Mit csináljak ha 5 éves kisfiam folyton 3 éves kishuga popsiját veri?
Előfordul,hogy az én nagyfiam is odasóz ököllel a hugának.
Mondjuk meg is érdemli,mert meg sem tud tőle mozdulni,nem tud nyugodtan játszani rajzolni,haját húzza,harapja.Engem is idegesít,hogy mindenbe belekapdos,hát még őt aki maga is gyerek.Tőlünk is azt látja,hogy neveljük a kicsit,és ő is anyira nagynak gondolja magát,hogy ezt megteheti.
Én személyszerint hagyom,hogy egymás között rendezzék le a dolgokat,de azért ha ököllel megüti rákiáltok,hogy nem az ovistársaddal verekszel,helló!Ilyenkor egy darabig nem bántja,de idővel elfelejti,és újra előfordul.
Szerintem ne aggódj,aranyosak lehetnek!Mi meg hát nem azért vagyunk,hogy a gyerekeink SOHA ne csináljanak hülyeségeket,hanem azért,hogyha hülyeséget csinálnak elmagyarázzuk,hogy ezt miért nem szabad!És bizony van amit nagyon sokszor el kell mondani amíg megértik!
A hugica játéknak vagy verésnek fogja fel?
Ha játéknak, akkor majd elhagyják, ha verésnek, akkor már gond. Sajnos, én nem tudom, hogy mit tennék, de az előző hozzászólóval egyáltalán nem értek egyet, nem hagynám, hogy verjék egymást. Az sem megoldás, hogy a tesót nem, de az ovis társakat meg lehet?!
Esetleg próbáld megmutatni a kisfiadnak, hogy a hugi mit érezhet fenekelés közben.
Az első vagyok.Mint írtam nem kell félteni a kislányt sem,és ő még olyan kicsi,hogy beszélni nem lehet vele ez ügyben.Sok fájdalmat okoz a bátyónak,de nem érzékeli ezt.
Nem kötözhetem le,most lesz 2 éves.
Az ovistársakat meg meg lehet ütni,hiszen meg kell védenie magát.Nem gondolod komolyan,hogy az oviban nem verekszenek a gyerekek?
Egyébként többet ölelkeznek,és szeretik egymást mint vitatkoznak,imádják egymást,akkor meg minek aggódni?
De hát mit várjunk tőlük,gyerekek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!