Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Alsós osztályban való piszkálá...

Alsós osztályban való piszkálást, hogy lehet kivédeni? Ha a piszkáló gyerek szülei nem partnerek ebben?

Figyelt kérdés

Másodikos gyerekekről van szó, kettő gyerek teljesen rászállt a fiamra. A fiam nagyon csendes, nyugodt gyerek, csúnya szó de igazi kis "stréber" mindenben a legjobb szeretne lenni, sok tanul, olvas. Emiatt állandóan piszkálják, de már olyan szinten hogy rugdossák, a ruháit elszakítják. Ma a szemüvegét törték el.

A napköziben történik ez állítólag. Délelőtt bontott csoportban azokkal a gyerekkel nem találkozik. A piszkáló gyerekkel beszélni nem engednek, nem lehet bemenni a terembe, a szüleik szerint ez hazugság nem csinálnak ilyet. A napközis nevelő sz.rt sem ér mert nem hallgatnak rá a gyerekek. Megfordult a fejemben, hogy ha az igazgatóhoz megyek, tehet valamit?

A napköziből kivettem októbertől kezdve.

2022. szept. 26. 17:57
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
69%

Azt is dokumentáld, hogy lett szólva a tanároknak is, mert szokás szerint megint széttárják a karjukat és még fogják úszni.

Szegény pedagógusok 🤮

2022. szept. 27. 11:20
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

Basszus ez hihetetlen. Nagyon sajnálom. Én még csak terhes vagyok, de emlékszem, nálunk is volt alsóban egy lány aki alól kirúgták a fiúk egyszer a széket. A lány anyja bejött osztályfőnökire, és valami hihetetlen hangerőn, szikrázó szemekkel üvöltött a fiúkkal kb 10 percig. Emlékszem, a szar is belém fagyott, pedig közöm nem volt az ügyhöz. Remélem nekem is lesz majd ennyi erőm (és hangom) ha a gyerekemet bántják.

Felháborító, hogy be sem engednek titeket, pedig valami hasonló akciónak lehetne hatása. De abban is igaza van az előttem íróknak, hogy ez már rég rendőrségi ügy. Fizikailag sérüléseket okoznak neki, kárt tesznek a cuccaiban, és a tanárok meg a többi szülő csak nézi? Hát rohadjanak meg, ilyet nem lehet. Mindenképp elmennék feljelentést tenni, gondolj bele, ha téged rugdosnának a kollégák a munkahelyen akkor is ezt tennéd, nem?

2022. szept. 27. 11:47
 33/36 anonim ***** válasza:
89%

32...te utólag hogyan látod? Mai fejjel kiálltál volna a lány mellett?

Amúgy az a baj, hogy van pár bántalmazó, míg a többiek nem bántanak, csak hagyják, hogy ez megtörténjen. Csendben lesik az eseményeket.

2022. szept. 27. 12:53
 34/36 anonim ***** válasza:
96%

#33 Nyilván mai fejjel igen. Akkor sajnos nem.

Egyszer próbáltam kiállni egy srác mellett akit csúfoltak, onnantól sokáig azzal csúfoltak engem is, hogy biztos szerelmes vagyok belé. Onnantól többé nem mertem. Én is mimóza lány voltam, nem tartoztak a nagyszájúak közé, és gyáva voltam emiatt ilyen helyzetekben, mert féltem, hogy akkor engem is szekálni fognak.

Ezért veszélyes ez, mert van egy-két hangadó, akik szítják az egész zaklatást. Nekik vannak csatlósaik, akiknek maguktól talán nem jutna eszébe szemétkedni, de be akarnak vágódni a fő bullyknál, ezért csinálják ők is. És vannak a passzívok, akik kimaradnak az egészből, és örülnek, hogy nem ők vannak terítéken. Ezért nem szabad szerintem egy ilyen szituáció megoldását a gyerekektől várni. Mert a csoportnyomás hatalmas dolog, és egy gyerek nagyon kiszolgáltatott. Ahhoz hogy valaki kiálljon egy bántalmazott mellett, egyszerre kell iszonyat fejlett igazságérzet, meg nagy bátorság. A kettő együtt ritkán van meg egy alsós gyerekben, bennem sem volt ugye. Gimiben igen, akkor már más, sokkal fejlettebb az erkölcsi érzék. De kell a felnőtt közbeavatkozás, mert a gyerekek társadalma nagyon kegyetlen tud lenni. Persze a legjobb tényleg az, ha a bántalmazott tud kiállni magáért, de aki nem olyan karakter, az nem feltétlen tudja ezt megtenni hiába mondja neki mindenki.

2022. szept. 27. 13:40
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szerintem sem szabad. Bármennyire csúnya szó, az emberekben, gyerekekben ott a “csordaszellem” és mindig az erősebbik fél felé fognak húzni, úgy fütyülni ahogyan az nekik tetszik.

De amikor a felnőtt beavatkozás sem segít, mert nem elég hajlandóak, vagy nem próbálkoznak elégszer, elég kemény módszerekkel, az patthelyzet.

Sőt, ha nem is bántják, ezek után biztosan kirekesztik, levegőnek nézik azt a gyereket a többiek, aki miatt történt a beavatkozás. Nehéz helyzet. A gyerekek , főleg általános iskolás korban, nagyon gonoszak tudnak lenni.

2022. szept. 27. 13:46
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos ez három szereplős dolog. Egy agresszor, egy áldozat, és a többiek a passzív szemlélők, akik nem tesznek semmit. Ezt is meg lehet érteni, nem mernek szólni, mert attól félnek, ezzel ők maguk is áldozatok lesznek. Rosszabb esetben ők is együtt röhögnek az agresszorral.

Ehhez kéne valami iszonyat kiállás, olyan személyiség.

A lányomnak van, én nem tudom honnan vette, de én is elképedek. Volt az osztályában egy autista kisfiú. Folyamatosan szekálták, szétdobálták a cuccait. stb. A lányom kiállt mellette, utána abbahagyták. Persze elkezdték a csúfolódást, hogy szerelmesek, de lepergett róla. Egyszerűen nincs rajta fogás. Egyszer véletlenül hallottam, hogy valaki beszólt neki a suliban, erre a lányom közölte vele:

-Légy erős, és kérd Isten áldását!

Amúgy nem vagyunk vallásosak, de az a gyerek úgy hirtelen köpni-nyelni nem tudott. Kérdeztem is a lányomat, hogy ez honnan jött. Hát, csak úgy.

Amúgy az online bullyingra, igen a tanár is benne volt a csoportban, de nem igazán olvasgatta, amikor észrevette, akkor rájuk szólt nekünk meg mondta, hogy tegyünk feljelentést. Mégis mi mást kellett volna még csinálnia? Amúgy arra azért befizetek, hogyha bemegyek a rendőrségre, hogy a 10 éves gyerekemet lehülyézik a neten más 10 éves gyerekek, akkor arra mit fognak reagálni, szerintem kb. körberöhögnek. Pedig a gyerek szociális életét ezzel teljesen ellehetetlenítik.

2022. szept. 27. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!