Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinaljak, mi van ha...

Mit csinaljak, mi van ha hazudik, de mi van ha igaz?

Figyelt kérdés

Kislányom pár napja a lába közé teszi a kezét, és ha rá kérdezek hogy "xy mit csinálsz?, azt mondja hogy" batyatol tanultam ő csinálta. "

A bátyja az sógornőm férje. Szoktak vigyázni a gyerekre.

Igazat mondhat vagy hazudhat?.. , hogy tudom ki deríteni, kérlek tanácsokkal lassatok el! Aggódom. Köszönöm

2022. júl. 20. 20:37
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
20%
Utolsó, odatette a kezét es azt is elmondta, kitől tanulta. Innen már ki lehet kérdezni. Nem az van, hogy szégyel még rágondolni is.
2022. júl. 26. 23:46
 32/39 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ennyire nincs durván beivódva a hatévesnél a félelem, de érzi, hogy helytelen, meg is mutatná/el is mondaná, meg nem is, mivel nem direktbe szólt róla. Akinak van tapasztalata gyerekekkel, az tudja, hogy nem játszanak ilyet, és pláne nem fogják másra. Senki nem emel hat évest úgy, hogy benyúl a lába köze, az a pelenkás korosztályra jellemző úgy 2 éves korig, egy hat éves úgy 20 kiló, lábai nehezek, keze hosszú, felsőteste hosszú, nem tudod úgy stabilan emelni, mint egy kis gombóc 7 évesnél.

És igen, lehet, hogy próbálgatja csak, amit átélt, lehet, hogy az akkori szexuális izgalmat éli újra(a legtöbb pedofil izgatja a gyereket, hogy neki is "jó" legyen és megismételhesse, úgy érezze a gyerek tartozik neki, amiért "jó" volt neki is, nem rossz"), de egy hat éves sem mondaná sima maszturbálásra, hogy mástól tanulta, pláne felnőtt férfi rokontól. A legtöbb még csak kb van vele tisztában, hogy egyedül kéne, szóval vagy "szégyentelen" még és bedurcizik, hogy észrevették, vagy csak elkapja a kezét és csendben marad, mert már tudja, hogy ez egyedüli dolog. Egy sem fogja ráfogni másra, pláne nem rokon férfira, ráadásul a "tanultam" is elég árulkodó kifejezés. Ezt nem tanulják a gyerekek, hanem kialakul náluk maguktól, hisz a saját testükben élnek, amit napi szinten érnek ingerek, egyszercsak rájönnek, hogy valami kellemes és vissza-vissza térnek rá.

Közelébe nem engedném többet a férfinak, és elmondanám a sógornőnek is, de valószínű, hogy csak a pszichológus(ilyen területen tudással rendelkező pszichológus) után. Bár akkor már muszáj lesz, mert ha kiderül a dolog, kötelessége jelenteni, és akkor a rendőrségtől nem lehet elkerülni, hogy tudja, ki és miért jelentette fel, és lehet, hogy nem fog beigazolódni a dolog bármi miatt(sajnos ismerek ilyet), akkor pedig örökre annyi a családi dolgoknak. Ez rohadt egy rendszer..

2022. júl. 27. 06:05
 33/39 anonim ***** válasza:
89%

Nem feltétlen van a gyerekben szégyenérzet (most!), fel sem fogja, hogy ami vele történt, az rossz.

Írtam több oldallal ezelőtt, az én legjobb barátomat ilyen korban molesztálta egy fiúrokon. Akkor egyáltalán nem élte meg rossznak, ez tényleg csak egy titkos játék volt, amiről nem szólunk senkinek. Akármilyen bizarr, még várta is ezt.

Később okozott nála ez gondokat, akkor nem.

2022. júl. 27. 08:30
 34/39 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként 24es, te vagy a "pszichológus" pasi, ugye?"

Még mindig nem írt senki érveket, csak megy a lepontozás? :)))

Komolyan, el kell magyarázni, hogy 2+2=4 ...?

Na jó, akkor a 24-es válaszra érvek, ugyanis a szakma tudja, hogy a 24-es válasz helyes, a gyakorlatból ki lett emelve néhány lényeges módszer (nyilván rengeteg mást is lehet írni a módszertanról, de minek kiregényt írni, ha csak a jó választ pontozzák le, a hülyeségeket meg többnyier felpontozzák áltlaában...)

Szakmai idézetek a szerepjátékról:

"MEGMARAD A KISISKOLÁSKOR KEDVENC játékaként is"

"A NAGYÓVODÁSOKNÁL [értsd: 5-7 évesek] teljesedik ki igazán a szerepjáték."

