Figyelemzavaros gyerek ha első osztályban remekel a tanulásban, kimagaslóan értelmesnek jellemzik későbbiekben még lehet nagyon rossz tanuló is?
Igen rástresszeltem a tanévkezdésre... de az élet nagyon nem igazolta pánikolós sejtéseim, tanítónéni az osztály legjobb tanulójaként jellemzi fiamat ami számonra hihetetlen... most már szégyellem, de egyáltalán nem bíztam a gyermekemben, annyi mindent hallottam a figyelemzavaros gyerekek iskolai kudarcairól.
Elhihetem e amit állítanak, vagy a későbbiekben még sok probléma lehet aa nagyon bíztató kezdet ellenére is?
Normál iskolába jár, egy elég erős követelményrendszerrel.
Állítólag neki nem is elsősöknek való feladat való
Szia! A figyelemzavar nem egy halálos ítélet :-) A részképességzavaros gyerekek általában egy idő után ki tudnak találni olyan módszereket, amivel a problémát ellensúlyozzák. Pl. a figyelemzavar esetén főleg felsőbb éven számítási feladatoknál egy okos gyerek folyatosan keresi az ellenőrzés lehetőségét. Erre bátorítani is kell, és ha igényli, akkor segíteni módszereket kitalálni.
Nekem már első osztályban a radírom bele volt kötve egy madzagon a tolltartóba. Így nem veszett el folyton. _Minden_ ceruzámon és ruhámon rajta volt a nevem, monogramom. Alkoholos vagy textilíró filccel nem olyan nagy munka beleírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!