Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire voltál kiskorodban...

Mennyire voltál kiskorodban válogatós? A szüleid megértették ezt, vagy rád kényszerítették az ételt? Miket nem ettél meg, és ez azóta változott-e?

Figyelt kérdés

2022. jún. 27. 14:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nálam kb ugyanazok vannak most is amiket nem szeretek, mint gyerekként: lecsó, tarhonya, hurka, spenót. Igazából a paprika és a paradicsom csak nyersen megy, a lecsóval is az a bajom hogy meg vannak benne főzve a zöldségek és ettől valamiért iszonyodom.

Meg kellett ennem őket mindig, de szerintem miattam ritkábban voltak ezek mint ahogy a maguk kedvéért csináltak volna.

Aztán voltak azok a kaják, amiket nem utáltam, de magamtól nem választottam volna, pl bableves, sárgaborsó főzelék, töltött paprika. Ezeket is meg kellett ennem, de ezt kevésbé éltem meg rosszul.

2022. jún. 27. 19:12
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem voltam válogatós, alig pár dolgot nem ettem meg, de otthon sosem kényszerítettek, csak az óvodában
2022. jún. 27. 19:15
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem voltam válogatós, most is csak 1-2 dolog van, amit nem eszem meg, pl. kapros dolgok, vagy a mák. Emlékszem oviban egyszer megettem az alma csutkáját is, mert éhes voltam :D Mindig repetáztunk, és akkor olyan boldogok voltak az óvónéni meg a dadus. Mit ne mondjak, kövér is voltam, szerencsére azt már kinőttem.
2022. jún. 27. 21:54
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem válogatós voltam :D Se zöldség, se tejtermék nem nagyon csúszott le. Nem erőltették, de mamám néha cseszegetett vele :)

18 évesen, ahogy különköltöztem viszont egyre több mindent kóstoltam újra. Most már mindenevő vagyok :D

2022. jún. 27. 22:35
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
Borzasztó válogatós voltam, az óvodában az óvónők mérgesek is voltak hogy nem akartam semmit sem megenni. Mondták hogy addig nem állhatok fel az asztaltól míg meg nem eszem az ételt. Ők jártak rosszabbul, mert nekem volt időm és türelmem kivárni, míg megunják hogy rám várnak az ebédlőben. Mindig az lett a vége hogy visszaküldtek játszani, és a kaját sem kellett a torkomon leerőltetnem :D
2022. jún. 28. 00:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát, elég hullámzó volt. Kiskoromban nem szerettem a paradicsomot, még a koktélparadicsomot se, azóta megszerettem. Utáltam a májat, most is utálom minden formában. Volt egy nagyon válogatós korszakom, amit aztán kinőttem, és elkezdtem mindenfélét megenni, amit azelőtt nehezen. Anyukám megértette, jól kezelte a helyzetet, apukám nemigen, vele ritkábban voltam (elváltak), és egy-egy hétvége alatt nem tudott átnevelni (csak beszélt róla, hogy ha vele laknék, ha így, ha úgy...). Még mindig kiskorú vagyok (17), és elkezdtem saját magam megválogatni, mit eszek, mit főzök, próbálok egészségtudatos lenni, de pénz szűkében vagyunk, és nem mindig engedhetjük meg magunknak, hogy külön kajákon kísérletezzek, és ha elrontom, kuka. Nemrég vesztettük el anyukámat, most nagymamámmal élek, ő toleráns e tekintetben (is), nem erőltetett rám soha semmit (max. annyit kért, hogy legalább kóstoljam meg, ha nem ízlik, nem kell megenni). Apukámat más szellemiségben nevelték, és ő is hasonló elvek alapján tartotta volna jónak az én étkezési szokásaim formálását, de erről lecsúszott.
2022. aug. 5. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!