Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hagyjátok, hogy a gyereketek...

Hagyjátok, hogy a gyereketek elajándékozza a dolgait?

Figyelt kérdés
Lányom folyton ezt csinálná..pár nap múlva meg nekem nyafog, hogy vegyek újat, de ugyanolyat (és állandó nyafogás van, mert nem veszem meg újra). Legyen ez könyv, ruha, játék, bármi. Már megbeszéltem vele rengetegszer, hogy ez nem így működik, ő mégis a barátainak/unokatesónak adja a kedvenc holmiját.
2022. júl. 29. 23:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

Nem, és el se fogadnák szerintem.

Ha elajándékozza hagy nyafogjon, nem venném meg újra.

2022. júl. 29. 23:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha elakarja ajándékozni a cuccait, akkor tegye, de akkor nem is fog újat kapni. Ha elsőnek csinálná ezt, hogy elajándékozza, de aztán esetleg megbánja, és kér újat, akkor még azt mondanám, hogy most az egyszer kap egy újat, és innentől kezdve ne ajándékozzon el semmit sem, amire neki is szüksége van, mert nem fog újat kapni.
2022. júl. 29. 23:57
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2022. júl. 30. 00:39
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
De mért ajándékoz annyi mindent oda? Kérik tőle vagy magától? Szeretetet akar vásárolni?
2022. júl. 30. 00:41
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Itt valóban valami önbecsülése probléma van a háttérben.
2022. júl. 30. 00:52
 6/13 anonim ***** válasza:
94%
A fiam is van amit odaad, én szoktam szólni neki olyankor h csak azt adja oda amit nem fog megbánni vagy ez értékesebb dolog csak pár napra adja kölcsön(mozgó robot volt legutóbb a szomszédnak)
2022. júl. 30. 05:40
 7/13 A kérdező kommentje:
Nincsen semmilyen önbecsülési problémája. Egyszerűen csak jószívű, önzetlen, elkérik tőle, ő meg odaadja.
2022. júl. 30. 07:55
 8/13 anonim ***** válasza:
91%

Ha kérik tőle és nem magától adja, az megint más dolog. Én nem szoktatnám rá, hogy bármit odaadjon, csak mert valaki kéri.

Meg kell beszélni vele, hogy kölcsön adhatja x napra, de nem rögtön ajándékba, mert nem lesz másik helyette. Gondolom, ti sem másokat akartok pénzelni.

2022. júl. 30. 08:51
 9/13 babyboom567 ***** válasza:
100%

De igen, az önbecsülési probléma, ha nem mer nemet mondani.

Nem meri megmondani, hogy figyi kati ez az enyém, nem adom neked.Lehet a gyerekek már simán rá is kaptak.

Én is ilyen voltam,ezzel akar jófej lenni.Egész életében ki fogják használni, ha nem tanítod meg neki, hogy attól még szerethető és szeretheti is magát,hogy nem osztogatja el a dolgait.

2022. júl. 30. 09:01
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem engedném, és bizony vissza kérnem a rokotól kisbaráttól.

Basszus nem azért költök a gyerekemre, hogy más gyerek meg a markában röhögjön amiért elkéri ő meg olyan kis birka, hogy oda adja.. Van a másik gyereknek szülője vegye meg az.

Megint más mikor kinőtt leselejtezett holmikat ad oda valakinek, de az újonnan kapott kapott dolgait nem engedném.

Szép ha a gyerek "önzetlen" (szerintem nem mindig) de az nem az, ha a másik ki kuncsorogja..

2022. júl. 30. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!