Óvodás gyereketek elajándékozza a játékát. Ti visszakérnétek?
Óvodás kisfiam már sok játékát elajándékozta. Volt, amikor megkérdezett és beleegyeztem. Mostanában viszont a megkérdezésem nélkül tűnnek el a dolgai és landolnak másik kisgyereknél. Ő jószívű persze, ha elkérnek tőle valamit, azt szívesen adja is. Cserébe viszont sosem kér semmit. Így ott tartunk, hogy a sok élősködő (bocs a durva jelzőért, de mérges vagyok) kis barátja elhordja a legjobb játékait.
Természetesen ajándékot vissza nem kérünk Senkihez nem mentem még oda, hogy jó lenne ha visszaadná a gyermeke által az én gyermekemtől szerzett cuccokat, de azért vártam hátha valaki magától is megteszi ezt. Persze hiába várom.
Na most egy drága 8 ezer ft-os játéknál elszakadt a cérna. Ezt már mindenképpen vissza fogom szerezni. Viszont egyrészt nem akarom a gyerekemből a nagylelkűséget kinevelni, másrészt azt a példát sem akarom mutatni, hogy ajándékot vissza lehet venni.
Itt egyszerűen nem értem a többi szülő hozzáállását. Én azonnal magamtól vissza adatnám a gyerekemmel a másik játékát. Másoknál ez miért nincs így?
(sajnos cigány gyerekekről van szó)
Mert most nem számít, hogy kisebbségi de más szülőknek más az értékrendjük.
Igen visszakérném mert nem biztos, hogy a fiad úgy adta oda, hogy örökbe lehet csak kölcsönről van szó. Beszélnék a szülőkkel. Beszélgess el a fiaddal mert lehet, hogy ő tényleg csak kölcsön adni akarta.
Bocsi a kérdésért, de hogyan tudja elajándékozni a dolgait? Beviszi az oviba és már nem viszi haza? Akkor egyszerűen ne engedj neki semmit bevinni, csak 1 alvóállatkát.
Én szólnék a szülőknek, hogy a kisfiam a tudtom és beleegyezésem nélkül odaajándékozta a gyerekének a játékot, és szeretném visszakérni.
Nem kölcsönbe, ő tényleg ajándékba adta, mert "a Tercsinek nincsen szép játéka"...
Volt, amit az oviba vitt, de volt, amikor itt nálunk vendégeskedtek és úgy mentek el, nem üres kézzel...(nem is vettem észre, csak ő mondta el később, hogy azt meg azt odaadta). Húsvétkor jöttek locsolkodni, akkor is automatikusan megváltunk néhány dologtól...
Lehet, hogy tényleg az a megoldás, hogy ne vegyek neki én se semmi szépet, amit más megkívánhatna?
6-os
Kertes, külvárosi övezetben vagyunk. Amíg én a kertben vagyok, addig simán ki-be futkosnak a gyerekek a házba meg ki a kert másik végébe, meg egymáshoz át. Nem felügyelem őket csak fél szemmel, örülök ha jól eljátszanak együtt felnőtt segítsége nélkül. Valaha mi is ilyenek voltunk, így nőttünk fel és ezt szeretném ha megtanulnák ők is. Ez a jó része a dolognak.
Az elbeszélgetésen túl vagyunk. De azt hiszem rosszul csináltam, mert nagyon elkezdett sírni a kicsim, úgy jött le, mintha ő tett volna rosszat és én rá lennék mérges. Tény, hogy mérges voltam, de nem rá...elszúrtam nagyon. Le kellett volna először csillapodnom és csak utána szóba hoznom. :(
Visszakérném, mert az én gyerekemnek vettem, nem másnak.
Azért nem olcsók a játékok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!