Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem isznak vizet a...

Miért nem isznak vizet a gyerekeim?

Figyelt kérdés
2 fiam 3-4 évesek,nem isznak vizet,egész nap csak gyümölcslevet és teát isznak,ha vízet adok nekik,nem isszák,főleg a pici.egyszer kiprobáltam hogy csak vízet adok neki,de hisztizet és órákig nem ivott.Elég sokba vannak anyagilag is ,napi minimum 1500 ft csak az innivaló. Kinővik ezt?Vagy nekem kell leszoktatnom róla?
2010. szept. 24. 13:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Sajnos nagy lányommal mi is így jártunk (most 3 éves), de mi azért, mert amikor kórházban volt, fontos volt, hogy sokat igyon, és ott rászokott az almalére. Igaz, én 100%os almalevet hígítok fele vízzel. Így olcsóbb is. Az 1500 Ft-ot nem értem. Milyen gyümölcslevet adsz nekik?

Amit ki lehet próbálni a hígítás mellett, hogy kulacsból, vagy szívószállal "ivóversenyt" rendezel a két fiú között, ki issza meg hamarabb?

Hát más ötletem nincs.

2010. szept. 24. 13:41
 2/12 anonim ***** válasza:

Egyszerűen állj a sarkadra, s ne adj több édeset inni nekik. Pár nap múlva tudatosul bennük, hogy víz van, nincsen más.

Sajnos te rontottad el, nem fogják kinőni, s ahogy nőnek egyre többet isznak. Nem tudom, mit adsz nekik, de egy vagyonba kerül, ennyi pénzből több üveg kiváló minőségű ásványvizet lehet kapni!

Az édes innivalókat gyerekek jobban fogyasztják, mert jobban ízlik neki, vízből természetesen jóval kevesebb fogyna, ugyanis az a legjobb szomjoltó.

Én kizárólag akkor adok a gyerekeknek üdítőt, ha tablettát kell adnom nekik, mert akkor porrá zúzom, s ebben oldom fel, de az is maximum fél deci.

2010. szept. 24. 13:43
 3/12 anonim ***** válasza:

Eleve nem kellett volna rászoktatni öket, hanem mindjárt vizet adni, ha szomjasak. Mostmár nehezebb lesz átszoktatni, de ez a te dolgod. Ha rájuk hagyod és utána bajuk lesz belöle, akkor jogosan fognak neked tenni szemrehányást. Egyáltalán ne vegyél üditöket, gyümölcslét, és ha szomjasak, akkor meg fogják inni a vizet is. Sürgösen szoktasd át öket, mielött megbetegszenek vagy elhiznak emiatt.

Itt minden anya állandóan arról mesél, hogy mennyire fontos neki a gyereke, meg mindent megtenne érte, de arra, hogy egészségesen ettess-itassa már nem figyel. A gyümölcslé, (cukrozott)tea nem arra való, hogy azt igya a gyerek, legfeljebb egy-egy alkalommal az ebe´d/vacsora mellé.

2010. szept. 24. 13:46
 4/12 A kérdező kommentje:
Napi 3-4 litert is megisznak,ezért van sokba,ha elfogy a gyümölcslé estére akkor csinálok teát.Nagyon harcolnak az innivalóért ,ha nem adok,akkor addig hiszitznek még meg nem kapják.A kisebbik még éjjel is ezzel zaklat 3-4 szer is,ha nem adok neki akkor meg addig ordit az ágyam mellet éjnek éjjelén még nem kap.
2010. szept. 24. 13:47
 5/12 A kérdező kommentje:
A
2010. szept. 24. 13:52
 6/12 A kérdező kommentje:
Nagyobbik azért iszik néha vizet,de a kisebbik rettentően erőszakos .Ha nem adok neki inni akkor hangosan ordit éles hangjával,nagyon bántja már a fülemet,ha beviszem a szobájával ott is fojtatja,kijön utánam,akármit csinálok csak ordit és ordit!Be adom ilyenkor a derekamat, tudom hogy nem kellene,de mostanában így viselkedik,ha valamit nem engedek neki akkor már is kezdi,ha én nem adok neki valamit akkor ő megszerzi magának.akár a konyhaszekrényre is képes felmászni.kész kis zsarnok.Nem könnyű rászoktatnia vízre,mert egyszerűen nem lehet bírni idegileg.
2010. szept. 24. 13:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Ti (mármint aki a kérdést feltette) mit isztok otthon túlnyomó többségben a férjeddel?
2010. szept. 24. 14:15
 8/12 A kérdező kommentje:
Én vizet szoktam ,mert nekem az ilyen löttyök nem veszik el a szomjamat,vagy valami szénsavasat.Nagyrészt vizet iszok, ezért néha a nagyobb fiam iszik ,mert lássa hogy azt iszok,de a kisebbik hajthatatlan.
2010. szept. 24. 14:52
 9/12 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogyha ti vizet isztok, akkor hogy jutott eszetekbe a gyerekeknek mást venni, mint vizet.

A szükség nagy úr, gondolj arra, hogy nincs pénzed és nem tudsz több üdítőt venni és ezt mondd el nekik is, hogy nincs pénz rá.

Nálunk víz van, se édesség, se nassi, se tea, semmi, egyrészt, mert nincs rá pénzünk, másrészt se igényünk, se a gyerek nem sír érte, hisz nem tudja, hogy mi az.

És ha azért fog üvölteni, hogy vedd meg a mitudomén tizenezre játékot, akkor megveszed, hogy csend legyen?

Érdekes nevelési mód

2010. szept. 24. 15:40
 10/12 anonim ***** válasza:
lássa=látja
2010. szept. 24. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!