Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem eszik semmit egy 6...

Miért nem eszik semmit egy 6 és egy 9 éves kislány?

Figyelt kérdés

Nővéremék elutatak és a nagyszülőknél hagyták a két gyereket, azaz nálunk. (vázolom: én 18, anyám 56, nővérem 30, anyám a nagyi, nővérem az anya)

SEMMIT nem akarnak enni. Csak fagyi, csak szörp, csoki, ilyenek. Kicsit leszidtam anyámat (no nem komolyan venni), hogy "de anya, miért mutatod meg nekik, hogy van egy tonna édesség, meg fagyi meg gyümölcslé???" nyílván azt akarják enni. Azt csináltam, hogy egyik éjjel amikor már aludtak elrámooltam mindet másik szekrényba és másnap azt mondtam, hogy elfogyott, kénytelenek lesznek mást enni. Már nyűgösre, visítósra éheztetik magukat, mert a rizs nem jó, a krumpli nem jó, a rendelt pizza nem jó, a leves nem jó, a zacskós leves nem jó, a rántott husi nem jó, de rövid leszek: semmi nem jó. Még a szendvics se,a halrudacskák se, a sonkás kenyérszelet, a vajaskenyér, a pirítós, SEMMI.

Megkérdezem: akkor mit szeretnétek enni? duzzogva elmormolják, ogy semmit és elrohannak. Aztán nyöszörögnek, hogy nagyon éhesek vagyunk, aztán kapnak ennit, és nem eszik meg.

Anyám már megértette, ő is azt mondta, hogy akkor nem esztek, nincs más.

A mai nap semmit nem ettek, ebben a pillanatban is olyan nyűgösek, szédülősek (nem ittak egy kortyot sem) eszem megáll. Mi bajuk??? ennyire rossz nekik a csapvíz?

Komolyan azon leszek, hogy elővesszük az összes édességet aztán ezt a hetet kibírják csokin, de basszus, nem tudom megtenni, ez szülői ösztön elvileg, hiába nem vagyok még apuka. Kötelességemnek érzem, hogy gondoskodjak róluk és egészségesen tápláljam őket.

2021. dec. 8. 18:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
69%

Az első lépés jó volt. A második az, hogy EGY fajta kaja van, az a reggeli.

Aztán EGY fajta kaja van, az az ebéd. Satöbbi. 2 napot adok és esznek rendesen.

Nem dumálgatni róla, nem zsarolni, menni tovább. Nem foglalkozni vele, mennyit esznek, mennyit se. Egy gyerek se hal éhen kaja mellett. Csak nem kell vele ennyit foglalkozni.

2021. dec. 8. 18:31
 2/19 anonim ***** válasza:
70%
Szarul vagy kislányom? Enni kell, és akkor nem leszel. Ennyit mondanék a rosszullétekre. 6 és 9 évesen nem kicsik és nem hülyék. Ha rosszul akar lenni az ő döntése. Ezt a szemébe mondanám meg.
2021. dec. 8. 18:32
 3/19 anonim ***** válasza:
8%

de basszus, nem tudom megtenni, ez szülői ösztön elvileg, hiába nem vagyok még apuka. Kötelességemnek érzem, hogy gondoskodjak róluk és egészségesen tápláljam őket.

Nem, te uralkodni akarsz rajtuk.

2021. dec. 8. 18:40
 4/19 A kérdező kommentje:

Első: mutattam is nekik, hogy üres az egész, egy üres csokis zsákot mutattam, hogy ezt megettétek, mind elfogyott. Mutattam, hogy ezek az ételek vannak, ezeket lehet enni. nincs más. De nem, nem ízlik, a látvány nem jó, semmi nem jó.

Biztos nem jó a zsarolás? tehát az, hogy nincs játék amíg nem eszik, vagy nincs esti tévé, meg semmi?

2021. dec. 8. 18:41
 5/19 anonim ***** válasza:
90%
9 éves! Nem kisbaba! Ha szarul lesz, az élet neveli. Nekem egy 6 és 8 évesen van, anyuka vagyok, de a fszom könyörögne ennyit! Aki szédül vagy hányni fog, megtanulja, hogy enni kell, akármit. Jelenleg van zsarolás, csak épp ők zsarolnak titeket, mert be vagytok szarva attól, hogy bajuk lesz, és anyuci kiakad. Nem kell! Legyen szarul és akkor majd eszik!
2021. dec. 8. 18:44
 6/19 A kérdező kommentje:
3: uralkodni? komolyan? egész nap nem eszik két KISLÁNY, én ezért aggódom, tehát uralkodni akarok rajtuk. Érthető, persze. Ha meg az utcán aggódom, ha előre szalad akkor meg azt mondanád, hogy pórázon akarom vezetni. Grat. egy 6 évesről is szó van, aki azért még elég kicsi.
2021. dec. 8. 18:46
 7/19 anonim ***** válasza:
91%
A 6 éves a 9 évest utánozza. Figyeld meg! Ha a 9 évest rávetted, a kicsi is enni fog.
2021. dec. 8. 18:48
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
A szülökkel nem tudod megbeszélni, hogy eddig mit, hogyan ettek? Ha nagyon mást akarsz lenyomni a torkukon akkor veszteni fogsz!
2021. dec. 8. 19:25
 9/19 A kérdező kommentje:

8: de, telefonáltunk már párszor, mondták, hogy ugyanezeket eszik, etessük őket nyugodtan. Hiába mondjuk, hogy nem esznek semmit és inkább éheznek, minthogy egyenek, azt mondják olyan nincs, enniük kell.

nem értem, én gyerekkoromban imádtam enni, főleg ha vendégségbe mentem, mert ott mindig nekünk főztek és haverommal mondtuk, hogy tészta, vagy rántott hús legyen, stb stb. anyám is felhozta ezt példának ma, hogy nekem, meg a nővéremnek nagyon rossz volt, ha éheztünk, ezért ettünk. Örüljenek, hogy van választék.

2021. dec. 8. 19:35
 10/19 anonim ***** válasza:
7%

Normàlis ètel nàlatok nincsen?! Zacskós leves, pizza sem egèszsèges. Ràntott hùs csupa zsìr. Most ,,nyaralna" a 2 gyerek, te meg szivatod őket. Nem neked kell őket nevelni, arra vannak a szüleik.

Rakott zöldsèg, zöldsèges kìnai, stb, ilyesmit pròbaltatok?

2021. dec. 8. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!