Ki hogyan tanította meg gyermekét evőeszközzel enni?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Kislányom december második felében lesz 1,5 ével. Az evések egyre drasztikusabbak, ugyanis egyedül akar enni. De még távolról se tud ugyebár. Ha viszont segíteni próbálok, akkor elengedi az evőeszközt és elkezd hisztizni. Ma krumplistészta volt, de még azt se tűrte, hogy előkészítsem a falatot. Pedig 2 babavilla volt nála, de nem segíthettem semmit. Nem tudom mi lesz ha főzelék /leves kerül a tányérba.
Ki hogyan tanított meg egy ekkora és ilyen akaratos gyereket az evőeszközök használatára?
Köszönöm a segítséget és csak normális válaszokat kérek!
2022. nov. 7. 14:26
11/15 anonim válasza:
Ráadok egy olyan felsőt, ami nem sajnálok, majd hagyom tapicskolni az evőeszközzel meg a kezével.
12/15 anonim válasza:
"Próbáltam mit csinál folyékony állagú kajával, simán felemelte a tányért az asztalról és megitta tányérból."
Végülis megoldotta.
13/15 anonim válasza:
Hagytam pròbálkozni, maszatolni. Egyszer megmutattam hogy kell enni, meg hát ugye le is figyelnek mindent. Nagyon hamar ráèrzett, 2 èves lesz ès magában eszik mindent. Nem mondom, hogy már nem megy mellè, de joghurtot is gyönyörűen eszi, s nemis akarja règ, hogy etessem. Barátnőm meg is szòlt anno, hogy èn hogy engedhetem, hogy kismalac mòdjára egyen, az ètel nem játèk, ő ezt nem engedi, ő eteti. Hát, mondom okè, de akkor hogy tanulja meg? Nos sehogy, mai napig etetnie kell, sőt, itatja is, mert állìtòlag a kisfiú lusta, nem akarja egyedül, pedig kisfiammal majdhogynem egyidős. Nekem ez nem is volt kèrdès, hogy hagyjam enni. Milyen jò már reggel is eszek, kávèzom, pakolászom mellette. BTW èpp most is a túròs baconos tèsztát tolja villával, kèzzel, èn meg addig szusszanok, mail-ezek kicsit. :)
14/15 anonim válasza:
Másfél éves korában a kezébe adtam a kanalat, és hagytam. Sokszor megfordította, mire a szájához ért, így kipotyogott belőle minden, de aztán rájött idővel, hogy ez nem valami jó ötlet. Néhány hét alatt egész komoly eredményt ért el, most már szépen eszik a kanállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!