Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan, akinek (nagyon)...

Van itt olyan, akinek (nagyon) nyugodt gyermeke van?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy túlságosan is nyugodt. Milyen volt totyogó-korában?

2,5 éves lányom van. Tud pörögni, de már babakora óta olyan, hogy nagyon sokáig lekötik dolgok. Soha nem rohant sehova, mindent jóó alaposan megvizsgált. Most pedig itt van 2,5 évesen, és amíg a kortársai szaladgálnak, ugrálnak, úgy motoroznak, mint állat, ő... sétálgat, virágot szed, füvet tépked, hintázik, homokozik (órákat!).

Múltkor ismerősömmel sétáltunk, egy hónap van a két lányunk között. Az ő lánya folyamatosan szaladt, ugrált, az enyém pedig jött mellettem kézenfogva. Mindig ez van. Higgyétek el, én ezt egyáltalán nem dicsekvésként mondom, ma pl. hihetetlenül örültem, hogy elunta magát az OBI-ban, és egyszercsak elszaladt. Sosem szokott ilyet csinálni, én meg fülig érő mosollyal kergettem, direkt nem kaptam el, hogy végre szaladjon kicsit. :D

Itthon imádja, ha olvasunk neki, órákig tudna egy helyben ülni és hallgatni... tévét nem nagyon nézünk. Kint az udvaron néha játszik meg kergetőzik a kutyával, de inkább homokozik, virágot szed, "főz" mindenféle füvekből, stb.

Szóval, van itt olyan, akinek még ilyen gyereke van? Mennyire gyakori ez? (Én nem ismerek egy ilyen nyugodt gyereket sem az ismerőseim között oO)

Sajnos sokszor negatív gondolataim vannak, hogy valami nincs rendben vele fizikailag, hogy ilyen nyugodt... Értelmileg nincs gond vele, hatalmas szókincs, nagyon okos, stb...

2022. okt. 25. 19:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%
Ugyan már, ez teljesen normális.
2022. okt. 25. 19:48
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Bébiszitterként vigyázok egy kislányra kb 1 éves kora óta, ő ugyanilyen. 1-1,5 évesen simán elült 1 óráig egy játék felett. Volt, hogy masfel oran keresztül olvastam neki, és meg se moccant. Most 4 éves, már jobban szeret szaladgálni, pörgősebb, mint kicsinek volt, de még most is jobban szeret legozni, színezni, gyurmázni mint kergetőzni.

A kezét az utcán már csak kereszteződésnél kell fogni, mindig jön szépen, soha nem szaladt el, de még csak pár méterrel előre sem, hogy bevárjon.

Nagyon ritka az ilyen, de teljesen normális. :D

2022. okt. 25. 20:15
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Bar csak az enyem lenne ilyen nyugodt :D
2022. okt. 25. 20:20
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 3 éves korig ilysn volt

Azóta azért pörög

De az átlaghoz képest nyugodtabb

2022. okt. 25. 20:29
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Unokahúgom pont ilyen. 2éves múlt. Nagyon okos, de nagyon nyugis. Igazi könyvmoly, picinek is ilyen volt. Imád "olvasni", mondókázni, énekelni, rajzolni. Ő mondjuk hipotón, megkésett a mozgásfejlődése, de nem is nagyon erőltetette, és azóta se viszi túlzásba. Pedig már tud menni, de nem él vissza vele😂 Sajnos külföldön élnek. Ha beszélünk videón, akkor is megül egy helyben, nem nagyon szaladgál el, legfeljebb hoz valami játékot megmutatni.

Szerintem tök jó, hogy ilyen, nem egy ideges típus. A dackorszak is kb.annyiban merül ki nála, ha fáradtabb, kicsit nyűgösködik, de hiszti nem nagyon van.

2022. okt. 25. 20:37
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Igaz velem sokkal előrébb nem leszel, de azért megosztom..

Én is ilyen voltam, de a férjem még inkább. Mesélte anyósom, hogy leült a gyerek a szoba közepén egy doboz legóval meg játék katonával, és csak akkor állt fel, ha szóltak neki, hogy ebéd van, meg vacsora van..

A férjem mondjuk nagyobb korában is maradt “kisangyal”, iskolában sem volt rossz gyerek, nem verekedett stb.

Én pedig azért 5-6+ évesen jó párszor voltam “lelőhetetlen” :D

Most várjuk az első babánkat, imádkozom, hogy ugyanolyan nyugodt legyen, mint a férjem, illetve amilyen nyugis most a pocakban.. :)

2022. okt. 25. 20:45
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Fiam ilyen volt. Születése óta türelmesen végighallgatta pl. a meséket.

Kislányom meg egy sajtkukac. Még ami érdekli, azt sem bírja nyugodtan, egy helyben ülve végighallgatni.

2022. okt. 25. 21:20
 8/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megnyugtatóak. :)

Akkor végülis ahelyett, hogy aggódok, inkább örülnöm kéne, hogy milyen egy szófogadó, nyugodt gyerekem van. Én pl. ADHD-s vagyok, hiperaktív, nem bírok ennyit egy helyben ülni, mint ő... az apja ilyen, ha tehetné, egész nap ülne... :D

2022. okt. 25. 21:24
 9/18 anonim ***** válasza:
82%

#8! Persze, hogy örülj! Én például azért imádkozom, hogy tesóm nem lőtte el az egész család mázliját! Én is pont olyat akarok!😂

2022. okt. 25. 21:27
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
A nagylányom ilyen. Már 14 éves. Kicsiként egy áldás volt. Most már inkább átok, mert lusta tanulni, nem igazán érdekli semmi, és nem is mer kiállni magáért, mert jóvanazúgy.
2022. okt. 25. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!