Mit csinaljak, mi van ha hazudik, de mi van ha igaz?
Kislányom pár napja a lába közé teszi a kezét, és ha rá kérdezek hogy "xy mit csinálsz?, azt mondja hogy" batyatol tanultam ő csinálta. "
A bátyja az sógornőm férje. Szoktak vigyázni a gyerekre.
Igazat mondhat vagy hazudhat?.. , hogy tudom ki deríteni, kérlek tanácsokkal lassatok el! Aggódom. Köszönöm
Úgy látom, itt nagyon beragadtunk ennél a vakarózásnál, amit írtam. Szeretném leszögezni, hogy én se azt tartom a legvalószínűbbnek, DE, amíg nem zárult le az ügy, ennyiben megilleti az ártatlanság vélelme. Ennyiben, vagyis csak ebben. Tehát 1.mindenképpen ki kell vizsgálni, 2. Addig semmiképpen ne maradjon vele a kislány.
HA történt molesztálás, akkor viszont elég hosszú a skála, hogy pontosan mi történhetett. Az anyuka általi direkt rákérdezés nagyon nem lenne célravezető, ezt el kell kerülni. (Amikor írtam, egyébként még nem tudtam azt se, hogy mennyi idős a gyerek.) Szóval a közönséges vakarózásTÓL kezdve a bármiIG történt valami, a konkrétumokat pszichológusnak kell kideríteni, nem a szülőknek. Valaki elküldte, hova lehet fordulni ilyen helyzetben, az lesz a jó út.
Ha aggódsz, az óvónőt is megkérheted, elmondom, mit tud tenni, de esetleg te is megpróbálhatod, de ha nincs hasonló irányú végzettséged, félreértelmezheted a folyamatot. Tehát, amikor sikerül kedvet csinálnod hozzá, játssz vele olyat, hogy ő (a kislány) a "bátya", a játékállat (pl plüssmaci) meg maga a kislány, és te, a szülője játsszol a játákállattal azaz te leszel a saját kislányod szerepében. Óvatosan, ne direkt módon provokáld ki a helyzetet, DE NEHOGY MEGDUMÁLD, mert akár hosszú távon egyirreális fantáziát kialakíthatsz nála, ami nem káros ebben az esetben, de számodra félreértést okozhatna onnantól! Tehát nehogy a szájába add a szavakat, amitől félsz ("jujj, ne nyúlj a lábamhoz" - nehogy ilyet játssz, hanem minél indirektebb módon inkább!)
Például te mint kislányod=maci amennyire lehet, kerüld a láb / nemi szerv stb témát, a provokált játák abban álljon csak, hogy helyzetet teremtesz, pl te mint kislányod=maci elmegy pisilni, vagy pl megöleli a "bátyát", vagy játszani hívja (bízd rá a szerepjátékban a kislányod által játszott "bátyára", mit reagál, mit akar játszani a maciddal), tehát ÁLTALNOS HELYZETEKET teremts, nehogy kontrétan megidézd, amitől félsz, mert onnantól nehéz lesz kikderítewned, a "bátya" hogyan viszonyul hozzá.
De jobb, ha óvónő, vagy pl Pedag Szakszolgálaton pszichológus játszik vele és mond véleményt.
Másrészt javaslom, amikor a saját lába közé nyúl a kislány, kérdezd meg, a "bátya" felemelt téged a popsidnál? Ha igent mond, lehet, hogy csupán erről van szó.
Megkérdezheted azt is, rányitott-e, amikor a "bátya" pisilt.
Egész egyszerűen az is lehet, hogy csak maszturbál, ami csecsemő kortól rendszeres minden gyermeknél, kisebb-nagyobb gyakorisággal.
Amikor a lányod a saját bugyijába nyúl, ilyenkor is mondhatod neki: "bele szabad nyúlnod a bugyidba, de más is belenyúlt?", a válaszon meg érdemes elgondolkodnod. Tedd hozzá kedves hangon, hogy "mindenesetre már nagy, 6 éves lány vagy, nem illik mások előtt a bugyidba nyúlnod, de amikor áhgyban vagy, vagy wc-n ülsz, akkor szabad."
(Természetesen arra ügyelj, hogy amikor magához nyúl, ne tiltsd neki, hanem jelezd, hogy neki szabad a saját punijához nyúlnia, legyél tapintatos, csak hát olyan 5 éves kortól mások előtt nem illik csinálnia.)
"Ez az utolsó nagyon durván nem ért a gyerekekhez."
Á, kedves előző, érveket kérek szépen. Rágalmazni kényelmes részedről. :)
De én szívesen vitázom veled. Már ha képes volnál valódi érvekre, valamint helyesen ha értelmezni tudod a másik emebr mondanivalóját. Hallgatlak. :)
"6 éves már nem fog ilyent játazani"
Látom, nem dolgoztál még óvodában. 6 évesek zöme is szerepjátékozik még, de a kisiskolások körében is jellemző a szerepjáték, nyilván részben eltérő életkori sajátosságokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!