Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodás gyereketek elajándékozz...

Óvodás gyereketek elajándékozza a játékát. Ti visszakérnétek?

Figyelt kérdés

Óvodás kisfiam már sok játékát elajándékozta. Volt, amikor megkérdezett és beleegyeztem. Mostanában viszont a megkérdezésem nélkül tűnnek el a dolgai és landolnak másik kisgyereknél. Ő jószívű persze, ha elkérnek tőle valamit, azt szívesen adja is. Cserébe viszont sosem kér semmit. Így ott tartunk, hogy a sok élősködő (bocs a durva jelzőért, de mérges vagyok) kis barátja elhordja a legjobb játékait.

Természetesen ajándékot vissza nem kérünk Senkihez nem mentem még oda, hogy jó lenne ha visszaadná a gyermeke által az én gyermekemtől szerzett cuccokat, de azért vártam hátha valaki magától is megteszi ezt. Persze hiába várom.

Na most egy drága 8 ezer ft-os játéknál elszakadt a cérna. Ezt már mindenképpen vissza fogom szerezni. Viszont egyrészt nem akarom a gyerekemből a nagylelkűséget kinevelni, másrészt azt a példát sem akarom mutatni, hogy ajándékot vissza lehet venni.

Itt egyszerűen nem értem a többi szülő hozzáállását. Én azonnal magamtól vissza adatnám a gyerekemmel a másik játékát. Másoknál ez miért nincs így?

(sajnos cigány gyerekekről van szó)

2013. ápr. 19. 14:12
1 2
 11/15 anonim válasza:
Kerd vissza. Mond meg neki kedvesen, hogy ajandekozni jo dolog, de elszor kerdezzen meg teged is.
2013. ápr. 19. 14:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

visszakérném.

mondjuk én erősnek tartom, hogy egy társasházban te kint vagy a kertben, a lakás nyitva és ki be járkálnak a gyerekek. ovis korban ilyen nincs, szerintem ez túl nagy szabadság, nem csoda, hogy eltűnnek a játékaitok.

zárd be az ajtót. ha vendégek vannak nálatok és látod, hogy a játékokkal mennek akkor kérdezz rá.

kikerülni a kínos helyzetet úgy tudod, hogy nem a másik anyukának mondod, hanem a gyerekednek a másik gyerek-anyuka előtt, hogy "kicsim, hogy jut eszedbe elajándékozni? neked vettem, majd ha megunod akkor megbeszéljük, hogy mi legyen a sorsa de a tudtom nélkül nem ajándékozhatod el a játékaidat! és szépen rámosolyogsz az anyukára/gyerekre és kiveszed a játékot a kezéből.

2013. ápr. 19. 15:03
 13/15 anonim ***** válasza:
Persze, hogy kérd vissza, a szülők megérthetik ezt. Ha nem, akkor cigányokkal inkább ne haverkodj, mert nemsokára nem csak a játékok tűnnek el.
2013. ápr. 19. 15:11
 14/15 anonim ***** válasza:

Kérd vissza, lehet az anyának csak napok múlva tűnik fel, hogy kapott valamit a gyerek és akkor már nem akarta visszaadni.

Nagyon aranyos lehet a kisfiad, viszont nagyon ki fogják használni az életben. Így szerintem valahol el is kellene neki magyarázni, hogy azért ne ajándékozza el a játékait.

2013. ápr. 19. 17:08
 15/15 anonim ***** válasza:

Anno a fiam mindig hozott haza valamit az oviból,hogy kapta.

Először felhívtam a gyerek anyukáját,hogy valóban így van-e.

Azt mondták,hogy persze,a mienk lehet az a dínó.

Második alkalommal már visszaküldtem,és megkértem a következő találkozáskor,hogy ne ajándékozzanak semmit a fiamnak.

Persze ez a másik oldal,de minden szülőnek lehetne ennyi esze,hogy ami nem az övé,nem viszi haza,ha délután megy a gyerekért!

2013. ápr. 20. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!