Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is az agyára megy néha...

Másnak is az agyára megy néha a gyereke?

Figyelt kérdés
5 éves ovis, testvére nincs és egész nyáron itthon van, mert én nem dolgozok. Szerettem volna ha legalább 1 hónapot megy, de közölték, hogy ügyelet van, csak az viszi ilyenkor aki dolgozik, pedig neki se jó ennyi idő gyerektársaság nélkül. Lényeg, hogy már hülyét kapok tőle, nem tudja magát 2 percre lefoglalni, folyamatosan jár a szája. Boltba, mindenhova vinni kell magammal ahol ugye megy a nyafogás minden hülyeségért. Szoktunk strandra menni, játszótérre, néha barátaival találkozni,de már ezeket is unja. Rendesen már várom, hogy este legyen és aludjon és végre csend legyen. Tudom nagyon gáz vagyok. Ötleteket is várok, hogy esetleg ti miket csináltok, meg hátha nem vagyok egyedül ezzel..
2022. júl. 18. 17:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%

Igen, sokszor az agyamra mennek, de kettő van és dolgozok mellettük.

Azért, amikor egyedül volt a nagy, sokkal sokkal könnyebb volt. Meg amikor nem dolgoztam. Tavaly 2 és 5 évessel "nyomtuk" végig hármasban a nyarat és visszasírom. Tök jó lenne most se dolgozni.

2022. júl. 18. 17:33
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom nekem jobb volt mikor tavaly dolgoztam és fél 4re mentem érte oviba. Neki is jobb volt, nem volt így megkergülve meg nekem is több türelmem volt hozzá, hogy nem reggeltől estig nyúz, pedig fizikai munkát végeztem. Sajnos az a munkahelyem megszűnt.
2022. júl. 18. 17:38
 3/17 anonim ***** válasza:
75%
Én egy 3 és egy 1,5 évessel vagyok itthon. Én is jobban szerettem volna, ha megy oviba nyáron, de mivel amúgy is itthon lennék a kicsivel, meg sem próbáltam. Pedig van a csoportban egy anyuka, aki nem dolgozik, otthon van, mégis megy a gyereke. Mindenesetre tudom, milyen nehéz, a 3 éves bőven benne van a dackorszakban, és ráadásul a kicsi is kezd már "önállóbb életre kelni". De még így vele könnyebb, a nagy nehezen kezelhető, jön-megy, jár a szája... Szóval szerintem sokan vagyunk hasonló helyzetben.
2022. júl. 18. 17:47
 4/17 anonim ***** válasza:
59%
Simán leadtam volna oviba. Menjenek a búsba amikor a nem dolgozó anyukának hazaküldik a gyereket, mert akkor nekik kevesebbre kell vigyázni. Akkor be menjen óvónőnek...
2022. júl. 18. 18:48
 5/17 anonim ***** válasza:
71%

Hát én megprobalnam még vmi táborba berakni. Vannak ovisoknak való táborok is. Ha van erre lehetőséged esetleg.

Nagymama, apuka? Hogy egy kicsit mást is nyuzzon, ne csak téged.

Megértem a szitut, én most negyedik hete vagyok itthon az 5 és 7 evessel, próbálok mellettük home officeolni és esténként mikor hazajön a férjem leülök pialni 😂😂

2022. júl. 18. 21:18
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát nehéz. Én home officeban vagyok, és ovi szünet van, idén semmi segitsegunk.

Lego, vasalható gyöngy, kis tv, rajzolás. Ez megy napi 2 kör, a lego és a gyöngy hosszan lekoti. Közte hangos, dumál, segítséget kér, incselkedik, vagy dolgozósat jatszik.

Aztán van amikor nyafog, sír, semmi sem jó és van amikor bepörög. Mostanság inkább pörög. Jövő héten szabin leszünk, de már agyrem ami itthon van. Meló után sport, strand, seta, játszó. De én jobban kifaradok, a meló se halad úgy.

Tv főleg akkor van ha online értekezleten vagyok, mert simán bejon és le akarja tetetni velem a telefont

2022. júl. 18. 21:57
 7/17 anonim ***** válasza:
38%
Nem értem miért van otthon egész nyáron. Az ovikban 4 hét csak a leállás.
2022. júl. 19. 00:22
 8/17 anonim ***** válasza:
Évzáró után már csak felgőzzel megy az ovi, igy olyankor akit nem muszáj anyuka ne hozza már...
2022. júl. 19. 00:25
 9/17 anonim ***** válasza:

Tábor kell neki, vagy egésznapos játszóház. Engem nem érdekelne, ha unja, legalább én jól érzem magam, ne jöjjön nyafogni, hogy unatkozik a játszóházban, találja fel magát, én meg olvasok nyugiban.

Nálunk mondjuk ezzel sosem volt gond, az enyém akkor nyomja az unatkozom szöveget, ha feladatot kell csinálnia, házimunkát vagy tanulást, de szerintem rosszul használja a kifejezést.

2022. júl. 19. 10:21
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy ügyelet van, viheted te is, ne engedd megvezetni magad. A mi ovinkban is van olyan kislány, aki megy a nyári ügyelet kb. felében, pedig kistesóval van otthon az anyja. Max csúnyán néznek rád, azt meg tojd le. Ha meg nagyon kekeckednek, beszélj az óvodavezetővel, és kérdezd meg, hogy pontosan melyik is az a jogszabály, aminek az értelmében nem viheted. Nem fog tudni ilyet mondani, mert nincs.

A kérdésre a válasz meg egyértelműen igen, szerintem aki azt mondja, hogy nem, az hazudik :D Nekem 6 éves fiú és 2 éves lány van itthon. A nagy szeptembertől suliba megy, oviból kivettük a nyárra, mert van kert, vannak nagyszülők, szóval azért nem punnyadunk idebent. A kicsi szeptembertől megy bölcsibe. Igazából külön-külön nem lenne velük probléma, csak együtt vannak súrlódások, mert már a kicsi is kinyilvánítja az akaratát, és nyilván ez nem mindig egyezik a fiaméval. Plusz a dackorszak kezdődik érezhetően a kicsinek, szóval alapvetően bármit kéne csinálnia, azt azért sem. A nagy is feszegeti a határait újabban, visszabeszél, ellenkezik, erősködik. Tudnék regényt írni, de felesleges, szerintem minden anyának ismerős lenne :D Szóval időnként nem könnyű velük. Ettől persze imádom őket.

2022. júl. 19. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!