Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más szülők is vannak itt,...

Más szülők is vannak itt, akik nem vitték 3 év alatt nagyon sehova a gyereküket?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy falun élunk jelenleg és igaz van jogsim de eddig 3szor ha vezettem régen. Autóm se volt sose mivel már szinte el is felejtettem vezetni így mindig a férjemre vagyok utalva. Ő mindig is egy aggódos túlféltő apuka volt és ebben a lassan 2 és fél évben egyszer vittük csak el egy állatkertbe meg a szüleimhez szoktuk vinni 3 -4 hetente hétvégén. Férjem szüleivel vittük dediékhez messzi útra úgy 1 évesen meg férjem szulei vitték még egyszer haza hozzájuk. Amúgy nem jutottam el vele sehova máshova csak mindig itt a faluban sétáltunk vele jatszótereztünk, fagyiztunk. A belvárosba amióta idekoltoztem nem jutottam el semmi vásárlás korulnézés semmi. Itt van egy kis bolt oda be szoktam vinni de falun kívülre sose tudtam vele menni férjem nélkul. Mindig is úgy képzeltem h ha majd egyszer gyerekem lesz visszük mindenfelé gyakrabban megyünk szüleimhez is. Általaban mindig kettesben vtunk pihenni pl nyáron, de eddig még nem vittük magunkkal egyszer sem. Mindig látom az ismerőseimet más anyukákat hogy mennek mindenfelé ugyanúgy mint azelőtt és anyuka se hanyagolja el magát jut ideje magára is. Nem azt mondom h mindig ez az eljárogatós típus vtam azelőtt de jó lett vna gyakrabban programokat tervezni kimozdulni mert nem nagyon jutottam el sehova szülés óta. Férjemnek meg az a baj nincs is igazán erre igénye mert h ő mindig fáradt munka után meg inkább leül meginni pár sort és olvas a telefonján. Azelőtt is én mondtam h menjünk ide oda kirándulni mozduljunk ki de a gyereket nagyon félti nem vállalja h elmenjünk hosszabb útra vele. Más meg pár hetesen hónaposan viszi ide oda vásárolni nyaralni. Elég egyhangú így az életunk sajnos.
2022. okt. 12. 14:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%
nincsen semmilyen busz vagy vonat, akármi amivel legalább a városba be tudnátok menni? ezt nehezen hiszem el…
2022. okt. 12. 14:10
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Busszal megyek az 1 évessel pár megállót. Férjemmel pedig pár hetente visszük túrázni.
2022. okt. 12. 14:17
 3/20 anonim ***** válasza:
46%
Semmi baja nem lesz, hamarosan úgyis megy oviba. Nyilván a mai rohanó világban nem ez a trend és a megszokott, de mit gondolsz, régen mennyit utazgattak az emberek? Hangsúlyozom, baja nem lesz.
2022. okt. 12. 14:26
 4/20 anonim ***** válasza:
89%

Szintén kisvárosban élünk, ahol nincs semmi. Van jogsim és tapasztalatom is, így napközben intézzük a bevásárlást. Nézelődni, kikapcsolódó shoppingolni csak akkor megyek, ha a férjem marad otthon a gyerekkel és én megyek egyedül, mert sokkal inkább meló, mint feltöltődés.

Sétálni is eljárunk napközben, ha már unom a környéket, megyünk máshova, autóval.

Mi legalább havi egyszer elmegyünk valahova. Kirándulni, vadasparkba, sétálni, mamákhoz vidékre, nyaralni is voltunk már együtt, stb. Én meghülyülök a négy fal között és szerencsére a férjem is.

5/20 anonim ***** válasza:
65%

A mi gyerekünk sztem az első három hónapja alatt többet látott...

Most lesz 4 hós, hetente többször járunk az erdőben túrázni, ha bármit intézek leginkább viszem magammal. Bevásárlás, posta, mittudomén. Szoktunk randiestét is tartani apával, olyankor babakocsival sétálunk a belváros sétálóutcás részein, eszünk ahol jól esik. Van egy hétvégi telkünk kicsit odébb, egy másik városka szélén, ott töltöttünk már hosszúhétvégét vele, voltunk több nagyobb banzájon a családdal, szülinapokon.

