Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más szülők is vannak itt,...

Más szülők is vannak itt, akik nem vitték 3 év alatt nagyon sehova a gyereküket?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy falun élunk jelenleg és igaz van jogsim de eddig 3szor ha vezettem régen. Autóm se volt sose mivel már szinte el is felejtettem vezetni így mindig a férjemre vagyok utalva. Ő mindig is egy aggódos túlféltő apuka volt és ebben a lassan 2 és fél évben egyszer vittük csak el egy állatkertbe meg a szüleimhez szoktuk vinni 3 -4 hetente hétvégén. Férjem szüleivel vittük dediékhez messzi útra úgy 1 évesen meg férjem szulei vitték még egyszer haza hozzájuk. Amúgy nem jutottam el vele sehova máshova csak mindig itt a faluban sétáltunk vele jatszótereztünk, fagyiztunk. A belvárosba amióta idekoltoztem nem jutottam el semmi vásárlás korulnézés semmi. Itt van egy kis bolt oda be szoktam vinni de falun kívülre sose tudtam vele menni férjem nélkul. Mindig is úgy képzeltem h ha majd egyszer gyerekem lesz visszük mindenfelé gyakrabban megyünk szüleimhez is. Általaban mindig kettesben vtunk pihenni pl nyáron, de eddig még nem vittük magunkkal egyszer sem. Mindig látom az ismerőseimet más anyukákat hogy mennek mindenfelé ugyanúgy mint azelőtt és anyuka se hanyagolja el magát jut ideje magára is. Nem azt mondom h mindig ez az eljárogatós típus vtam azelőtt de jó lett vna gyakrabban programokat tervezni kimozdulni mert nem nagyon jutottam el sehova szülés óta. Férjemnek meg az a baj nincs is igazán erre igénye mert h ő mindig fáradt munka után meg inkább leül meginni pár sort és olvas a telefonján. Azelőtt is én mondtam h menjünk ide oda kirándulni mozduljunk ki de a gyereket nagyon félti nem vállalja h elmenjünk hosszabb útra vele. Más meg pár hetesen hónaposan viszi ide oda vásárolni nyaralni. Elég egyhangú így az életunk sajnos.
2022. okt. 12. 14:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt megjegyezném, hogy nem minden gyerekkel lehet állandóan mászkálni. Pl. az én kislányom 4 hónapos volt, amikor először megmaradt úgy a babakocsiban, hogy nem ordította végig a sétát. 6 hónapos volt, amikor már legalább egy fél órás autó utat megtudtunk tenni úgy, hogy ne üvöltse végig. Nekem anyaként nem buli úgy mászkálni vele, ha ordít. Azt ő sem élvezi, meg mi sem, akkor pedig minek? Így inkább sokáig csak akkor mentünk, ha "muszáj" volt és próbáltuk feszegetni a határait egy kicsit.

Ahogy nyílt az elméje egyre jobb lett és egyre több helyre mentünk, azt már nagyon élveztük és egyetértek, hogy az élmények hiánya lesz a legnagyobb gond majd a későbbiekben. Mi sokszor csak azért megyünk, hogy élményt adjunk neki, ne csak a négy falat és az udvart. A kislányom az állatokat élvezi a vadasparkban, énmeg azt, ahogy a kislányom élvezi. :)

A helyedben elkezdenék vezetni, gyakorlatot szerezni először csak ott a faluban, majd forgalmasabb helyeken is. Ha ez megy, akkor pedig igya csak a sörikéjét a fater, én biztos vinném a gyereket erre-arra.

Nálunk van kimondottan apás program is. Minden hónapban egyszer. Ezt a férjem találta ki, ilyenkor elmennek kirándulni, túrázni jó nagyokat. Én nem szeretem a hosszú túrákat, így nekem jó, hogy nem kell mennem, van egy kis feltöltődő időm, ők meg hordozóval mennek, hogyha a lánykám elfárad, viszi tovább az apja.

Ami szerintem még gond lehet (de még nem vagy elkésve), hogy a gyerek ezt a mintát látja. Ülni, sörözni, telefont nyomkodni, ez az élet, ez a kikapcsolódás, a minőségi időtöltés...

