Mennyi folyadékot igyon egy 3 éves?
Figyelt kérdés
Korhoz, testsúlyhoz vagy mihez kalkuláljak, mennyit igyon a kisgyermek?
Szól ha szomjas, ebben a melegben sokat is iszik szerencsére, de nagyon érdekelne mennyi az ideális számára.
Sarkosítva 3 éves, kb 15 Kg.
1,5-2 L folyadékot (híg szörp, vizezett 100% gyümölcslé)
A nagy melegben többet is, szerintem akár 2,5 L.
Plusz 1-1 szelet dinnye, ami szintén lédús, és persze levest is kap ebédre általában.
Nincs baja, csak érdekel mennyi lehet a korának megfelelő mennyiség?
Lehet egy gyereket “túlitatni”?
2022. aug. 6. 14:04
1/6 anonim válasza:
Nem fogod túlitatni de az ilyen cukros sz@rok helyett inkább sima vizet adjál neki
2/6 anonim válasza:
Amennyi jólesik neki, amennyit megkíván !
4/6 anonim válasza:
Szerintem nem kell egy 3 évest itatni, iszik ő magától is, ha megkívánja. Legfeljebb megkérdezni kell, hogy nem vagy szomjas? Kérsz vizet?
5/6 anonim válasza:
Nem lehet túlitatni véletlenül egy gyereket.
Ha nem szomjas, nem iszik, nem fog vízmérgezést kapni.
6/6 anonim válasza:
Sima víz alapból, de az ásványi anyagok miatt ilyen melegben ha kap hígított 100%-os gyümölcslét IS, az rendben van szerintem. A szörpöt hagyd el. Inkább facsarj ki egy narancsot, szűrd le, hígítsd fel édesítés nélkül. Gyümölcstea citromlével, kis mézzel vagy agavé sziruppal enyhén behűtve szintén finom, egészséges. Mennyiség: ha nincs ilyen nagy meleg, ennyi idős gyereknek 1l körül, de korlátozni nem szabad, a rohangálástól, bármitől megnőhet a folyadékszükséglete.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!