Más szülők is vannak itt, akik nem vitték 3 év alatt nagyon sehova a gyereküket?
Szintén kisvárosban élünk, ahol nincs semmi. Van jogsim és tapasztalatom is, így napközben intézzük a bevásárlást. Nézelődni, kikapcsolódó shoppingolni csak akkor megyek, ha a férjem marad otthon a gyerekkel és én megyek egyedül, mert sokkal inkább meló, mint feltöltődés.
Sétálni is eljárunk napközben, ha már unom a környéket, megyünk máshova, autóval.
Mi legalább havi egyszer elmegyünk valahova. Kirándulni, vadasparkba, sétálni, mamákhoz vidékre, nyaralni is voltunk már együtt, stb. Én meghülyülök a négy fal között és szerencsére a férjem is.
A mi gyerekünk sztem az első három hónapja alatt többet látott...
Most lesz 4 hós, hetente többször járunk az erdőben túrázni, ha bármit intézek leginkább viszem magammal. Bevásárlás, posta, mittudomén. Szoktunk randiestét is tartani apával, olyankor babakocsival sétálunk a belváros sétálóutcás részein, eszünk ahol jól esik. Van egy hétvégi telkünk kicsit odébb, egy másik városka szélén, ott töltöttünk már hosszúhétvégét vele, voltunk több nagyobb banzájon a családdal, szülinapokon.
Ha nem lenne autóm, akkor biztosan bérletet váltottam volna és kendőben/hurciban vittem volna, mert nincs az az isten, hogy otthonülő legyek. 4,5 hós lesz, mikor kétnapos versenyre megyünk, az ország másik felén, szóval szálláson alszunk majd. Alig várom, hogy a fiam értékelni tudja majd az állatkertet meg a kalandparkokat, vagy hogy tudjon ülni és bringán tudjunk túrázgatni.
A férjed miatt sajnállak, de azt hiszem rajta változtatni nem tudsz, és biztos, hogy rengeteget számít, hogy nem számíthatsz rá ebben. Így kénytelen leszel magad változtatni az életeden. Falvakban is szokott lenni baba-mama klub, próbálj barátkozni aktívabb anyukákkal, üzemanyagba beszállva kérdezd meg csatlakozhatsz-e egy kiránduláshoz, amikor mennek valamerre. Illetve ahogy írták, tömegközlekedés kell, hogy legyen, szálljatok buszra, vonatra. Biztos élvezni fogja a gyerkőc is.
Szerintem nem feltétlenül az a bak, hogy nem voltatok srhol, hanem hogy nincs sok emléketek a gyerek első 3 évében csak otthoni.
Hogy mit csinált mikor először látott zsirafot, vagy mit csinál egy jstszohazban, vagy tónál csónakázni be megy-e, vagy kirandul, vagy etteremben vagy stb. Nem lát példát, hogy különböző szitukbam hogy kéne viselkedno, a szókincse se sokat bővül ugyanazokkal a dolgokkal és mint mondtam a kozos családi elmenyek, nevetesek, új kalandok hiánya.
Mi most nyáron 4 hónaposan nyaralni vittük, bevittük a tengerbe is aztán 5 hónaposan Ausztriába vittük egy 3 napos kirándulásra és most 6 hónaposan Spanyolországba repülünk vele. Télen amikor 9-10 hónapos lesz visszük síelni is.
Hét közben én össze vissza mászkálok vele, mindent vele intézek el, másokkal találkozom, most még étterembe is könnyű vele járni, de kirándulni és múzeumba is vittük már.
Összeségében picit minden több logisztikát igényel, de mi nagyon élvezzük az élményeket vele, még ha ő most nem is érti.
Szerintem kezdj el vezetni segítséggel hogy legyen valami gyakorlatod, illetve simán mond meg a férjednek, hogy nyaralni, kirándulni stb a gyerekekkel is tudtok menni
A férjednek csak jó kifogás ez a "féltem a babát/gyereket" szöveg. Mégis mitököm baja lehetne egy kiránduláson, mikor ott vagytok vele mindketten.
Gondolom inkább lusta a drága, meg ha vezetni kéne, nem ihatná meg a napi söröcskéket.
Azzal ugye képben vagy, hogy a "munka után meg inkább leül meginni pár sort" egyáltalán nem normális jelenség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!