Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 9 éves kisfiam táborban van...

9 éves kisfiam táborban van de haza akar jönni. Haza hozzam?

Figyelt kérdés
Ő szerette volna nagyon a tábort. De most sír egyfolytában, hogy jönne haza. A tanárok azt mondják még ők nem szólnak ne idegeskedjek. Mi lenne a helyes megoldás? Hazahozni, vagy szenvedtetni?
2022. júl. 25. 15:10
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
82%

Ez attól függ, mi a gond. Telefonon beszéltél vele?

Ha "csak" kis honvágy esténként, akkor nem hoznám haza. Ennyi kis "kellemetlenséghez" hozzá kell szoknia egy gyereknek. Ki kell lépni néha a komfortzónából, ha nem akarod, hogy egy begubózott, szobában kuksoló ember legyen majd belőle. De ilyen esetben napközben élvezik a tábort, barátaik vannak, elvannak... Este kis pityergés nem katasztrófa.

Ha viszont nem érzi egyáltalán jól magát, bántják esetleg, vagy csak nincsenek barátai ott, nem játszik, napközben is végig sír... akkor hazahoznám, annak semmi értelme. Az is lehet akkor, hogy a tábor nem jó neki, másikban viszont jól érezné magát.

Szóval helyzetfüggő. De még az is, hogy telefonon beszélnék-e vele, mert sokszor az van, hogy semmi gond nincs addig, amíg anyuci nem telefonál, és akkor meg rájön, hogy hú, de hiányzik a család. Szóval, ha ő hív sírva, akkor nyilván a második eset van, ha viszont te hívogatod, és ezt követően van a probléma, akkor meg az első.

Igazság szerint ezt csak te tudod megítélni, és bíznod kell annyira a tanárokban is, hogy velük ezt meg tudd beszélni, hiszen ők vannak ott vele; ők látják, hogy mi a helyzet pontosan.

2022. júl. 25. 15:32
 12/34 anonim ***** válasza:
80%

Most látom a 12-es válaszod. Ennek alapján NEM hoznám haza.

Ebben semmi katasztrófa nincs, kis honvágy esténként. Vélhetően el is múlik majd ma/holnap már.

2022. júl. 25. 15:33
 13/34 anonim ***** válasza:
88%

Ha csak ennyi esti honvágy, én se hoznám haza.

Kislányom 10 éves, múlt héten volt élete első ottalvós táborában. Ő is nagyon várta, barátnőkkel ment. Minden este azzal hívott, hogy mégsem olyan jó. Azt ugyan nem mondta, hogy haza akar jönni, de azt igen, hogy nem ilyennek képzelte, és várja már a végét.

Tegnapelőtt jött haza. Azóta az a téma, hogy ez volt a nyár legjobb hete, és miért nem tartott tovább, és már számolja vissza a napokat, amikor jövőre is mehet. Ennyit arról, mennyire volt rossz. :)

2022. júl. 25. 15:37
 14/34 anonim ***** válasza:
89%
11. beszélj vele még egyszer. én spec nem mondtam el, hogy bántanak, csak hogy haza akarok menni mert nem jó, nem érzem jól magam. mondjuk az én szüleim nem voltak soha, semennyire támogatók, féltem “árulkodni”, “panaszkodni”.
2022. júl. 25. 15:40
 15/34 anonim ***** válasza:
32%

Na ezért sem kell telefon, csak ezt generálja, hogy jaj nem tudok meglenni anya nélkül.

Én mindig úgy engedem a 8 éves lányomat, hogy ha gond van szól és megyek érte, bármilyen messze is legyen.

Beszélj vele, de ne azt mondogasd neki, hogy jaj de szereted meg jaj de hiányzik, csak próbálja magát jól érezni.

2022. júl. 25. 16:50
 16/34 anonim ***** válasza:
81%
Nekem nem volna szívem hallgatni, hogy sír.
2022. júl. 25. 17:00
 17/34 anonim ***** válasza:
25%
De miért kell egy 9 évest altatni? Szerintem erről otthon is szokjatok le. Jóéjt puszi, aztán villany lekapcs, és csendes pihenő.
2022. júl. 25. 18:01
 18/34 anonim ***** válasza:
88%
19. 🤦‍♀️ Nem hinném, hogy ringatják. De 1-2 mese, esti rutin egy 9 évesnek is fontos. És nem is ez, hanem nincsenek ott a szülei, fél. Nem kell mindig mindenben kioktatni ám mindenkit. Neked se esne jól, ha én meg azt mondanám milyen szívtelen vagy, hogy még egy nyamvadt mese sincs nálatok. Nektek így jó, szuper hogy működik.
2022. júl. 25. 20:22
 19/34 anonim válasza:
7%
Na vidd haza! Igy lesz felnött férfi!!!
2022. júl. 25. 20:40
 20/34 anonim ***** válasza:
83%
Kedvesen megkèrdeznèm tőle mi a baj, esetleg van, aki gonoszkodik vele? Vagy csak hiányzik apa ès anya este,lefekvèsnèl? Ha az utòbbi ès amúgy nappal elvan, jòl èrzi magát, megbeszèlnèm vele, hogy ha holnap is nem tud majd aludni, sìrás lenne, mennèk èrte másnap...
2022. júl. 25. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!