Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen a két évesed mozgása?

Milyen a két évesed mozgása?

Figyelt kérdés

Lányom 2 éves+2,5 hónapos kb. Az a problémám, hogy az összes vele egykorú kisgyerek már vígan szaladgál, ugrál, ő pedig nem az a nagyon sietős kislány... Neki a szaladás kimerül a gyors sétában, nagy ritkán fut is, de ahhoz nagyon motiváltnak kell lennie, és ugrani sem tud még, próbálkozik hónapok óta, de nem távolodik el a földtől, de megvan neki a mozdulat. Ha mondom neki, hogy ugorjon le valahonnan, csak váltott lábbal leszökken.

Motorozni még mindig nem szeret, néha ráül de mindig beleakad a lába azért inkább gyalog megy tovább, a futóbicikli sem tetszik neki nagyon...

Az egyik mai itteni kérdés bizonytalanított el kicsit, nem akarom, hogy később ez a dolog valami tanulási nehézségben mutatkozzon meg... ha a ti tapasztalatok szerint is ennél már bőven többet kéne tudnia, természetesen szólok a védőnőnek, hogy ajánljon valami tornát.

Egyébként értelmi szinten kimagasló, mondatokban beszél hatalmas szókinccsel, és nagyon okos és értelmes is, a kedvenc időtöltése az, hogy olvasunk neki, lehet ez is közrejátszik hogy nem annyira aktív, mert legszívesebben egész nap a kanapén ülne hallgatva a meséket... :D

Van egy mászókája, azon szokott lógni mint egy kismajom, illetve hintázni is szeret, csúszdázni is szokott. A játszótéren nem mer felmenni a nagy mászókákra, inkább csak homokozik meg virágokat szed....

Köszönöm szépen előre is, ha megírjátok a tapasztalataitokat!

2022. máj. 9. 19:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mostmár biztos vagyok benne, hogy óvatosabb fajta, és ennek én örülök is. Voltunk strandon, és ott nagyon ügyesen ugrált, meg a kis medencéjében is ugrál. Kergetőztünk, akkor kocogott utánam, azonban ha semmi nem motiválja, akkor nem szalad. Barátnőm lánya kb mindenhová futva közlekedik, de ő olyan gyors, hogy az anyja is futva éri csak utol, az nagyon durva hogy szalad. Én kicsit örülök, hogy az én lányom ilyen nyugis :D gyerekek közt aktívabb, így remélem az oviban sokat fejlődik majd, de annyira jó vele csak úgy sétálgatni, megfontoltan kézenfogva megyünk, vagy virágot szed, nem kell attól félnem, hogy kirántja a kezét és elszalad.
2022. máj. 14. 06:58
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem az azért fura, hogy ennyire motiválni kell a futásra egy ennyi idős gyereket...

Nekem anno a Dévényesünk azt mondta, hogy nincs lusta baba, csak olyan aki el van maradva. Nem tudom, hogy ez vonatkozik e nagyobb gyerekre is, de én mindenképpen elvinném legalább egy TSMT felmérésre.

2022. máj. 14. 07:03
 13/14 A kérdező kommentje:
Már kerestem szakembert, hétfőn telefonálok neki a biztonság kedvéért :)
2022. máj. 14. 07:06
 14/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Ha valakit érdekel update:

Nem nézte meg még gyógytornász, de beszéltem már velük.

Viszoont, most már szaladva közlekedik a lakásban, sokszor már az udvaron is :) Azzal magyarázták, hogy lehet, ő fizikailag lassabban ér, mint értelmileg. Már mesét mesél saját magától :D Ugrálni is sokszor próbál, de azt mondta a gyógytornász, hogy van olyan gyerek, aki csak oviban tanul meg...

2022. jún. 8. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!