsinálni dolgokat, az eszköz nélkül.
Amíg csak a nagy volt még be lehetett vonni dolgokba, most a pici már megy és ugye mindenbe belenyúl.
A nagy csak délelőtt van oviba, de kb 40 perc az út amíg elviszem haza, meg 40 perc amikor érte megyek, így kb 1 órat vagyok itthon, az sokszor semmire nem elég.
A nagy már nem nagyon alszik délután, így az is kilőve.
Tudom csináljam meg a dolgokat, amikor este lefekszenek, de legtöbbször hulla vagyok, hogy még 2-3 órákat fent legyek. Így is 11 körül jutok ágyba, aztán az éjjelek sem telnek nyugodtan.
A párom rengeteget dolgozik, segít amiben tud. Ez tartja bennem a lelket.
Úgy érzem annyira rossz döntést hoztunk. Imádtam ebben az országban élni, amíg meg nem születtek a gyerekek. Vidékre költöztünk, semmi ismerős. A gyerekeket is próbálom vinni programokra, de az nem olyan, mint amikor a rokonokkal van. Senki nem nyitja ránk az ajtót.
Nagyszülők imádják őket, de ők sem tudnak mindig jönni, na meg nem 2 óra átugrani.
Annyira szrnak tartom magam. Minek maradtam itt? Sekélyes az életük, ahelyett, hogy otthon a sok nagyszülő, rokon, unokatestvér szeretete venné körül őket. Itt be vannak zárva. Próbaljuk vinni őket, ahova csak lehet, de ez nem olyan. Megint jön egy karácsony, egy szilveszter. Egy rokon, egy barát nélkül. Én gondolom azt, hogy az amúgy értelmes gyerekeim fejlődése teljesen visszafejlődik? Nem ezt az életet érdemelnék.
Delelőtt ovi, azzal nincs is gond. Aztán délben ebed, a kicsi utána lefekszik, addig a naggyal játszunk, olvasunk stb. Aztán amikor a pici felkel, akkor uzsonna és utána séta vagy elugrunk a boltba. A gond leginkább 5 óra körül van, akkor főzöm, 3 félét kell sajnos (szeretek amúgy főzni ezzel nincs gond, csak ugye az idő.) Jó lenne néha rendelni, de az itteni gyorskaják, meg mikrós dolgok nem igazán segítségek. Aztan fel 7kor vacsi, kis jaték,aztan fürdés, alvás. Fél 9, 9re alszik el a nagy. Aztán nekiállok a masnapi ebédnek, takarítás, mosás, ha bejön plusz munka számítógépen nekiállok. Aztán alvás.
Persze van amikor nem úgy jönnek ki a dolgok és borul vagy pont hogy korábban sikerül ágyba bújni.
Na hát akkor végülis azt tedd mérlegre, hogy megéri/megérte-e az anyagiakért az amiről lemondtál. Néha van, hogy egyenesbe kell jönni, vagy ez az egyetlen lehetőség a fennmaradásra.
Vigasztaljon, hogy ez lesz az utolsó karácsony, amit siváran kell tölteni ;)
A gyerekek meg még kicsik, ha a nyáron hazaköltöztök emlékezni se fognak erre az időszakra, egy mozgalmas családi életben pedig nem hiszem hogy a vacak mesék után sírnak majd :) most ha nincs más megoldásod, feleslegesen osotorozod magad.
Figyi. Mintha én irtam volna le. Csak annyi, hogy en "itthon" vagyok.
Van egy 3 éves fiam és egy 1 éves lányom.
A nagy délig oviban. A kicsi 1x1 órát alszik
Nálunk is van mese, anélkül már idegösszeroppanást kaptam volna.
Mi is azon nőttünk fel, akkor még nem volt káros...
Férjem reggeltől estig dolgozik.
Anyóssal sosem voltunk jóban, 6év alatt ha 5x talalkoztam vele, az is kár volt.
Az én anyámék meg... 10km-re laknak, mégsem kíváncsiak ránk. Ha mi megyünk találkozunk, ha nem megyünk akkor nem. Beleuntam, nem találkozunk, mert nem jön be ez az 1oldalúság.
Barátnőim... igazából 2 van, az egyik külföldön, a másik 100km-re. 1évben ha 3x látom.
Szóval totál átérzem amit írsz... hidd el, nem csesztél el semmit. Ha itthon maradtatpk volna akkor is lenne ami miatt szar az élet :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!