Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 9 éves kisfiam táborban van...

9 éves kisfiam táborban van de haza akar jönni. Haza hozzam?

Figyelt kérdés
Ő szerette volna nagyon a tábort. De most sír egyfolytában, hogy jönne haza. A tanárok azt mondják még ők nem szólnak ne idegeskedjek. Mi lenne a helyes megoldás? Hazahozni, vagy szenvedtetni?
2022. júl. 25. 15:10
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
38%

Ne haragudj, hogy ezt írom, de a megfogalmazásod alapján - "hazahozni vagy szenvedtetni", "nem leszünk ott, hogy szeressünk" - úgy tűnik, neked esik nehezedre elengedni a gyerekedet, és csak az alkalomra vársz, hogy visszahúzd. Bocs.

Nehéz dolgok ezek, tényleg nem könnyű elengedni a kezüket, de a mi felelősségünk, hogy ezeket hogyan kezeljük, és inkább bátorítani kellene őket az önállósodásban, nem magunkhoz láncolni.

2022. júl. 25. 22:06
 22/34 anonim ***** válasza:
93%
Én haza hoznám az tuti!
2022. júl. 26. 04:51
 23/34 anonim ***** válasza:
0%
20as, 3 éves gyerekemnél változó, hogyan alszik el, most éppen megint az a műsor, hogy mellette kell feküdni, különben sír, de egyébként elaludt magától ügyesen. És igenis ezt akarom benne erősíteni, hogy ha bármi van, itt vagyunk, de ne legyen már a konkrét elalvási rutin 10 percnél több. Mondjuk ha már 5 éves lesz, meg lehet vele beszélni, hogy miért nem tud aludni, lehet neki kislámpát kapcsolni, nyitvahagyni az ajtaját, stb. Nyilván lehet puszit adni, megölelgetni, de mondjuk fél órán át ölelni egy 9 évest, csak hogy el bírjon aludni, már nem egészséges. Mesét is lehet olvasni, de amúgy is este összeülhet a család beszélgetni, stb, de szerintem felesleges a konkrét elalvást tíz percnél tovább húzni, mert akkor itt az eredménye.
2022. júl. 26. 11:27
 24/34 anonim ***** válasza:
89%
25. Persze én megértem, hogy nálatok ez van, de lehet érted náluk sem több, de ez az adott kisfiú még jobban igényli, mint a társai. Nem akarok veszekedni, csak azt mondom minden család más és ami nálatok működik, másnál nem biztos.
2022. júl. 26. 12:14
 25/34 anonim ***** válasza:
2%
Értem, és a kisfiam is ragaszkodó, meg lehet később érzékeny lelkű lesz, csak arra akartam célozni hogy én 9 évesen nem csinálnék már nagy szertartást az elalvásból. És itt nem feltétlen a kérdezőre gondolok, hanem általánosságban. Én se akarok veszekedni, mindenki csinalja úgy, ahogy szeretné, nyilván csak a saját véleményem mondtam el :)
2022. júl. 26. 12:36
 26/34 anonim ***** válasza:
64%

Én nemrég jöttem haza egyhetes ottalvós táborból.

Tanító néni vagyok, vegyes korosztály jött velem,kisebbek és nagyobbak.

Némelyikre rátört a honvágy, ami teljesen normális. Legtöbbjük nem is volt még sosem távol a családjától ennyi napra.

Mi a kollégákkal megvigasztaltuk, megöleltük őket meghallgattuk a kis panaszokat, kik is hiányoznak otthonról. Megbeszéltük,hogy most nagyon jó és különleges kalandok várnak ránk, amiket majd elmesélnek otthon. Megbeszéltük, hogy napi egyszer elég a szülőket majd felhívni.

Mindenki megértette, a legkisebbek is.

Ennyi elég is volt nekik és mivel a szülők sem "hergelték" a helyzetet, szépen, vidáman lezajlott a tábor.

A gyerekek önállóságot tanultak és élményekkel tele mentek haza. Jövőre is szeretnénwk jönni.

Azt hiszem, a tanárokra hallgatnék a helyedben. A gyermeket csitítsd, biztasd, hogy élvezze a különleges élményt, a tábort!

2022. júl. 29. 00:26
 27/34 anonim ***** válasza:
67%
Na mi lett?
2022. júl. 29. 02:18
 28/34 A kérdező kommentje:
Nem hozta haza. A kezdeti nehézségek után sok szép emlékkel jött haza.
2022. aug. 1. 11:33
 29/34 anonim ***** válasza:
79%
De szuper. :) Látod, milyen kár lett volna, ha hazajön, és kimarad a továbbiakból. :)
2022. aug. 1. 11:38
 30/34 NTBS ***** válasza:
0%
Ne tedd. Várj egy-két napot.
2022. aug. 1. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!