Én ebbe nem vagyok biztos, hogy ezzel tanulnak- és nem, nem 60 évvel ezelőtt végeztem, 18 éves leszek.
Magániskolában biztosan nagyobb hangsúlyt kapnak ezek az eszközök, de ott sincsenek a könyvek teljesen eltűnve.
De 3 évesen még sehol sincs neki az iskola egyébként.
3 évesnek minek???? Nem, dehogy vennék.
3,5 éves a gyerekem, van neki elég könyve, nézhet korlátozottan tvt, de telefont se adok a kezébe, más kütyü laptopon kívül meg nekünk sincs basszus.
"Ez a mai világ" Nem. Az a mai világ, amilyenné tesszük. Szerencsére egyre többen jönnek rá, hogy nem egy kütyü fölé görnyedt gyerek a boldog gyerek.
Legót vennék. Vagy könyveket. Imádja mind a 2t, és a környezetemben nem ismerek olyan gyereket, aki ne örülne bármelyiknek. De annyi féle játék van ebben a "mai világban", ami szép, hasznos, tényleg játék, nem káros.
Egy normális kisgyerek tudod mit élvez? A tabletnek a dobozát, .ég a buborékfóliát nyomkodni. Ja meg kimenni pocsolyába lépkedni.
Hála a jó égnek nem sok embert ismerek, aki így áll a könyvekhez, mint te.
De amúgy minek a kérdés, ha ennyire csőlátású vagy???
Biztos nem. Max magamnak vennék, amit időnként használhatna (pl hosszú úton mesenézés, vagy néhány játék)
3 évesen semmi szüksége saját ipadre.
A mai gyerekeknek minél előbb el kell sajátítaniuk a technikai eszközök kezelését is! Könyörgöm, 2022-van! Mire felnőnek, lassan 2050 lesz!
Mi rendszeresen oktatjuk a 4 éves gyereket is már az érintőképernyő és a többi eszköz kezelésére. Na ne úgy képzeljétek el, hogy napi 8 órában kapja az ívet és vizsgáznia kell hetente :D
Csak itt a gyakorin nézzetek közül a kérdések között! Hogyan kell jegyet venni, hogyan kell villanyórát leolvasni (könyörgöm csak számokat kell leolvasni!!), hogyan kell a telefon fényerejét állítani, hogyan kell a mosógépet bekapcsolni (!!) stb. Rengeteg olyan kérdés van, hogy fogom a fejem, hogy az ilyen hogy nem döglött még éhen?
Na az én lányom nem lesz ilyen! Kitanítom mindenről ami kell az élethez 2035-2040-ben. Amúgy van bőven analóg játéka is. Ha a mamához megyünk fel kell akasztanom a nagyobbik utánfutót, annyi barbibaba van. Meg nyuszimotor, és saját készítésű fa építőjáték! Megkapja azt ami kell egy gyereknek ilyen idős korában, de felkészítjük a 21. századra is!
Aki ezt nem érti, az maradjon meg magának a barlangjában és pattintott kőbaltával katinttgassa a pirosat!
Attól még abszolút káros, pláne ilyen kicsi korban.
Pl. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!