Mi az oka annak, ha valakit egyáltalán nem érdekel, hogy egészségesen/normálisan eszik-e a gyereke? Miért nem fontos sokaknak erre szokatni a gyereket?
Én utálom a válogatósságot, mindent kóstoltattam a gyerekkel. Nem nagyon értek és nem is nagyon érdekel az egészséges életmód, nem kell nekem testépítő gyerek alacsony testzsírral. Szeretném, ha enne soványhúst(is) meg zöldségeket(is).
Mindenféle volt előtte, de már hozzátáplálásnál fél évesen válogatott, nem ette meg az almapürét, csak sütőtököt, de evett kenyérdarabokat felcsippentve magától, nyúlt és ette.
Jelenleg megeszi a rizst, az uborkás makit, a ropogós rákos makit, az üres tésztát, és a legtöbb pékterméket, kb 2-3 gyümölcsöt nagyritkán és csak a sárgarépát és a karalábét de csak nyersen zöldségekből, a tonhalas szendvicset és a halászlé LEVÉT, semmi mást, még mézet se, és csokikban is válogat, alig eszik valamit. Nem ízre megy, nem állagra, szerintem valami hülyeséget vett a fejébe, hogy a többi étel undi, anélkül, hogy kóstolta volna őket. De volt, amit erőltettem(belenyomtam a szájába, és rájött, hogy az finom, ezért eszi meg pl a málnát. Négy évig meg sem kóstolta, belenyomtam, azóta szereti és kéri 4 éve)
Utálom, hogy így eszik, ez nem szoktatás és sokféle étel kérdése, mindent próbáltam és egyszerűen nem hajlandó mást. Szerintem kényszeres, nem ízre megy, van, amit élből elutasít, de csak nem nyomhatok bele mindent, hogy megismerhesse az ízét.. Almakompót, lekvárok, semmi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!