Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két és fél - három éves...

Két és fél - három éves gyerek ha játszótéren elesik, odamész, vagy mondod, hogy keljen fel?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy kétféle szülő van. Aki távolról odakiabál, hogy semmi baj, kelj fel. És a gyerek felkel és szalad tovább. Aztán vannak azok a gyerekek, akik ha elesnek rögtön sírnak. Az ő szüleik odamennek, megölelgetik a gyereket, aki erre abbahagyja és megy tovább. Én a második csoportba tartozom, mert a kislányom eleve nagyon érzékeny. Úgy gondolom nem ilyen korban és szituációkban kell az "életre nevelni" hogy ne sírj, nem is fáj. De emiatt ma megszólt pár anyuka, hogy elkényeztetem. Biztos van gyerek, akinek erre nincs szüksége, én úgy érzem az én lányomnak kell a megerősítés, hogy ott vagyok, látom megijedtél. Szerintetek melyik a helyes reakció?
2022. szept. 28. 22:45
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Te is írod, hogy van, akinek nincs erre szüksége, és van, akinek van. Ahány gyerek, annyi féle szükséglet van. Nekem 2 fiam van, az egyik odajön hozzám pusziért, ha kell neki, ha nem, akkor meg szalad tovább. Van hogy elég annyi, hogy odaszólok neki, hogy semmi baj. A másik meg egy kis bújós, mimóza lélek, neki bizony szüksege van rá, hogy én menjek oda, kap egy puszit, elmondom, hogy semmi baj, és csak aztán szalad tovább. Tehát ebben a kerdésben nincs helyes válasz. Gyerek, és helyzetfüggő.
2022. szept. 29. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!