Szerintetek normális hogy némely szülők szájon puszilják a gyereküket?
Mindig elszoktam egy kicsit borzadni, amikor ilyet látok..
Lehet hogy egy kicsit én vagyok maradi, de szerintem a szájra puszi már inkább tartozik némileg a szexualitáshoz mintsem a gyerek felé kimutatott szeretethez..
Puszilja meg az arcát vagy a homlokát, de ne a száját bakker..
De ez csak az én egyéni véleményem! Más hogy vélekedik erről?
Na, itt van hétvégére a szokásos gumicsont.
Kb. háromtucat ilyen kérdést végigéltem már az elmúlt kb. másfél évben itt... :))))
Szerintem nem helyénvaló - de mindenki azt csinál a gyerekével, amit akar. Úgy abuzálja, ahogy akarja. Amíg a gyermekvédelem képbe nem kerül. :((((
"Az ajkak és a száj környéke a gyermekek testének személyes határai – magyarázza Charlotte Reznick pszichológus. Amikor szájon csókoljuk a gyermekünket, egyúttal nemcsak beférkőzünk ebbe a személyes térbe, de arra is sarkalljuk őket, hogy tulajdonképpen valaki probléma nélkül behatolhat az ő intim szférájukba.
Ez nemcsak a szájon csókolásra igaz, de a túlzott ölelgetésre-puszilgatásra, az erőszakos közeledésre és egyéb intim szférát sértő cselekedetekre. Az invazív szülők növelhetik annak kockázatát, hogy gyermekeikben „áldozati szindróma” alakuljon ki, és ne tudjanak „nemet” mondani, illetve megfelelő biztonságban tartani a saját személyes határaikat."
Teljesen normális. Ez nem a szülőről szól!
A gyerek mintát lát, hogy a szülei csókólóznak. Tehát ő kezdeményezi a szájra puszit, mint a szeretet kifejezését. Nyilván erre később nem lesz igénye.
5: és ahogy több cikkben is leírják a szakemberk, a baktériumflóra átnyálazása sem igazán egészséges.
A pszichés indoklás abszolút helytálló - a szájra puszi nem való szülő-gyerek viszonylatban
A következő a nyelves csók lesz?
Hisz a szülő- gyerek között az nem a szexről szól... Apa és anya csókolózik és a gyerek is nyelveset akar a szülőjétől és jó neki, akkor meg? ...
Hát nem tudom, szerintem a gyerekkel való kapcsolatban is van határ, nálam a szájra puszi az egyik.
Nem csokolozasrol van szo, nagyon nem ugyanaz a ketto. Szerintem teljesen normális dolog. Az mondjuk szerintem is fura, ha a 10 eves gyerek is szajra ad puszit, de ez mindenkinek a saját dontese.
Mi is adtunk neha szajrapuszit a gyerekeinknek kb 3 eves korukig aztan szinte maguktol leszoktak errol es mar csak arcra adtak ok is, szoval ezutan mi is csak az arcukat pusziltuk meg. Most lehet mondani, hogy magyarazad el a gyereknek, hogy ezt ne, de az 1 eves gyerekem, meg a 2 eves sem ertette, hogy o miért nem adhat szajra puszit, szóval engem nem zavart.
Szerintem normális,
de sosem teszem, nem is tanítom így a gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!