Ki mit gondol az ilyen "nevelésről"?
20as, az enyém is fényevő, pedig úgy viselkedek vele, mint a kérdésben leírt anyuka. Nem szoktatás kérdése, én is odaültetem, elvárom, hogy valamit megkóstoljon, általában fujjog, még gyakran édesekre is, de ő is kér utána a nagyon kevés 10 fajta ételből egyet, amit megeszik. Nálunk pl kifli most a "kedvenc" meg tej. Hiába viselkedek úgy, mint a kérdésben az anyuka, és csináltam ezt az elmúlt 5 évben,eléraktam a főttételt, nem kapott mást, gyerekem ugyanúgy finnyás. Ez nem rossz szokás/ízlés, a válogatósság kényszeres dolog. Tudja, érzi ő hogy finom(kóstolni muszáj) de mégis elutasítja, mert úgy érzi el kell utasítania. Majd gondol egyet, és mikor saját akaratából elhatározza, hogy mostantól megeszi a paprikát pl, akkor meg fogja enni a paprikát.. előtte lehetetlen volt rávenni, kóstolásnál is fujjogott, pedig tudom, hogy ízlett neki.
Amúgy ja, szerintem sem normális, el kell várni a kóstolást a legtöbb ételnél, de belenyomni nem lehet. Próbálok ellene tenni én is, étkezések közt nincs evés, hogy jó éhes legyen, mire jön a következő normális főtt étel, de nem használ nálunk.
#21 ez még a jobbik eset, ismerősöm gyereke tényleg nem eszik semmi értelmeset, gyümölcs, édesség, de ott a kezdetektől az volt, ha nem eszik akkor volt valami finom alternatíva, így a gyerek ahhoz szokott, hogy nem kell megenni semmit mert kap màst.
A te gyereked inkàbb vàlogatós.
Bár nem ez a kérdés lényege, de azoknak, akik nem értik, miért nem ehetett a gyerek almát, felvázolok egy-két valid választ erre.
1, lehet, hogy nem akar normálisan enni mondjuk főtt ételt, és mindent almával helyettesítene, ezért az anyuka nem akarta, hogy megegyen még egy almát, mert nemsokára ebéd, és szeretné, ha valami normális kaja is menne a gyerekbe, ami nem fog megtörténni, ha most megint betol egy almát.
2, lehet, hogy a gyerek olyan, mint a fiam, aki megkezdi az almát, lerágja kb. a harmadát, aztán nem kéri, aztán fél óra múlva megint kérne almát, de az nem jó, amit már megkezdett, akkor sem, ha levágom a megbarnult részt, és semmi baja. Ha nem figyelek, és olyan helyre teszem az almát, ahol eléri, akkor naponta simán lenne 5-6 félig megrágott alma, ami nettó pazarlás (nem, én nem szeretem annyira az almát, hogy ennyit megegyek egy nap utána, és nem is gondolom, hogy ezt a hozzáállást nagyon támogatni kellene). Szóval én ilyenkor simán közlöm, hogy nem fiam, nem kapsz még egy almát.
A kérdésben említett szülőnél meg egyszerűen elszakadt a cérna, ki az, akinél még nem? Azt nagyonis jól tette, hogy nem hódolt be a cirkusznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!