Források:

Juhász Gyula pedagógusképző kar:

[link]

->

[link]

"A szerepjáték a személyiségfejlődésben óvodás korban [értsd: 3-7 évesek] jelentős,

MEGMARAD A KISISKOLÁSKOR KEDVENC játékaként is, de szerepe egyre csökken."

[link]

"Az együtt játszás igénye azonban csak négy-öt éves kortól várható. A kisebbeknél a szerepjátékok lényege még leginkább az, hogy utánozzák a felnőttek tevékenységét."

"A NAGYÓVODÁSOKNÁL [értsd: 5-7 évesek] teljesedik ki igazán a szerepjáték. Itt már a gyerek maga igényli a szerep eljátszását, megteremti hozzá a körülményeket - tárgyakat és társakat keres. Az orvoshoz kell beteg, a boltoshoz vásárló, a feleséghez pedig férj. Itt a történet már többnyire teljes, pontosan igazodik ahhoz, ahogy a felnőttéletben lejátszódik."

ÉRVEK a többiektől?

ÉRVELÉS? SEHOL? Szánalmas a többség, csak lepontozni tud, érvelés sehol...

2022. júl. 27. 21:32
 35/39 anonim ***** válasza:
84%

Azért, mert minden mondatodban van legalább két felháborító marhaság/sértő feltételezés, vagy egy óra lenne legépelni.

Röviden: Gondold már végig, hogy lenne az szerepjáték, hogy egy hat éves a saját bugyijába nyúl bele az anyja előtt(mikor eddigre már tudják, hogy más előtt nem illik), és azt mondja felnőtt rokontól tanulta? Láttál te már közelről gyereket játszani?? Ismersz hatéveseket? Ismersz óvónőket? Annyira nem kompetensek semmiben, hogy szinte az embernek fáj, ehhez például közök nincs, mivel csak gyanú, ráadásul ki tudja, milyen a kapcsolata a gyerekkel(már ha van 20+ gyerek közt bármilyen), és miről beszélsz, szakszolgálat??? voltál már ott?? Mi köze ennek az egészhez? Sérült/problémás gyerekek iskoláztatásáért felelősek, és kb bárkit felvesznek, mert éhbérért dolgoznak(szr rendszer), és annyira túlzsófoltak, hogy pár perc jut csak a gyerekre, az is inkább a szülővel beszélgetést foglalja magába. Annyira süt, hogy csak papíron láttál gyereket, közöd nincs a rendszerhez, nincs szoros kapcsolatod se gyerekkel, sosem áltál a "másik" oldalon, de hibáztatni és megmondani, hogyan ne(ami mindenkinek evidens!) kérdezze ki a gyereket, azt úgy mondod, mintha maga lenne a mennyei manna. Borzalmas, egyszerűen borzalmas, fáj olvasnom, és mivel egy ember nem tud nullára pontozni, biztosan más is így van vele. Ne könyvekből tanuld meg a gyereket, legyen sajátod és mozogj napi szinten közöttük, beszélgess velük, ismerd meg őket és élj át velük sok különböző helyzetet, mert hiába idézgeted itt az amúgy is kétes "szakirodalmat" khm pszichológia milyen gyakran is változik:) teljesen lényegtelen. 6 éves nem nyúl más előtt a bugyijába játékból "puncizni", és nem mondja, hogy mástól tanulta a "mit csinálsz" kérdésre. Pláne nem vágja rá random egy felnőtt férfi rokon nevét. Meg hat évest alulról emelgetni, ezt hogy kötöd a bugyiba nyúlkáláshoz?? Ki emel hat évest a lába közt fogva?? Meg mi volt még? Most nem ugrik be, de volt még valami égbekiáltó marhaság, ami kiverte a biztosítékot.. Értem én, hogy jót akarsz, csak nem jön össze.

Ja igen, a maszturbálás. Egy 6 éves nem fogja azt mondani, hogy a másik felnőtt férfi rokontól tanulta, hogyan kell izgatnia magát, ez hogy jött ide egyáltalán? Mindenki tudja, hogy maszturbálnak, ez nem olyan igazi, a legtöbb megtanulja, hogy egyedül kell csinálni, de mivel oviba muszáj járni, már biztosan hallotta jópárszor, nem fogja más előtt csinálni, de ha mégis, nem fogja egyből azt mondani, hogy "mástól tanulta" a mit csinálsz kérdésre. Ha meg nem tudja, hogy ez rossz, akkor sem fog mással takarózni, akkor csak közli, hogy ez jó neki, vagy esetleg kihúzza a kezét, és közli, hogy "semmit".

