Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3-3,5 év körüli gyermeketek...

3-3,5 év körüli gyermeketek milyen habitusú? Nem érzitek néha, hogy idegileg kikészít titeket? Alább mesélnék az én kisfiamról, reménykedem hogy a többi 3+ éves gyerkőc is hasonló.

Figyelt kérdés

Kisfiam februárban töltötte a 3-at.

Ő alapvetően egy nagyon aktív, “mindenben szivesen résztvevő”, lelkes, beszédes, társasàgi gyermek. Ő az, aki bárkihez azonnal csatlakozik a játszótéren, magától elkezd beszélgetni, játszani az idegen gyerekekkel, utánozza őket, és a felnőttekkel is könnyen létesít kapcsolatot.

Emellett viszont nagyon aktiv a mindenben, egész nap játszik, nagyon sokszor elképzelt szerepjátékokat, amiben ha nincs más, nekem vagy az öt körülvevő felnőtteknek kell résztvenni. Esküszöm mindig kitalál valamit és nagyon igényli a tarsaságot is (ami jol tudom hogy normális-csak rettentően fárasztó is).

Emellett egesz alló nap beszél és énekel..szerintem egy pillanatra sem marad nyugton vagy csendben, csak akkor ha már eljön az esti mesézés ideje (amit időkerethez kötünk, de az a helyzet hogy az leköti, lenyugtatja).

Ezt a nagyon nagy aktivitast es figyelemigényt tarkitja egy erősebb dacossag és “hisztire” való hajlam. Van hogy direkt csinalja, de van amikor kis dolgoktol tenyleg nagyon neki tud keseredni.

Eddig bölcsis volt. Szeptembertől mostanig járt, de ez egy magán jellegű bölcsi, ami májustól bezár, így velem lesz már az ovikezdésig. Mivel részmunkaidőben dolgozom, így a felügyeletét meg tudtuk oldani baby sitter és nagyik segitsegevel, de őszinten szólva már most azt érzem, hogy nagyon nehez is lesz vele ez a nyári 3 hónap. Nem bánom, mert igy még időt tölthetünk együtt az oviig/majd iskolaig.. de néha azt érzem hogy mar most elfaradtam.

Egyébként ami nagyon bosszant , hogy sokszor alkalmi süket🤦🏻‍♀️ Es nem fogad igazan szot, vagy ha igen akkor is csak sokadjára.

Nálatok is ilyen ez az életkor?

Köszi ha leírjátok.

2022. máj. 6. 15:13
 1/1 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem olvass utána, hogy mi miért történik a gyerekek fejlődésében. Ha megérted, akkor érteni fogod a hiszti funkcióját is például és nem érzed majd a te bosszantásodra lévő rossznak.

Illetve örülj neki, hogy ilyen. A szerepjáték meg iszonyatosan fejleszti szinte minden készségét. Fárasztó, de ha tudod hogy ezzel jót teszel neki, akkor csinálod. Ezek a minőségi együtt töltött idők. Nem csak az amit te szeretnél vele tölteni.

Tanulni is fárasztó lesz a gyerekkel.

Tudatosnak kell maradni.

2022. máj. 6. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!