Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak ha 5 éves...

Mit csináljak ha 5 éves kisfiam folyton 3 éves kishuga popsiját veri?

Figyelt kérdés
Mostanában rendszeresen előfordul hogy 5 éves kisfiam egyszerüen odamegy a térdére fekteti 3 éves kishugát és elfenekeli mintha neki ezt szabadna. Én szedem ki a kezei kőzül kérlek segitsetek! Mit tegyek???? Ti mit tennétek a helyemben?
2008. dec. 23. 12:18
 1/6 anonim ***** válasza:
15%

Előfordul,hogy az én nagyfiam is odasóz ököllel a hugának.

Mondjuk meg is érdemli,mert meg sem tud tőle mozdulni,nem tud nyugodtan játszani rajzolni,haját húzza,harapja.Engem is idegesít,hogy mindenbe belekapdos,hát még őt aki maga is gyerek.Tőlünk is azt látja,hogy neveljük a kicsit,és ő is anyira nagynak gondolja magát,hogy ezt megteheti.

Én személyszerint hagyom,hogy egymás között rendezzék le a dolgokat,de azért ha ököllel megüti rákiáltok,hogy nem az ovistársaddal verekszel,helló!Ilyenkor egy darabig nem bántja,de idővel elfelejti,és újra előfordul.

Szerintem ne aggódj,aranyosak lehetnek!Mi meg hát nem azért vagyunk,hogy a gyerekeink SOHA ne csináljanak hülyeségeket,hanem azért,hogyha hülyeséget csinálnak elmagyarázzuk,hogy ezt miért nem szabad!És bizony van amit nagyon sokszor el kell mondani amíg megértik!

2008. dec. 23. 12:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A hugica játéknak vagy verésnek fogja fel?

Ha játéknak, akkor majd elhagyják, ha verésnek, akkor már gond. Sajnos, én nem tudom, hogy mit tennék, de az előző hozzászólóval egyáltalán nem értek egyet, nem hagynám, hogy verjék egymást. Az sem megoldás, hogy a tesót nem, de az ovis társakat meg lehet?!

Esetleg próbáld megmutatni a kisfiadnak, hogy a hugi mit érezhet fenekelés közben.

2008. dec. 23. 12:40
 3/6 anonim ***** válasza:
16%

Az első vagyok.Mint írtam nem kell félteni a kislányt sem,és ő még olyan kicsi,hogy beszélni nem lehet vele ez ügyben.Sok fájdalmat okoz a bátyónak,de nem érzékeli ezt.

Nem kötözhetem le,most lesz 2 éves.

Az ovistársakat meg meg lehet ütni,hiszen meg kell védenie magát.Nem gondolod komolyan,hogy az oviban nem verekszenek a gyerekek?

Egyébként többet ölelkeznek,és szeretik egymást mint vitatkoznak,imádják egymást,akkor meg minek aggódni?

De hát mit várjunk tőlük,gyerekek!

2008. dec. 23. 12:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Az előttem szólóval egyetértek,sajnos ha kérésedre nem hagyja ezt abba,szemléltetni kell vele mit érez a lányzó.Minden bizonnyal ezt látta,vagy átéli valahol.Nem a szülői házra gondolok,ne érts félre.Esetleg óvoda ahol konzervatívabbak az óvónők,vagy egy mese...De mindenképpen látta valahol!Légy határozott,de vigyázz a lelkére.Csak négyszemközt beszélj vele.
2008. dec. 23. 12:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi közbejött egy válasz.A másodikkal értek egyet!
2008. dec. 23. 12:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia. Én is a második válasszal értek egyet. Nekem is egy fiam és egy lányom van. Gyakran veszekednek és van hogy nem szólok bele, oldják meg egymást között, de verekedni egyiknek sem szabad. Meg kell tanulniuk hogy a verés nem megoldás. A fiad már 5 éves nagy fiú el lehet beszélgetni vele, hogy miért csinálja haragból vagy csak így játszik a tesóval. Nálunk az mindig használ ha azt mondom a fiamnak, hogy ő az okos báttyus és a húgi róla vesz példát. Ezért ha lehet jó dolgokat kell mutatni a húginak és megvédeni nem bántani. A verés nem ilyen. Beszélgess vele, ne szidd meg csak éreztesd vele hogy nem tetszik neked amit csinál.
2008. dec. 24. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!