Ismerjél már meg gyerekeket úgy, hogy naponta velük töltesz pár órát beszélgetve, játék ás társak közt és négyszemközt is, mert így borzalmasan felháborító az egész, amit írsz. Az élettapasztalat hiányzik az írásaidból, és szinte biztos, hogy jó sok dolgot félreértelmezel a "tanultakból", ez a szerepjátszás összekötése bugyiban nyúlkálás és "bátyától tanultam" szöveggel a mit csinálsz kérdésre.. áh. Valóságtalan az összes szöveg, és lekezelő mellé, a rendszerben bízás meg annyira.. rendszeren kívüli dolog, de ez a ped. szakszolgálat betett.

2022. júl. 27. 22:01
 36/39 anonim ***** válasza:
0%

A júl 27-én, 22:01 -es jelentve moderációnak, ugyanis hazudik, alázza az óvónőket, pszichológusokat alap nélkül, és SZÁJÁBA AD MÁSOKNAK OLYAT, AMIT NEM ÍRT; többedszerre minden határon túlment. Lényegtelen, hányan és kit pontoznak le, vagy fel, ez már aljasság.

Sajnálom a szülőket, akiket megtévesztesz.

Ha kivizsgálnák, hogyan lett a 16:50-es válasz tömegesen lepontozva, akkor annak messzemenő következményei is lehetnének rád nézve, ha logikusan belegondolunk, egyébként. De nekem mindegy, a lepontozás, én korrekt vagyok, te pedig aljas, ez sőt belőled és a bagázsból, ahogy nekiestek szakembereknek.

Olyat idézve köt bele a

júl. 25, 16:50-es

válaszba, amelyről

NEM ÍRT.

Mások szájába adni olyat, amit nem mondott, nem írt,

finoman szólva is nem korrekt.

"hogy lenne az szerepjáték, hogy egy hat éves a saját bugyijába nyúl bele az anyja előtt"

Idézd, kérlek, hol jelent meg ilyen állítás a

júl. 25, 16:50-es

válaszban?

Ugyanis SEHOL nem jelent meg abban a válaszban.

Ahogy egy másk mondatodban is azt hazudtad, hogy a júl.25-én, 16:50-es választ idézted:

"Egy 6 éves nem fogja azt mondani, hogy a másik felnőtt férfi rokontól tanulta, hogyan kell izgatnia magát, ez hogy jött ide egyáltalán?"

Tehát ez sem idézet, hanem hazug módon idézetnek álíltod be, mintha megjelent volna a 16:50-es hozzászólásban.

Abban a válaszban szakmai tanács jelent meg, gyakorlati szakmai tapasztalatból:

a kedves szülő esetleg kipróbálhat szerepjátékot a 6 éves lányával, amely által kiderítheti esetleg, mi játszódhatott le korábban a "sógor/rokon", valamint a kislánya között. Pedag Szakszolgálatos is és óvónők által is alkalmazott módszer jelent meg abban a hozzászólásban. (Hozzátéve, hogy a szülő mint laikus félre is értelmezheti sajnos a lányát, amikor helyzeteket eljátszik vele ilyen módon, tehát jobb, ha hozzám hasonló szakemberhez elviszi inkább élőben a kedves szülő a kislányát, mintsem otthon kísérletezzen vele szerepjátékkal mint tényfeltáró módszerrel.)

-----------------------

Az alábbi soroddal, pedig az óvónőket alázod egységesen és alaptalanul, ráadásul túláltalánposítva. Ez is önmagáért beszél. Nyilván minden szakmában akadnak kontárok, de a legtöbb szakmabeli: ért a szakmájához.

"Ismersz hatéveseket? Ismersz óvónőket? Annyira nem kompetensek semmiben..."

2022. júl. 27. 22:35
 37/39 anonim ***** válasza:
84%

Első itt:

"Megkérdezheted azt is, rányitott-e, amikor a "bátya" pisilt." Nyilván ez ezt semmilyen kapcsolatba nem gondoltad hozni a gyerek bugyijába nyúlkálásával, csak úgy kérdéstől függetlenül felmerült benned.. ja, véletlen sem azért utaltál rá, mert a kislány eljátszhatta a dolgot, és ezt "tanulta" a bátyától.

Másik itt:

"Egész egyszerűen az is lehet, hogy csak maszturbál,"

Itt mondtad, és feltételezted, hogy utána majd válaszol az anyja "mit csinálsz" kérdésére úgy, hogy "bátyától tanultam", maszturbálás után.

