Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan bírjam ki a borzalmas...

Hogyan bírjam ki a borzalmas lelkiismeret-furdallást?

Figyelt kérdés
Két pici gyerkőcömet bölcsibe kellett adnom, mert megélhetési problémák miatt vissza kellett mennem dolgozni. Nem bírom tovább, mert rosszul viselik a beszoktatást... Nagyon sírnak, ha én nem vagyok ott... Nincs sok választásunk... 16 hós és 2,5 éves gyerkőcök...
2010. szept. 23. 21:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
4%
Igen és akkor itt jön a kérdés,hogy amikor szülted őket akkor még nem voltatok rossz anyagi helyzetben??
2010. szept. 23. 21:50
 2/15 A kérdező kommentje:
Akkor még velünk volt Apa...
2010. szept. 23. 21:51
 3/15 A kérdező kommentje:
..mindegy... mennem kell...
2010. szept. 23. 21:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, megértem, hogy ez nem könnyű, bár nekem még nincs gyerekem, de... majd megszokják. Értük is teszed, hogy elmész dolgozni, nem? Nem viccből adod be őket, hanem hogy meg tudjatok élni. Sajnos ilyen világban élünk, emiatt ne legyen lelkiismeret-furdalásod!
2010. szept. 23. 21:55
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj kicsit pozitívan gondolkozni, gondolni arra, hogy nem veled vannak! ha más választásotok nincs, akkor ehhez kell neked és nekik is alkalmazkodni. A bölcsiben együtt lehetnek a kicsik, menni ideje járnak? Az első hetek a legtöbb kicsinek akár bölcsibe, akár oviba járnak, megterhelő, nehéz az elválás az anyukától. Ha te nyugodt vagy, nem lelkiismeretfurdalással gondolsz erre a helyzetre, akkor lassan őkis megszokják, sőt meg is szeretik majd a bölcsit. A nagyobb úgy is ment volna nem sokára oviba... tehát, úgysem sokáig lett volna egész nap veled... Az első nagyon aranyos, csak nem gondol bele, mennyire nem biztos manapság semmi, a megélhetés meg főleg nem az... Lehet, hogy valaki, aki 3-3,5 éve nyugodtan bele mert vágni a gyerekvállalásba, sőt, még 2 éve is, annak mára összeomlott a megszokott, biztonságosnak tűnő kis világa... Senki nem tudhatja, épp mikor szűnik meg a saját vagy a párja munkahelye, munkája...
2010. szept. 23. 21:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Pár nap, esetleg eg-két hét alatt meg fogják szokni. Semmi bajuk nem lesz töle, emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Ha hazaviszed öket, akkor foglalkozz velük minél többet, ez elég nekik ahhoz, hogy erezzék, hogy szereted öket.

Az elsönek meg üzenem, hogy jobb lett volna, ha hallgat, mert mindenkivel elöfodulhat, hogy az anyagi helyzete megváltozik, mert pl. az apa elveszti a munkjáját, elválnak, esetleg meghal - és ezeket nem lehet elöre betervezni. Ha CSAK AZ szülhetne gyereke, akivel ezek közel egy sem fogdulhat elö, akkor rövidesen kihalna az ország.

2010. szept. 23. 21:57
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló koruak az én gyermekeim is 15 hós,és 26 hónaposak. Ők is 3 hete bölcsibe járnak,szintén az anyagiak miatt. Egy csoportba kerültek,igy könnyebb volt nekik a beszokás. Elején ők is sokat sirtak,de most az utolsó 1 hétben mosolyogva intik a pápá-t és már mennek is játszani.

nyugi,nem lesz semmi gond. Ők már semennyit se sirnak ott,de a többi gyerek elég sokat pityereg még. Gyermekeim sokat játszanak ott is együtt vagy csak összebujnak.

Kitartás!

2010. szept. 23. 22:07
 8/15 anonim ***** válasza:
92%
Gondolj bele hogy mekkora lelkifurdalást éreznél, ha nem tudnál nekik enni adni vagy nem lenne pénzetek fűtésre. Tudom hogy ezt a gyerekek még nem értik, de most éppen őértük dolgozol. A jó oldalát nézve, szerencsés vagy hogy két pici gyerekkel van munkahelyed. Sokunkat egy gyerekkel sem vesz vissza a régi cég, szóval ez is egy pozitív dolog. Én is épp beszoktatom az enyémet, pedig "csak" a tanulmányaim miatt kell járnia. Ő is sír még, vagyis inkább dühöng, toporzákol. De mivel nincs munkahelyem, a suli befejezése az egyetlen esélyem hogy munkát találjak. Úgyhogy muszáj, az pedig nagy úr. Fel a fejjel, minden rendben lesz!
2010. szept. 23. 22:26
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
az első de okos.........Azért arra nem gondoltál hogy a tervezés x idő,terhesség 9 hónap,és akkor a 3 éve GYES,lehet már 4-5 évről beszélünk,ennyi idő alatt sok minden változhat,azon túl h te mit tervezel??? Olvastam nemrég,hogy egy kislányt 2,5 évesen be akart anyukája szoktatni,de nagyon sírt vagy 2 hétig,így kivette,hogy majd egy év múlva...Nahát akkor is ugyan ez volt...Szóval szerintem ez minden életkorban nehéz,nekik is meg kell szokniuk az új helyzetet,ami idő,1-2-3 hét,de aztán nem lesz gond.Fontos h rajtad ne érezzék az aggódást,és ne legyen lelkiismeret furdalásod,meg fogják szokni,sőt szeretni a bölcsit:) Beszélgettem pár 4-5 éves kislánnyal,mert az én lányom is jövő héten kezd,szal informálódtam,olyan örömmel meséltek a bölcsiről h milyen jó volt,pedig bizti ők is sírtak az elején.
2010. szept. 23. 23:30
 10/15 anonim ***** válasza:
56%
Valahogy minden kérdésnél visszaköszön ez az undokság amit fel lehet ismerni hogy te vagy kedves ELSŐ!
2010. szept. 24. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!