Hagyjátok, hogy a gyereketek elajándékozza a dolgait?
Nem, és el se fogadnák szerintem.
Ha elajándékozza hagy nyafogjon, nem venném meg újra.
Ha kérik tőle és nem magától adja, az megint más dolog. Én nem szoktatnám rá, hogy bármit odaadjon, csak mert valaki kéri.
Meg kell beszélni vele, hogy kölcsön adhatja x napra, de nem rögtön ajándékba, mert nem lesz másik helyette. Gondolom, ti sem másokat akartok pénzelni.
De igen, az önbecsülési probléma, ha nem mer nemet mondani.
Nem meri megmondani, hogy figyi kati ez az enyém, nem adom neked.Lehet a gyerekek már simán rá is kaptak.
Én is ilyen voltam,ezzel akar jófej lenni.Egész életében ki fogják használni, ha nem tanítod meg neki, hogy attól még szerethető és szeretheti is magát,hogy nem osztogatja el a dolgait.
Nem engedném, és bizony vissza kérnem a rokotól kisbaráttól.
Basszus nem azért költök a gyerekemre, hogy más gyerek meg a markában röhögjön amiért elkéri ő meg olyan kis birka, hogy oda adja.. Van a másik gyereknek szülője vegye meg az.
Megint más mikor kinőtt leselejtezett holmikat ad oda valakinek, de az újonnan kapott kapott dolgait nem engedném.
Szép ha a gyerek "önzetlen" (szerintem nem mindig) de az nem az, ha a másik ki kuncsorogja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!