Harmadrészt: nem vagy normális, de már ijesztő mértékben. Én a helyedben elgondolkoznék, miért vált ki ellenszenvet a stílusod, és mennyire lehet "sikeres" a szakmájában valaki, aki az emberek ellenszenvét váltja ki azzal, ahogy kommunikál..

És láttam ám, hogy a többire nem tudtál reagálni.. Képzeld attól, hogy valaki elvégez egy szakmát(bármilyet), még nem lesz jó benne. Én sem fogadom fel bármelyik kőművest, burkolót, építészt, vannak szr menedzserek, programozók, fodrászok, kútfúrók, mérnökök, dokikból is lesznek homeopátia-természetgyógyász "hívők"(az én háziorvosom például sajnos. Egy szakma megszerzése nem tesz jó szakemberré. Biztosan fiatal vagy még, majd megtanulod te is, kicsit többet élsz, több területet fedezel fel, majd leesik neked is, hogy nem mond el semmit az, hogy mivel foglalkozol, mert nem sok közöd lehet hozzá.. Tipikusan ilyen a pszichológia, amire leginkább "problémás" gyerek-tinikorral rendelkező emberek mennek szívesen, és vak vezet világtalant effektus alakul ki. A tudás tapasztalattal jön, a tiéd egy ilyen szakma.

Nagyon aranyos, hogy így kapaszkodsz a rendszerbe, kíváncsi vagyok, leveszik-e a hozzászólásomat.

2022. júl. 27. 23:07
 38/39 anonim ***** válasza:
20%

Júl.27, 23:07-es, javaslok számodra pszichológust, kivizsgálásra -amiről nyilván te magad dönthetsz-, mert ez üldőzési mánia, ami rád jellemző. Csak segítségből mondom neked.

Ugyanis a júl. 25, 16:50-es válasz egyes soraiba nem létező tartalmakat, következtetéseket képzeltél bele, valamint porig aláztad az összes óvónőt és pedagógiai szakszoglálatost, a 22:01-es válaszodban.

2022. júl. 27. 23:24
 39/39 anonim ***** válasza:
84%

#35!#36! és az összes többi válasz, ami még ti vagytok! Iskolapéldái vagytok annak, hogy NE segítsünk a kérdezőnek! Adott egy szülő, aki alapból kétségbeesett, és televan a tudásvággyal, hogy mi történt a gyerekével??? A vitátokkal annyit értek el, hogy teljesen összezavarodik és kipróbál ezt-azt a tanácsok közül. Vagyis fényévekre kerül attól, hogy megtudja, mi történt valójában. Ez egy olyan kényes téma, aminek kiderítésehez mindenképpen szakember szükséges! A szülő minden próbálkozással csak ront a helyzeten. Legfontosabb lenne a "ne árts elve", ami ebben az esetben, annyit tesz, hogy nem kezd szülőként faggatózásba, nyomozásba, mert ezzel befolyásolná a kislányt, és a szakember munkáját megnehezíti. Azzal pedig ÁRT! 2 feladata lenne. Pszichológushoz vinni a kislányt, aki majd kideríti, mi történt, azokkal a módszerekkel, amit ő tanult, és amiben kompetens. Nem, az óvónő ugyanúgy nem az, mint a szülő!!!(Ajánlottak erre megfelelő helyet is.)A másik pedig, hogy a dolog tisztázásáig távol tartja a gyereket a rokontól. Ezek azok a dolgok, amikkel nem árt, sőt!

A kérdezgetés, szituációs játék stb. kompetencia nélkül viszont ÁRT!

#35! Én nem pontoztam a #24 válaszodat, pedig volt benne jó pár ostoba ötlet. Annyiban van igazad, hogy 6 évesen nagyon is jellemző a szerepjáték. De! Isten ments, hogy anyuka, vagy az óvónő próbálja eljátszani vele! Még nagyobb hiba a direkt rákérdezés!!! Pl.Rányitottál a bátyára, amikor pisilt? TILOS ilyen témában direkt kérdésekkel faggatni a gyereket. Ha valóban van közöd ehhez a korosztályhoz, akkor tudnod kellene, hogy a gyerek elsősorban a szülőnek akar megfelelni. A direkt kérdésekkel azt éri el, hogy a gyerek megpróbálja kitalálni, mit szeretne hallani a szülő, és aszerint válaszol. Egy idő, és a sokadik kérdés után összezavarodik, a valóság összemosódik a fantáziával (ami az említett korban még egyébként is jellemző), az igazság nem derül ki, a trauma(ha érte), pedig még mélyebbre ívódik.

Csak remélni tudom, hogy a Kérdező megfogadta a tanácsokat és szakemberhez fordult, nem kezdett magánnyomozó akcióba.

2022. júl. 28. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!