Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy értetitek meg a gyerekete...

Hogy értetitek meg a gyereketekkel, hogy nem lehet mindent megvenni?

Figyelt kérdés

4 éves lány

Ha mondjuk nyaralni vagyunk is folyamatosan meg akar vetetni mindent, minden sarkon új úszógumit akar, új sapkát, meglátja az árusokat ez kell az kell amaz kell, fagyi kell, gumicukor kell, Peppás sapka kell, nyalóka kell, minden kell

Egy sima boltban is, pedig néha muszáj vagyok vinni magammal

Nem hagyom magam persze de akkor van, hogy jön a hiszti vagy a miert nem vesztek nekem? végeláthatatlan kérdések

Hiaba mondom el, hogy nem kell mindent megvenni, nem lehet mindenre költeni, van ami felesleges stb akkor is kezdi újra nemsoká

Ezt mikor növi ki egy gyerek? Néha kellemetlen, hogy mások azt hiszik sajnálok tőle valamit. Vagy nem gondoltok erre ha valamiért hisztiző kicsit láttok?

2022. júl. 29. 23:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Elmondod neki a szabályokat keményen és ha nem tetszik neki akkor arébb viszed.
2022. júl. 29. 23:48
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk az a szabály, hogy egy dolgot választhat magának. Szerencsém van, ez általában egy gumicukor vagy valami hasonló olcsó vacak. Akkor vagyunk bajban, ha valami dínós vagy kígyós játék jön szembe :D De az úszógumikat, labdákat inkább csak megnézegeti, hagyom is neki.

És kompromisszumkész, mikor pl a vattacukrot nézegette (amiről tudom, hogy nem eszi meg, csak tetszik neki) simán át lehetett váltani egy gömb fagyira.

2022. júl. 30. 00:00
 3/17 segitseg válasza:
60%
nekem mindig elmagyarázták, hogy miért nem vesszük meg, szüleim elmondása szerint velem nem volt baj. konkrét példát is tudok mondani xD akartam egyszer egy ilyen játék takarító szetett és azt mondta anyum, hogy van otthon igazi is és ez annyira megtetszett, hogy kb 4 éves korom óta emlékszek rá xD és már akkor is azt mondtam, hogy milyen igaza van. egyébként leírásod alapján nem fogtam fel, csak annyit mondasz neki, hogy felesleges, vagy elmondod neki, hogy miért felesleges, vagy miért nem lehet/érdemes rá költeni?
2022. júl. 30. 00:05
 4/17 anonim ***** válasza:
51%

Nekem szerencsém van a nagy fiamnak azt mondtam majd fizetéskor, így már be sem ment mindig azt mondtava trafik előt majd fizukor. A kicsinek meg majd reggel, beszalad rámutat mindenre és mondja majd reggel, és ki is jön.

Mondjuk szerintem soha nem vettem neki semmit ilyen kirakodó helyeken.

2022. júl. 30. 00:48
 5/17 anonim ***** válasza:
85%

Nem kell új sapka, van egy használható/szép a fejeden/otthon.

Nem kell úszógumi, már van otthon/nem használjuk.

Nem kell nyalóka/gumicukor/vattacukor,

tudod, megfájdul tőle a pocak.

Már ettünk nyalókat, a gumicukortól megfájdulna a hasad.

Mindenki csak egy valamit kaphat, gumicuki vagy nyalóka?

2022. júl. 30. 00:51
 6/17 anonim ***** válasza:
46%

Egyszerűen Megismertettem a gyereket azzal a szóval, hogy NEM. Miért? Mert az anyja vagyok, és én azt mondtam, hogy nem. Ha hisztizik, tudja hogy büntetés jár érte. Csak karácsonyra és szülinapra kap ajandékot. Lehet lepontozni, gondolom én leszek itt a gonosz. De Nem vagyok hajlandó elkényeztetni, hogy aztán a fejemre nőjön és követelőzni kezdjen.

Az ilyen szülők panaszkodnak utólag, hogy a kezüket nyújtják, de a karjuk is kevés a már kiskamasz gyereknek, csak hát akkor már kb késő nevelni. 5-6 hisztirohamon vagyunk túl, azóta első szóra is megérti. (5 éves).

2022. júl. 30. 01:01
 7/17 anonim ***** válasza:
85%
5 évesem van, neki elmondom fél mondatban, hogy ilyen játék van otthon más színben, ezt a nyalókát múltkor is kidobták, az a vattacukor csak ragad, de nem lakik jól vele. Alkalmanként ő választja a nasijukat vagy rendszeresen kap valamit, amit gyűjthet. Így van beleszólása, de mégsem akar mindent.
2022. júl. 30. 02:18
 8/17 anonim ***** válasza:
8%
Nyújts neki 2 cukrot, mondd neki, hogy ha mindkettőt megeszi, később 1 sem lesz, de ha csak 1 cukrot esz meg, később marad még 1. Ezt addig-addig csináld míg csak az egyiket fogja elvenni.
2022. júl. 30. 02:38
 9/17 anonim ***** válasza:
91%
Az én követelőzésre hajlamos gyerekem akkor nyugodott bele amikor elmondtam neki hogy én is miket szeretnék megvenni, de sokba kerül és nem lehet.
2022. júl. 30. 05:00
 10/17 anonim ***** válasza:
79%

Ezekről otthon, nyugodt körülmények között beszélj vele. Kicsi még, ha elborul egy pepás dologtól, se hall se lát(na jó, látni lát) :)

Szóval nyugodt körülmények között állíts fel egy szabály rendszert. Amit indulás előtt és a bolt előtt is átbeszéltek. Vagy az összes olyan helyzet előtt ahol árus van.

Nekem bevált hiszti leszoktatásra a matricázás. Egy egy előre megbeszélt eseményen ha nem volt gond, kapott matricát, amit együtt beragasztóztunk egy gyűjtőbe. 5. Után kapott valamit amit szintén előre megbeszéltünk, pl lego újság .

Egy darabig csináltuk ezt és átállt arra h nem követelőzik és tud várni egy dolog érdekében, valamint h látja h a viselkedésének következménye van

2022. júl. 30. 05:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!