Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem eszik semmit egy 6...

Miért nem eszik semmit egy 6 és egy 9 éves kislány?

Figyelt kérdés

Nővéremék elutatak és a nagyszülőknél hagyták a két gyereket, azaz nálunk. (vázolom: én 18, anyám 56, nővérem 30, anyám a nagyi, nővérem az anya)

SEMMIT nem akarnak enni. Csak fagyi, csak szörp, csoki, ilyenek. Kicsit leszidtam anyámat (no nem komolyan venni), hogy "de anya, miért mutatod meg nekik, hogy van egy tonna édesség, meg fagyi meg gyümölcslé???" nyílván azt akarják enni. Azt csináltam, hogy egyik éjjel amikor már aludtak elrámooltam mindet másik szekrényba és másnap azt mondtam, hogy elfogyott, kénytelenek lesznek mást enni. Már nyűgösre, visítósra éheztetik magukat, mert a rizs nem jó, a krumpli nem jó, a rendelt pizza nem jó, a leves nem jó, a zacskós leves nem jó, a rántott husi nem jó, de rövid leszek: semmi nem jó. Még a szendvics se,a halrudacskák se, a sonkás kenyérszelet, a vajaskenyér, a pirítós, SEMMI.

Megkérdezem: akkor mit szeretnétek enni? duzzogva elmormolják, ogy semmit és elrohannak. Aztán nyöszörögnek, hogy nagyon éhesek vagyunk, aztán kapnak ennit, és nem eszik meg.

Anyám már megértette, ő is azt mondta, hogy akkor nem esztek, nincs más.

A mai nap semmit nem ettek, ebben a pillanatban is olyan nyűgösek, szédülősek (nem ittak egy kortyot sem) eszem megáll. Mi bajuk??? ennyire rossz nekik a csapvíz?

Komolyan azon leszek, hogy elővesszük az összes édességet aztán ezt a hetet kibírják csokin, de basszus, nem tudom megtenni, ez szülői ösztön elvileg, hiába nem vagyok még apuka. Kötelességemnek érzem, hogy gondoskodjak róluk és egészségesen tápláljam őket.

2021. dec. 8. 18:27
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

10: most kiválogattad a kevésbé egészséges ételeket a felsoroltak közül, nagyon ügyes vagy :)

a zöldség elvből nem jó, azt sosem eszik.

2021. dec. 8. 20:36
 12/19 anonim ***** válasza:
74%

Biztos nem jó a zsarolás? tehát az, hogy nincs játék amíg nem eszik, vagy nincs esti tévé, meg semmi?

A lehető legrosszabb módszer.

2021. dec. 8. 21:53
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

Amit én csinálnék, ha holnap sem esznek: közös reggeli, ebéd, vacsora. Nem kell enniük, de kapnának ugyanúgy tányért, raknék rá valami ennivalót és ott kell ülniük, amíg megreggeliztek.

Aztán lehet menni játszani. Ha elkezdenek enni közben, akkor sem reagálnék vagy mondanék bármit.

2021. dec. 8. 22:05
 14/19 anonim ***** válasza:
amíg ti megreggeliztek
2021. dec. 8. 22:06
 15/19 anonim ***** válasza:
38%

13-assal értek egyet, én is ezt tenném. Annyi kikötéssel, hogy napi 5 étkezés, azonos időben és közte nincs mellékajálás. Egy nap ennek a megoldása. Egyvalami van, az a kaja. Több szó nincs róla, mindenki teszi a dolgát, beszélgessetek másról.

Amíg ez figyelmet kap ez a téma, és eszköz a kezükben, használni fogják. Ti meg melózhattok a menün, amiből csak a csoki lesz a jó. Nevetséges, de 2 ksi taknyos ugráltat most mindenki mást.

2021. dec. 8. 22:27
 16/19 anonim ***** válasza:
34%

Normális vagy?

Nyaralni mennek oda, te meg kínzod őket. Egyenek amit akarnak pár napig. Minek kell játszani a zsarnokot?

2021. dec. 8. 23:43
 17/19 anonim ***** válasza:
37%
16-osnak van igaza. Nem azèrt hagyta ott most a tesòd őket, hogy nevelgessètek. Neki se azon kellejen aggòdni egèsz heten, hogy hogyan nyùzzàk a gyerekeit. Ha nem tetszik, hogy miket esznek, akkor legközelebb ne vàllaljàtok a gyerekvigyàzàst.
2021. dec. 9. 00:58
 18/19 A kérdező kommentje:
Én kérek elnézést, hogy aggódom két kisgyerekért aki nem eszik semmit :) Ha meg nem teszek semmit az a baj
2021. dec. 9. 01:05
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

Nem esznek akkor nem esznek.

Csoki édesség üdítő nincs .

Reggeli oda tenném .

Pl lekvár vajjal ,méz ,tea .

Ha hesek ezeket megeszik.

2021. dec. 9. 05:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!