Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két és fél - három éves...

Két és fél - három éves gyerek ha játszótéren elesik, odamész, vagy mondod, hogy keljen fel?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy kétféle szülő van. Aki távolról odakiabál, hogy semmi baj, kelj fel. És a gyerek felkel és szalad tovább. Aztán vannak azok a gyerekek, akik ha elesnek rögtön sírnak. Az ő szüleik odamennek, megölelgetik a gyereket, aki erre abbahagyja és megy tovább. Én a második csoportba tartozom, mert a kislányom eleve nagyon érzékeny. Úgy gondolom nem ilyen korban és szituációkban kell az "életre nevelni" hogy ne sírj, nem is fáj. De emiatt ma megszólt pár anyuka, hogy elkényeztetem. Biztos van gyerek, akinek erre nincs szüksége, én úgy érzem az én lányomnak kell a megerősítés, hogy ott vagyok, látom megijedtél. Szerintetek melyik a helyes reakció?
2022. szept. 28. 22:45
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Olyan esetekre gondoltam, amikor nem esett nagyot, ahogy egyikőtök fogalmazott, csak "nyafi". Ha nem sír én se pattanok fel, de az én lányom nagyon könnyen sír, ami más szerint lehet nyafi, én annak tudom be, hogy nagyon nagyon érzékeny, bizonytalan típus.

Ha látom, hogy igazából csak arra vágyik, hogy megpuszilgassam és azért sír (nem pedig, mert nagyon fáj), akkor odamegyek, nem kiabálok oda a síró gyereknek. Nyilván nem fejvesztve rohanok aggódva, hanem normális tempóban odamegyek és mondom neki, hogy minden rendben. Nekünk ez vált be, nem kell órákig vigasztalni, de erre szüksége van.

2022. szept. 29. 02:47
 12/21 anonim ***** válasza:

Én írtam a a nyafit.

Az én gyerekeim már csak felpattannak és futnak tovább le se állnak nyafigni, ha mégis kerik a simi- puszit, akkor odaszaladnak hozzám.

Jellemzően ezt még a nagyobb igényli, aki már 4 èves.

De nálunk laza a játszótér.. nagyon ritkán van rajtunk kívül más ( akivel előre megbezséltem, azok vannak jelen)

Nem vagyok a sarkukban. Akkor segítek, ha igény van, amit mindig jeleznek..a játékba ritkán kell beavatkozni.

Néha a homokozásba beszállok.

2022. szept. 29. 05:37
 13/21 A kérdező kommentje:
Igen, látom hogy vannak ilyen típusú gyerekek, sőt a legtöbb ilyen. Az enyém viszont kicsi kora óta érzékeny, szégyellős, könnyen sírós.
2022. szept. 29. 05:43
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te ismered a legeslegjobban a gyereked. Azért mert más gyereke valamilyen, az nem azt jelenti h a tiéddel is ugyanúgy kell bánni. Szeretném hinni h az értelmesebbje azért már okosabb a régieknél.

Ne hagyd magad elbizonytalanítani!

Senki más nem tudja nálad jobban, hogy mire van szüksége a kislányodnak!

Ha egy kevésbé érzékeny gyerekként kezelsz egy érzékenyebbet, az lesz káros, még ha a nagyon okos játszótéri szülők máshogy is gondolják.

2022. szept. 29. 05:53
 15/21 anonim ***** válasza:
19%
Én csak oda megyek basszus.Nem nyavajgok,hanem mondom neki,hogy semmi baj,mehetsz tovább.De azért csak nem vagyok olyan rest,hogy oda menjek a saját gyerekemhez.Ráadásul mit érez az a gyerek aki látja ,hogy az anyja szarik rá. 😬
2022. szept. 29. 08:04
 16/21 anonim ***** válasza:
Az enyémnek direktbe van ez a fájós sírása, nyilván ha úgy sír, akkor odamegyek hozzá. Meg van a másik fajta, akkor sír úgy, ha egyébként más baja van (fáradt, éhes vagy bújkál benne valami betegség). Olyankor felpakolom, és hazamegyünk. Persze azért is sír, de ha nem mennénk haza, akkor meg azért sírna fél percen belül, mert nem sikerül a homokvár, vagy mert épp foglalt a hinta.
2022. szept. 29. 08:21
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, megütötte-e magát nagyon.
2022. szept. 29. 08:21
 18/21 anonim ***** válasza:
Ez változó, adott helyzettől függ. Volt, hogy elesett, mire odaértem volna hozzá, már felállt és ment tovább. De olyan esése is volt, amikor eléggé megütötte magát és sírt. Olyan esetben természetes, hogy odamegyek hozzá, hiszen a sérülést is meg kell vizsgálni, mennyire súlyos.
2022. szept. 29. 09:16
 19/21 anonim ***** válasza:
Attól függ, mekkorát esik. Ha csak lehuppan a fenekére, akkor nem ugrok, általában rám néz olyankor, gondolkodik, hogy nyafogjon-e, én meg mondom mosolyogva, hogy semmi baj, "hoppá" volt, állj fel. De ha látom, hogy rendesen odab.ssza valamijét, és biztos hogy fájt, akkor persze megyek.
2022. szept. 29. 11:03
 20/21 anonim ***** válasza:
Az a helyzettől függ azért. Nemrég történt nálunk, hogy kirándulni voltunk, kértem, hogy ne rohanjon, aztán mégis rohant és sggre ült. Ő maga pattant fel, hogy "jól vagyok". Akkor jó, ha jól vagy, de ezért ne rohanj, ennyi volt rá kb a reakcióm. Egyébként a nyafinál bátorító vagyok inkább, de nem jellemző, hogy lenne. Ha tényleg úgy esik, hogy az ránézésre is fáj, csak akkor sír. De akkor meg nyilván rohanok oda, kapom fel és ölelem.
2022. szept. 29. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!