10 hetes vgyok most fogyott el a vitaminom. Mennyire fontos a magzatvèdò vitamin? Volt aki nem is szedte, egèszsèges lett a baba?
Nem annyira a baba egészsége miatt kell szedni, hanem a sajátod miatt.
A baba elveszi ami kell ( ha van miből)
Én már az előző kérdésednél is válaszoltam, hogy a "terhesvitamin" mellett szedek kalciumot, magnéziumot vasat.
Egészségesen étkezem.
Minden nap eszem gyümölcsöt, zöldséget.
Eszem sajtot, vagy naturjoghurtot, minden nap 3-4 dl tejet iszom...stb
Mégis, ha 2 napig kihagyom a magnéziumot és calciumot, éjjel lábgörcsre kelek.
Így is verszegény vagyok( enyhén)
A baba fejlődéséhez rengeteg fogy ezekből a vitaminokból, ásványi sókból, nyomelemekből..
Pl 5 l vér helyett van 6,5 -7 l most a szervezetemben..
A baba csontjaihoz kell a Mg és Ca megfelelő mennyisége.
Ha nincs, akkor nem épül vissza a csontjaidba, később hamar számíthatsz majd a csontritkulásra.
Vagy a fogaid romlanak el terhesség alatt.
Pl ha eltörik a lábad, akkor is ezekből többet kell bevinni, hogy gyorsabban gyógyuljon.
Vas-folsav
Ha nincs elég, akkr vérszegény leszel, kevesebb hemoglobin lesz a véredben, ami az oxigénszállításért felel.
Magyarán szólva a véred kevesebb oxigént visz, kevesebb jutna a babának.
Fáradékonywbb leszel, a véredbek gyorsabban kell eljutnia a tüdőbe, hogy a megfelelő mennyiségű oxigént leszállítsa a babának.
Ebből magasabb pulzus, és vérnyomásprobléma is fakad..
Ezek persze az ismertebb tények.
Ha te biztosan tudod, hogy megfelelően táplálkozol, akkor nem kell aggódnod.
Jobb is..de anyagilag szerintem nagyon kevesen engedhetik keg maguknak az olyan minőségű étrendet, ami esetében ez megvalósul ( leginkább, hogy a boltokban kapható élelmiszerk többsége sajnos nem alkalmas erre( főleg nem télen, és ilyen korán tavasszal ( utóérlelt..stb)
A baba egészséges lesz..téged zsigerel ki..
4es jól leírta !!!!
A sok bolond terjesztette el a hulyeséget,hogy jajjjjj nem szedtem semmit,megis egeszseges a gyerek....
En trimeszter vitamint szedek + napi 2magnerotot .
B11 folát a szervezetben nincs meg természetesen, azt be kell vinni, a folát hiánya okozozza az idegcsőzàródàsi rendellenességeket. De mire kiderül h terhes vagy már az végbe is ment...
0.4mg van a terhestablettàban pl. Vannak olyanok akiknek ebből atomsokkal több kell. 5mg ot szedtem 12 hetes koromig, most már elég a normális "adag" (18h) terhes vitamint szedek, meg plusz Calcium magnézium Vas -tablettát a pocakkeményedés miatt, ez mellett iszonyú mennyiség gyümölcsöt eszek, megvagyok halva ha nincs itthon. 600g kiwit ettem meg este csak úgy nasinak. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!