Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, hogy visszaszer...

Mit csináljak, hogy visszaszerezzem az irányítást?

Figyelt kérdés
Lassan 20 hónapos a lányom és borzasztóan viselkedik. Nem birok vele, nem akarja, hogy fogjam a kezét mert kitépi és leül elkezd őrjöngeni, hogy nem jön. Ilyenkor állt. felveszem és hozom kézbe, legtöbbször ezért nem merem babakocsi nélkül hozni. Ma kimerészkedtünk a strandra, 1 óra múlva jöttünk haza. Folyamatosan szaladgálna, ha leültetem akkor visít. Nem tűri meg magán se a karúszót se az úszógumit se az úszómellényt. Fogtam a kezembe a medencébe de annyira ki akart szabadulni, hogy majdnem elejtettem. (felnőtt medence volt, itt nincs gyerek). Itthon folytatódott az őrület, már 2x vittem arcot mosni. Fogára is adtam nurofent, szóval az se lehet hogy azért lenne ilyen. Elindult egy nagyon lejtős készen és megfordítottam őt hogy ne arra menjen akkor is örjöngött. 2-3 hete csinálja ezt a viselkedést de már a hajamat téptem tőle lassan. Mit tudnék csinálni? Hogy lehet ebből kizökkenteni?
2022. jún. 19. 17:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Karúszót igen is rá kell adni és mehet meg kell magyarázni hogy enélkül bizony el süllyed esetleg egy pillanatra meg mutatni neki hogy látod nincs karúszó akkor nem tudsz vízben lenni persze ott vagy és rögtön el is lapod fél másodperc elég. Sétához vegyél ilyen csuklóra csatolható "hámot" ő csuklójára is és tiedre is rá csatolod és mehet de mégis csak kis távban szabad is de mégis tudod szabályozni amennyire kell. Vidd játszó házba ha van és tudod ott is rohangálhat kedvére vagy kerítés játszótér ha van kert akkor udvarra kis pancsoló abba is tombolhat
2022. jún. 19. 20:32
 12/16 anonim ***** válasza:
Séta helyett műanyag motoron mehetne.strandon beültetős úszógumiba rakod, abból nem tud kijonni. Viszont játékosan tologathatod,plusz vidd el a kedvenc fürdő játékát amit foghat közben.
2022. jún. 19. 21:01
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Nálam ez a mondat sok mindent elmond: "kétszer vittem arcot mosni"

Ezzel a módszerrel ne is várj többet. Meg kéne értened, hogy a hiszti nem ellened van, sőt nem is célod megakadályozni azt. A hiszti életkori sajátosság. Egy ennyi idős gyerek nem képes szabályozni az érzelmeit. Azzal, hogy (csúnyán mondva) elkussoltatod az arcmosással, csak olaj a tűzre és azt üzened neki, hogy az ő érzései nem számítanak - vagyis ő nem számít. Így nehéz lesz erős önbecsülést építeni neki.

Képezd magad! Ennek az oldalnak a böngészését ajánlom neked.

[link]

Ezen kívül a pozitív fegyelmezés tanfolyamait. Sok sikert!

2022. jún. 19. 22:43
 14/16 anonim ***** válasza:
75%

20 hónaposan 1 óra strand tök jó.

Tőlünk 1 percre van a strand. Az ablakból rálátok. 20 hónaposan nyitásra odamentünk, elpacsált, szökni próbált, játékon veszekedett, kacagott, éhes lett stb és mehettünk is haza mire jött az égető nap.

Ő se borult ki túlzottan a fáradságtól, én pisilés nélkül bírtam, vele nem tudtam volna menni a nyilvánosra. A jó része volt csak mindig, a hisztik nagy részét elkerültük. Volt Nyilván hosszabb maradás is, de ha elsőre voltatok akkor ez jó. Tanuld meg mi a dackorszak mert elsőre nem kellene így megijedni a viselkedésétől

2022. jún. 20. 00:51
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Hiperaktív!
2022. jún. 20. 06:07
 16/16 anonim ***** válasza:
65%
15. Ezt miből szűrte le professzor?
2022. jún. 20. 06:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!