Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyereknek vennél iPad-et?

Kisgyereknek vennél iPad-et?

Figyelt kérdés

2022. okt. 23. 08:54
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
94%

De ha te már eldöntötted, hogy veszel, akkor minek a kérdés?

A többség elmondta, hogy egy 3 évesnek nem erre van szüksége, te mégis hajtod hogy de pedig igen. Akkor vedd meg, mit érdekel. Úgy baszod el a saját gyerekedet, ahogy akarod, meg persze könnyebb is odaültetni a tablet elé, mint foglalkozni vele.

2022. okt. 23. 10:03
 22/43 anonim ***** válasza:
62%

Azok akik nem akarnak foglalkozni velük.

Hallottál az új autizmusról amit ezek a szarok okoznak, a fiam 3.5 éves nem nyúl ilyen szarokhoz, van egy bátyja aki 12 évesen kattant rá,most 20 + os de élet képtelen, nem jön ki kb a szobából.Még egyszer nem akarom ezt

2022. okt. 23. 10:08
 23/43 anonim ***** válasza:
30%

Hát én nem Magyarországon élek, nálunk az elsősök már tableten tanulnak - amúgy 4 évesen kezdik az iskolát....

Nem az eszközzel van a baj soha, hanem azzal, ha nem tudják megfelelően használni es nincsenek korlátok se hozzá.

2022. okt. 23. 10:08
 24/43 A kérdező kommentje:
Az iskolákban is ott van a digitális tábla 🤷
2022. okt. 23. 10:10
 25/43 anonim ***** válasza:
89%

"A mai gyerekeknek minél előbb el kell sajátítaniuk a technikai eszközök kezelését is!"

????

De miért kellene? Ez nem atomfizika.

Az én gyerekkoromban még nem voltak kütyük, legalábbis nekünk szegény családként semmi ilyesmink nem volt, még egy playstationünk sem. 7.osztályban kezeltem először számítógépet a suliban órán, 14 évesen kaptam elöször saját telefont.

Tabletet, ipadem, hasonló kütyüm azóta sem volt sosem, mégsem okot problémát 30+ évese kezelni a technikai eszközöket. Ne idegesís már, pár alkalom alatt bárki ráérez, mi a tökömért kellene 3-4-5 éveseknek annyira tudni bármilyen technikai eszközt kezelni?

2022. okt. 23. 10:10
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én nem értem a kérdésed okát meg a hepciáskodásod. Megkérdezted, vennénk-e, elmondtuk itt 90%-ban, hogy nem és miért nem, minket nem kell győzködnöd, meg nekünk nem kell magyarázni, hogy bezzeg másnak van.

Hát akkor vegyél, legyen nektek is, ez a mi véleményünkön nem fog változtatni. Vagy most magadat győzködöd?

2022. okt. 23. 10:12
 27/43 anonim ***** válasza:
62%
Nem az a baj, ha egy feladatot kap iskolásként rajta. Az a baj, hogy ha magára van hagyva a tablettel, ha csak akkor eszik vagy csak akkor nem unatkozik út közben, ha mesét néz. Tehát ha te szigorúan együtt fogod vele nézni azt a tabletet maximum napi fél órát és utána beszélgettek arról, mit látott, akkor oké. Ha a kezébe nyomod, hogy addig milyen jó, mert el tudsz mosogatni és tipikusan azon veszed észre magad, hogy már egy órája bambul, akkor az nem jó. Ezt hívják elektronikus bébiszitternek. És igen, autizmust is okozhat (persze ez nem igazi autizmus), pl. a rajzfilmfigurák másképp artikulálnak beszéd közben, nem tanul meg, rosszul tanul meg érzelmeket felismerni. Plusz elveszi az időt a tapasztalati tanulástól (megfogni, érzeni), és kevésbé lesz kreatív is meg türelmet sem tanul. A gyerekeknek a képernyő olyan, mint a drog. És igaza van a cikknek, ahogy régen is sok káros dolog volt elterjedve, mint a pálinkás cumi ami nyugton tartotta a gyereket, ez most pont ugyanolyan. Nem kell kivenni a gyereket a világból és nem is lehet, de ha veszel egy tabletet, akkor onnantól kezdve küzdeni kell ezzel, hogy ne a tablet irányítsa majd a gyerekedet.
2022. okt. 23. 10:17
 28/43 anonim ***** válasza:
5%

3 évesnek nem, de én nem vagyok ellene kütyüknek. Legalább nem jár úgy a fiam mint a régi osztálytársam aki 14 évesen először ült gép előtt, és nem tudta hol kell bekapcsolni és emiatt sírt.

Szerintem iskolásan kb 8 évesen kap egy tabletet, aminek lesz persze időkorlátja, és nem is a legújabb model lesz persze. 3 évsnek korainak érzem. Én pl már kütyü világba születtem, emlékszem milyen jókat játszottunk a barátaimmal, volt egy kis kocka korszakom is, mégis felnőttem, nirmális ember lettem. Kicsit olyan ez az egész mint a boszorkányüldözés. Szerencsére már régen is megtalálták a módját a sufni kockák, hogy az érdeklődési körükkel foglalkozzanak, ezért lehetséges, hogy ma a telefonod meg a laptopod nyomkodod, hogy van internet ahol kommunikálhatsz. Gondolj bele, ha te is az az osztálytársam vagy akit tiltanak és sírt mert nem tudja mi micsoda a gépen. Ő most tanyán lakik, kecskéket nevel, kézműveskedik. Nem azt mondom, hogy nem ezt szánom a fiamnak, mert ha ez okozna neki örömet, hajrá, kellenek az emberek az agrár világban is, de megakarom neki adni a lehetőséget, hogy megismerje a technológiát.

Ha emiatt a gyakorikerdes.hu-s anyukák gyorsanítélő bírósága elítél, hát Istenem.

2022. okt. 23. 10:28
 29/43 anonim ***** válasza:
91%
De kérdező, akkor minek kérdezel? Itt hisztizel, mikor te kérdezted. Akkor vegyél, nem tiltja semmi. 🤷‍♀️
2022. okt. 23. 11:03
 30/43 anonim ***** válasza:
75%
Egy gyerekeknek tervezett tabletet vennék, amit heti X órában használhatna, de nem adnék ilyen kicsinek állandóra egy gépet, pláne nem több száz ezres tételben.
2022. okt. 23. 11:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!