2022. okt. 12. 16:27
 12/20 anonim ***** válasza:
47%
A gyereknek baja nem lesz, de én szülőként megkattantam volna így. Én sem vezettem évekig korábban, de pont emiatt gyakoroltam rengeteget, hogy ne legyek otthon bezárva. Én 3 hónapos gyerekkel elutaztam külföldre a nagymamához, de otthon is rengeteget jöttünk-mentünk, mikor már megvolt a napirend.
2022. okt. 12. 17:26
 13/20 anonim ***** válasza:
54%

4 hónaposan mentünk balcsira nyaralni, vízbe ha 1x bejutottam, de este vígan aludt, még bömbölő zene sem zavarta.

És pont beteg is volt, dehát mindegy hogy hol beteg, ott is van doki.

2022. okt. 12. 19:37
 14/20 anonim ***** válasza:
48%
Hat fogalmazzunk ugy hogy a tobbseg szerintem ennel tobbet "maszkal" a gyerekkel:)
2022. okt. 12. 22:48
 15/20 anonim ***** válasza:
82%
A gyereket nem programokra, koncertekre kell hordani, hanem sárba dagonyázni, szalmabálát mászni, a kertet túrni, erdőt-mezőt járni, virágot szedni stb. stb. EZ lenne a normális korának megfelelő tevékenység, csak sajnos nem így élünk ma már és elég kevés gyereknek adatik ez meg. Illetve, akinek lenne is rá lehetősége pl. falun, ott is inkább az megy, hogy veszik halomra a gyereknek a játékot és bent ülnek vele a szobában fejlesztő tevékenységeket végezve, a kertbe is mesterséges játékokat vesznek és csinálnak neki...
2022. okt. 13. 10:11
 16/20 anonim ***** válasza:
28%

15.

Féligazság, amit írsz.

Nem CSAK programokra kell hordani,

De nem is CSAK kicsapni a kertbe dagonyázni...

Tudod, van olyan, hogy egészséges egyensúly.

2022. okt. 13. 10:13
 17/20 anonim ***** válasza:
72%

16# szerinted három év alatt milyen szervezett program az, ami SZÜKSÉGES egy gyereknek három éves korára? Úgy mégis. Semmilyen. Más kérdés, hogy viheted ide-oda, de 3 éves korára, ha nem viszed se fog semmiben hátrányt szenvedni, ha közben kint lehet a természetben, mozoghat, mászhat, futhat, ugorhat, egyensúlyozhat, mindenféle szenzoros ingerek érik mindenét, mindenfélét megtapasztalhat, kipróbálhat, láthat. Egy három évesnek meg kisebbnek ez kell, nem az, hogy pl. beülteted a húzogatós kocsiba és mutatod neki hogy ez a zebra, ami amúgy Afrikában él

.

2022. okt. 13. 10:19
 18/20 anonim ***** válasza:
32%
#17. Akkor szerinted mondjuk a panelban hogy fog állatot látni a szomszéd Juci néni guruló tacskóján kívül?
2022. okt. 13. 11:04
 19/20 anonim ***** válasza:
79%

Szertintem semmi baj nincs ezzel. Vannak élmények, sétáltok, fagyiztok a faluban, egyszer már állatkertben is volt. Basszus, mi kell még egy 3 évesnek? Nyilván ha mondjuk 6 éves lenne, akkor azt mondanám hogy kevés ez így. De még csak most kezdi majd el igazán érdekelni a nagyvilág.

Én voltam idén nyaralni 4 évessel (rokon gyerek), halál volt neki is, meg nekünk is. Nap közben kb vidám volt, meg a tenger tetszett neki. De iszonyat hamar lefáradt a sok ingertől, esténként ment az üvöltés, hogy haza akar menni, de több napon már délután négy körül besokkalt, hogy ő nem akar itt lenni. Aztán a repülőnk késett visszafelé 3 órát, alapból korán értünk ki. Na azt a szenvedést amit ott levágott szegény fáradtan reménytelenül várakozva a reptéren, senkinek nem kívánom. Nyilván nem minden gyerek ilyen, csak jelzem, hogy attól még hogy sokan viszik nyaralni a gyereket, nem mindig biztos hogy az annak a gyereknek annyira jó.

Kezdj el most programokat csinálni. Vagy nézz valami tömegközelekdést, vagy igenis mondd meg apukának, hogy emberelje meg magát és vigyen legalább havonta valahova kirándulni.

2022. okt. 13. 14:50
 20/20 anonim ***** válasza:
52%

18# egy falusi gyerekről beszélünk.

De a panelos 2-3 éves is többet ér azzal, ha kiviszed egy arborétumba, erdőbe, tanösvényre, ismerős ismerősének kertjébe vagy tyúkudvarába, mint egy állatkertbe vagy koncertre.

2022. okt. 20. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!