Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire válogat a gyermeketek?

Mennyire válogat a gyermeketek?

Figyelt kérdés

16honapos a kislányom, nehezen kóstol meg dolgokat(ami tányérban van, esetleg kanállal próbálom megetetni).... előtte legtöbbször hisztizik és akkor próbálom hozzá tenni a szájához kóstolja meg legalább,ha izlik neki meg is eszi,ha nem köpi ki és hisztizik,csapdos.

Válogat is szerintem, leveseket eszik inkább,egy tájban imadta a gomboclevest.....már sokszor nem tudom mit adjak neki enni,a virslit kenyérrel,paradicsommal és sajtokkal mindig megeszi... és a brokkolit is imádja,de ezeken nem lehet állandóan élni.

Szarul érzem magam emiatt,mert a környezetemben az anyukák mindig mondják hogy az övéik mindent megesznek.

Ezt a nem megkóstolós hisztit hogyan kezeljem? Vagy mit csináljak hogy ne válogasson?

Esetleg ha nem akar enni abból amit főztem magunknak hagyjam éhezni egy kicsit? Ha éhes úgyis megeszi?

Tanácstalan vagyok.

2022. okt. 6. 22:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Akkor valószínű én is hibás vagyok,mert előfordult ilyen :(

Megpróbálom amit írtál,ha nem kéri akkor kihagyjuk és legközelebbi evèshez éhes lesz, hátha helyre tudom hozni így.

Hogy van be osztva az 5ètkezes?

Nálunk ebből 2 még tej,reggel és este.

2022. okt. 7. 09:28
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Tudom, hogy nem ez volt az alapkérdés, de nekem szemet szúrt az egyik mondatod:

"Szarul érzem magam emiatt,mert a környezetemben az anyukák mindig mondják hogy az övéik mindent megesznek."

1. Ha adott pillanatban nem válogat a gyereke, majd fog.

2. Amikor fog, nem fog vele eldicsekedni.

3. Ha stresszelsz az evésen, akkor a gyereknek az jön le, hogy evés=anya ideges, rossz.

Én hiszti közben nem dugnék semmit a szájába. Ha már biztosan ül a székben, tedd elé a tányért amiben neki való falatok vannak. Vegye ki, amit akar. Fontos, hogy ülj vele szemben a saját tányéroddal, lássa, hogy te is eszel. Az enyémnek például, sokkal jobban ízlett az ennivaló, ha ugyanazt a mi tányérunkból csente ki. Ha reggel és este is tejet kap, akkor 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy éhen halni nem fog.

2022. okt. 7. 10:39
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a kiéheztetés vált be. Fix étkezések vannak és nincs közte semmi. Mindent meg kell kóstolni, addig nem mondhatja, hogy nem szereti, nem kéri, amíg meg se kóstolta. Enni aztán annyit eszik, amennyit akar, de nem lehet úgy otthagyni, hogy azt se tudja mi az. Egy csomószor volt már így olyan, hogy miután megkósolta érdekes, meg is ette... Illetve, ha nem eszi meg, akkor így járt, majd a legközelebbi étkezésnél eszik.

A gyerekek nem hülyék, tudják nagyon jól, hogy van választék a szekrényben, hűtőben sőt, a boltban! Ha rákapatod, hogy nem eszik meg valamit és kap helyette mást, akkor bszhatod. Azzal fog próbálkozni. Ha nem vagy következetes, cserébe azt kapod, hogy akár hónapokig fog utána próbálkozni, hátha megint sikerrel jár. Ha éhes eszik. Nem tálalsz neki fel szart, meg lehet enni.

Régen vagy meg ette vagy nem, az volt. Ha nem ette, akkor amúgyis ott voltak a testvérek, lecsaptak rá, aztán várhatta a következő étkezést. Nem is volt ennyi válogatós gyerek. Az anyuk se ért rá, hogy 5 félét főzzön, ez az ebéd, ha megeszed megeszed, ha nem eszed éhes maradsz, a te bajod.