Ha nem lenne autóm, akkor biztosan bérletet váltottam volna és kendőben/hurciban vittem volna, mert nincs az az isten, hogy otthonülő legyek. 4,5 hós lesz, mikor kétnapos versenyre megyünk, az ország másik felén, szóval szálláson alszunk majd. Alig várom, hogy a fiam értékelni tudja majd az állatkertet meg a kalandparkokat, vagy hogy tudjon ülni és bringán tudjunk túrázgatni.

A férjed miatt sajnállak, de azt hiszem rajta változtatni nem tudsz, és biztos, hogy rengeteget számít, hogy nem számíthatsz rá ebben. Így kénytelen leszel magad változtatni az életeden. Falvakban is szokott lenni baba-mama klub, próbálj barátkozni aktívabb anyukákkal, üzemanyagba beszállva kérdezd meg csatlakozhatsz-e egy kiránduláshoz, amikor mennek valamerre. Illetve ahogy írták, tömegközlekedés kell, hogy legyen, szálljatok buszra, vonatra. Biztos élvezni fogja a gyerkőc is.

6/20 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó akkor neked mázlid van. Mikor az enyém volt 4 hónapos akkor egy sima sétát nem bírt ki,azóta hálistennek kinőtte,de nem mindenki babája bírja a sétákat vagy több napos kirándulásokat. 4 hónaposan örültem ha az utcában eltudtam tolni.
2022. okt. 12. 14:32
 7/20 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nem feltétlenül az a bak, hogy nem voltatok srhol, hanem hogy nincs sok emléketek a gyerek első 3 évében csak otthoni.

Hogy mit csinált mikor először látott zsirafot, vagy mit csinál egy jstszohazban, vagy tónál csónakázni be megy-e, vagy kirandul, vagy etteremben vagy stb. Nem lát példát, hogy különböző szitukbam hogy kéne viselkedno, a szókincse se sokat bővül ugyanazokkal a dolgokkal és mint mondtam a kozos családi elmenyek, nevetesek, új kalandok hiánya.

2022. okt. 12. 14:43
 8/20 anonim ***** válasza:
40%

Mi most nyáron 4 hónaposan nyaralni vittük, bevittük a tengerbe is aztán 5 hónaposan Ausztriába vittük egy 3 napos kirándulásra és most 6 hónaposan Spanyolországba repülünk vele. Télen amikor 9-10 hónapos lesz visszük síelni is.

Hét közben én össze vissza mászkálok vele, mindent vele intézek el, másokkal találkozom, most még étterembe is könnyű vele járni, de kirándulni és múzeumba is vittük már.

Összeségében picit minden több logisztikát igényel, de mi nagyon élvezzük az élményeket vele, még ha ő most nem is érti.

Szerintem kezdj el vezetni segítséggel hogy legyen valami gyakorlatod, illetve simán mond meg a férjednek, hogy nyaralni, kirándulni stb a gyerekekkel is tudtok menni

2022. okt. 12. 14:55
 9/20 anonim ***** válasza:
92%

A férjednek csak jó kifogás ez a "féltem a babát/gyereket" szöveg. Mégis mitököm baja lehetne egy kiránduláson, mikor ott vagytok vele mindketten.

Gondolom inkább lusta a drága, meg ha vezetni kéne, nem ihatná meg a napi söröcskéket.

Azzal ugye képben vagy, hogy a "munka után meg inkább leül meginni pár sort" egyáltalán nem normális jelenség...

2022. okt. 12. 15:36
 10/20 anonim ***** válasza:
83%
3. szülinapján játszóházba vittük, előtte 2x volt velünk pesten busszal, meg vásárolni jött velünk, játszótérre fél évente ha mentünk lehet sokat mondok. Nagyszülői látogatás évi 3x, ennyi.
2022. okt. 12. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!