Igaz, hogy 5 hónaposommal már meg lehet kóstoltatni a danoninót vagy a krémtúrót? Vagy hasonló joghurtféléket? (nekem ez túl korainak tűnik) Milyen csirke vagy pulykahúsos főzelékvariációkat kreáltok gyermeketeknek?
Nekem a gyerekorvos borult ki azon, hogy milyen marhaságokat adnak a babáknak korán az anyukák. azt mondta, hogy minek, ha megeszi a húst, zöldséget és gyümölcsöt, illetve ha még szopik vagy tápszert kap. Tele van marhaságokkal meg sok cukorral. Én ebben egyetértek vele, de emiatt általában lepontoznak, de már nem bánom.
Csirke vagy pulykahúshoz bármilyen főzelék jó. Krumpli, répa, brokkoli, cukkini-krumpli-póréhagyma (nálunk ez volt a sláger), a megfelelő korban adva.
NEm igaz!!!
Savanyított tejtermékeket 8 hónapos kortól lehet adni, de inkább később.
Husival szinte mindent lehet variálni:
répa-krumpli-husi
z.borsó(átpasszírozva)-répa-krumpli-husi
sóska-krumpli-husi
hirtelen ezek jutottak eszembe.
A krémtúróval, joghurttal még várj.
És majd ha kezded, danonino helyett én inkább a natúr joghurtott, vagy natúrjoghurt + friss gyümölcs ajánlom, az nem cukrozott, és mesterséges.
21 hós kislány anyukája
Köszönöm az őszinte válaszod. Nem pontozlak le. Én is furcsálltam mikor mondta, mert ugye tejet csak 1 éves kor után lehet, de a joghurtok is tejesek, nem beszélve a felesleges cukorról!
Póréhagymák hány hós kortól ehet és hogy kell elkészíteni vele a főzit?
A joghurt, krémtúró, és maga a túró és a sajtok, danoninó 8-9 hónapos kortól ajánlottak. Egyébként benne van a baba oltási könyvében is a táblázat, én mindíg abból nézem, hogy mit lehet már adni. Kisfiam 8.5 hónapos, de még csak tegnap kóstolta meg a Danoninót, meg a mi tökfőzelékünket kapta ebédre, csak kevesebb sóval(eddig mindíg külön főztem neki vagy bolti bébiételt kapott). A tökfőzelék bejött neki, a Danoninó nem annyira. Ma meg krumplifőzeléket kap, szintén már a miénkből.
Az én babám nagyon szereti a paradicsomos krumplit répával és csirkével, vagy a répa+csirke, banán-alma-csirke, gesztenye-alma-csirke, ezek a kedvencei, a husit persze lehet pulykával is helyettesíteni.
Első vagyok megint. Már nem emlékszem mikortól lehet póréhagymát, szerintem benne van a táblázatban. Zsenge cukkinit megpárolod krumplival és a karikára vágott póréval. A cukkinit nagyobbra kell vágni, hamarabb puhul mint a krumpli. az arányokat ki kell kísérletezni, hogy a babádnak hogyan ízlik. Ha sokat csinálsz akkor magatoknak fel lehet dúsítani fehérborssal, tejföllel, így az egész család ugyanazt eszi, csak nektekk nem kell összenyomkodni vagy pépesíteni. nagyon finom, mi sok póréval szeretjük. Babának bele a husit, nektek pedig mellé akármilyen sülthús.
Ajánlom W. Ungváry Renáta Kismama babakonyhája c. könyvét, nagoyn sok érdekes recept van benne, ez is onnan van. Egy csomó olyan tipp hogyan lehet úgy főzni, hogy ne kelljen kotyvasztani külön a babának meg magatoknak.
Később a joghurtot én is úgy ajánlom, hogy natúr joghurthoz kevered a friss gyümölcspépet. Kis cukrot így iskell bele rakni, mert elég savanyú, de közel sem annyit mint aboltiban van. És így se tartósítőszer, se aroma, se színezék nem lesz benne. Lányom a párolt almás-fahéjasat kétpofára eszi.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!