Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan bírjam ki a borzalmas...

Hogyan bírjam ki a borzalmas lelkiismeret-furdallást?

Figyelt kérdés
Két pici gyerkőcömet bölcsibe kellett adnom, mert megélhetési problémák miatt vissza kellett mennem dolgozni. Nem bírom tovább, mert rosszul viselik a beszoktatást... Nagyon sírnak, ha én nem vagyok ott... Nincs sok választásunk... 16 hós és 2,5 éves gyerkőcök...
2010. szept. 23. 21:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%
ELSŐ VÁLASZOLÓRA GONDOLTAM! előző voltam
2010. szept. 24. 10:04
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne legyen lelkiismeret furdalasod, mert a gyerekeidert muszaj dolgoznod, ezt o ertuk csinalod. Nekem 7 honaposan ment a kisfiam bolcsibe, szinten anyagiak miatt, mast nem tehettem. HA erzik rajtad, hogy te nem akarod oket bolcsibe adni, es lelkiismeret-furdalasod van, akkor nehezebben szoknak be. Menjetek reggel vidaman bolcsibe, hiszen ott sok jatek van, sok mas gyerek, akikkel jol lehet jatszani, es a gyerekek nagyon hamar megszokjak, es hidd el, szeretni fogjak. Biztasd oket, hogy lassak rajtad, hogy ez teljesen jo dolog, igy nekik is konnyebb lesz. Hidd el, a gyerekek nagyon konnyen megerzik, ha te szomoru vagy, vagy lekiismeret-furdalasod van. Allj hozza pozitivan, es ok is jobban fogjak erezni magukat. En sirtam az elso heten, amikor a fiam bolcsis lett, minden nap felhivtam a bolcsit, hogy eszik e rendesen, alszik e, stb. A kisfiamat 2 nap utan mosolyogva hoztak a bolcsis nenik a nap vegen, azota is imad bolcsibe jarni.
2010. szept. 24. 10:30
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
próbálj megnyugodni. gondolom egy bölcsibe járnak, tehát ott együtt vannak, nincsenek teljesen egyedül és du.-tól veled vannak. a kényszer nagy úr, ha más lehetőséged nincs, akkor bölcsibe mennek. ha nem adnád be őket, akkor nem tudnál nekik biztosítani semmit és idővel elvennék tőled őket. most pár hétig rossz lesz mind3ótoknak, aztán belerázódtok. fel a fejjel!
2010. szept. 24. 10:46
 14/15 anonim ***** válasza:
72%
Szia! Sajnos az utóbbi időbn nagyon sokan kényszerültek erre, pedig anno nem így terezték, de az élet sajnos néha igazságtalan.Elhiszem, hogy nagyon fáj látni ahogy sírnak, és lehet ridegnek fogok tűnni, de meg fogják szokni. Biztos vagyok abban, ha lenne más megoldás, akkor megoldottan volna úgy. Mivel egyedül maradtál velük, tényleg nem sok lehetőséged van, mint dolgozni menni, ha élni akartok. Nagyszülők esetleg felváltva nem tudnának segíteni, vagy barátnők?
2010. szept. 24. 14:32
 15/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nagyon köszönöm a biztató szavakat!!! Rámfér most! Még csak 1 hete járunk együtt bölcsibe, most szoknak be. Pénteken már csak 15 percet sírtak miután elmentem, és délben amikor visszamentem édesen aludtak, a gondozónőjük azt mondta, hogy minden rendben volt. Anyukám is volt bent náluk délelőtt egy kicsit, és azt mondta, hogy a két gyerek játszott, jól érezték magukat, ettek rendesen. Kicsit megnyugodtam, bár tudom, hogy még nem vagyunk túl a nehezén...
2010. szept. 25. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!