Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki mit gondol az ilyen "nevelé...

Ki mit gondol az ilyen "nevelésről"?

Figyelt kérdés
Ha 4 év körüli gyerek szeretne enni pl egy almát, de ez a szülőnek nem tetszik és rá szól, hogy nem ehet. A gyerek elkezdi mondani sírva, hogy de szeretnék almát enni. A szülő is mondja nem ehetsz megmondtam, egyre erélyesebben.... Erre a gyerek nyúl és elveszi az almát. A szülő meg a gyerek kezéből ki akarja csavarni azt az egy szem almát. Ott egy kép, ahogy a gyerek bömböl.. almááát akarook, meg csavargassák egymás kezét,közbe a szülő affektál. Mintha két gyerek veszekedne. A szülő megszerzi az almát. A gyerek elvonul sírva. Az anya meg vigyorogva utána szól Úúgy sírjál még, hangosabban. Te mit éreznél, ha ilyet látnál? Nyilván semmi köze hozzá senkinek, ki hogy "neveli" a gyerekét...
2022. aug. 30. 11:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
63%

Nyilván a szülő visszament gyerekbe…

Hazudnék, ha azt mondanám nem esett megár velem is ( nem a fenti szitu, csak általánosságban)

Nem ismered az előzményt amúgy.

Nálunk ez állllandó vita, pont almával.

Nem akar rendeset enni, csak az alma vagy az uborka ha azt eszik akkor újfent nem eszik a normális táplálóbb ételből.

Addig, amíg nem evett, nem ehet ilyesmit se ( aztán jön az édesség könYörgése)

Fontos tudni, hogy állandó gyarapodási gondja van a gyereknek mert szelektív evő.

2022. aug. 30. 11:26
 2/24 anonim ***** válasza:
29%
Elitelendo. Nagyon is. Miért nem ehet az a gyerek 1 almát? És miért így kell le reagálni? :(
2022. aug. 30. 11:27
 3/24 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk fordítva van, én könyörgök, hogy egyen gyümölcsöt. Ha ilyet látnék arra gondolnék, hogy nemcsak nekem, hanem más szülőnek is nehéz gyereket nevelni. Nem tudod, hogy hány ezerszer lett megbeszélve, hogy mondjuk ebéd előtt nem ehet mást, hidd el mindenkinek eldurran az agya egy idő után, amikor ezerszer mond el valamit.
2022. aug. 30. 11:33
 4/24 anonim ***** válasza:
69%

2

Nem az alma a lényeg. A gyerek feszegeti a határokat,ha meg ebben engedsz azt fogja hinni hogy másban is fogsz. Egyenes út akezelhetetlen hisztis gyerekhez.

2022. aug. 30. 11:33
 5/24 anonim ***** válasza:
68%
Fel se tűnne, mert a saját gyerekeim hisztijeivel küzdök. 🙈
2022. aug. 30. 11:38
 6/24 anonim ***** válasza:
36%

Inkompetens szülő. Èn is csinàltam sajnos ilyet. Hagy egyen almàt, ha akar.

Bolhàbòl csinàl elefantot a szülő, olyasmiben akar diktàlni, amiben nem kène ennyire szigorùan, plusz lemegy óvodàs szintre. Amìg nem csak èdessèget szeretne enni a gyerek, nem főzet külön magàra ès nem extra dràga ètelt kèr, addig hagy vàlassza meg mit eszik.

Első, nem èrtem mi bajod avval, hogy a gyereked almà meg uborkàt enne, rendes ètelek.

2022. aug. 30. 11:38
 7/24 anonim ***** válasza:
29%
Ez nettó erőszak a szülő részéről, ami pedig abszolút elítélendő. Az pedig csak még jobban felhergeli a gyereket, hogy az anyja még utána szól "Úúgy sírjál még, hangosabban".
2022. aug. 30. 11:45
 8/24 anonim ***** válasza:
34%

4

Értem én persze. De más gyerekbe úgy kell beleimadkozni a gyümölcsöt. Kompromisszumot kellett volna kötni. Pl csak 1 fél alma. És nem csavargatni a gyerek kezét.

2022. aug. 30. 11:46
 9/24 anonim ***** válasza:
76%

8

De a gyerek itt valószínűleg nem almát akart,csak veszekedni meg hisztizni. Az se kizárt hogy volt előzménye.

2022. aug. 30. 11:48
 10/24 anonim ***** válasza:
92%
Azt gondolom, hogy ennyiből nem lehet ítélkezni, mindenki inkább a maga nevelésével legyen elfoglalva és akkor talán több boldog, kiegyensúlyozott gyerek lenne
2022. aug. 30. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!