Amúgy meg, teli hűtő mellett egy gyerek se halt még éhen, ne félj emiatt. Ne szopasd magad azzal, hogy ugálsz neki és újat főzöl, vagy mást adsz, csak "legalább egyen". Nincs kiút belőle, ha elindulsz azon az úton, vagy csak nagyon keserves, jobb bele se kezdeni.

2022. okt. 7. 11:26
 14/18 A kérdező kommentje:

Jaj anyukák olyan kedvesek vagytok, köszönöm szépen mindenkinek!

Sokat segítettetek!!!

2022. okt. 7. 11:49
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

#13 +1

Az enyémek 6 és 2 évesek. Mindkettőnek vannak ételek, amiket következetesen nem esznek meg, és ezzel nincs is baj, én sem szeretek mindent. Amiről tudom, hogy nem szeretik, olyat nem csinálok. De az nálunk sem játszik, hogy meg sem kóstolja, csak ránézésre eldönti, hogy "nem szereti". Ahogy az sem, hogy egy adott kaját pár hete még kétpofára evett, most meg inkább már hirtelen nem kell, mert mondjuk abban a pillanatban kitalálja, hogy miért nem bolognai van helyette. A kicsi relatíve mindenevő, inkább a nagynak voltak/vannak néha ilyen hülyeségei, de sosem engedtem neki, ha nem kell, fel lehet állni az asztaltól, kész. És nyilván akkor csoki, fagyi, nasi, egyéb sincs délután, mert nem szemét kajával lakunk jól, szóval én sosem követtem ezt az "adok neki mást, legalább egyen valamit" elvet.

2022. okt. 7. 15:29
 16/18 anonim ***** válasza:
56%

Mikor én kicsi voltam, nálunk úgy működött, hogy ha valakinek nem tetszett az ebéd, akkor kaphatott helyette vajas kenyeret. Mikor nagyobb, akkor meg bármit, amit magamnak el tudtam készíteni.

Ez azért nem a csoki/fagyi/nasi kategória, de ha egy gyerek nem eszik, akkor morcos-nyűgös lesz, amit jobb elkerülni. Természetesen nem másik étel főzéséről van szó, egy vajas kenyeret nem sok idő elkészíteni. Szerintem ez egy hatékony, arany középutas módszer.

2022. okt. 7. 16:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Anyukák! Akiknek válogatós volt a gyereke,azoknak hogyan evett az óvodában ? 5 éves a fiam 3,5 évesen kezdte az óvodát és a mai napig talán 1x max 2x eszik egy héten , az se sok mennyiség . Ez is csak az ebéd … igazából én eddig úgy voltam vele nem stresszelek ezen, de azért ez már nem hinném, hogy normális .. . Okát nem tudni én se és az óvónők sem . Bárhogy is próbáltam vele erről beszélni csak annyit mond nem akar és nem fog ott enni.. 😕 reggel 7:30-15:30 ig van ott…aztán persze itthon nem győz jól lakni. Itthon azért Elég sok mindent meg eszik , ő nála inkább csak az van , hogy a teljesen új ételt utasítja el , meg sem akarja kóstolni . Óvodában is ez van , meg sem kóstolja , tavaly még meg - meg kóstolta azt mondta az óvónő , de már az sem . Komolyan azon gondolkodom , hogy elviszem pszichológushoz vagy nem tudom..elnézést ,hogy ilyen hosszú lett és nem éppen ide illő ,de nagyon tanácstalan vagyok 😕
2023. febr. 25. 20:59
 18/18 anonim ***** válasza:
17# otthon jól lakik, egy kisgyerek se hülye, tudja, hogy majd otthon lesz kaja. Ez sajnos rémes egy állapot. Ugye azt nem csinálhatod, hogy otthon nem eteted meg, de ő meg tisztában van vele, hogy bolond lesz megkóstolni olyat, amit nem akar, majd otthon úgy is lesz kaja. Nem vagyok jártas abban, hogy ilyesmiben tud-e segíteni pszichológus, de lehet egy telefont megér, aztán majd megmondja, hogy ez az ő területe vajon vagy sem, mert azért egy ilyen kisgyereknek nem egészséges az, hogy annyi időn át nem eszik.
2023. febr. 26. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!